Forum Kuchnia Thermomix
ZMIEŃ
      potrawy

potrawy

(7 wyników)
    • potrzebuję przepisów na thermomix. Jestem posiadaczką tego urządzenia, a nie mam zadnego doświadczenia. Może ktoś mi pomoze?
    • Mam pytanie odnośnie pasteryzowania obiadków dla niemowląt. Do niedawna wszystko było ok, ale teraz jak zrobię dla mojej córeczki 6 słoiczków (bo tyle mniej więcej wychodzi po uparowaniu całego koszyczka warzyw), zamknę i postawię do góry dnem, nie zawsze te obiadki nadają się do spożycia za kilka dni. Dodam, że wieczka są wklęśnięte, a przy otwieraniu jest charakterystyczny dźwięk świadczący o tym, że słoiczek był zamknięty. W czym tkwi błąd? Dodam, że ostatnio jeszcze dodatkowo zagoto...
    • No właśnie kochani- może jakoś byśmy sie podzieliły co robiliśmy, co nam smakowało a czego nie warto robić (od razu np. dla gości) bo przepis jest zły itp? Ja niestety nie notowałam wielokrotnie ile czego dodać żeby uratować potrawę...ale pamiętam co robiłam i co było ok. a co mi smakowało bardzo i moge polecić.. W związku z tym, ze atuni na razie nie ma a ja nie bardzo wiem jak załączyć osobny link- pod którym byłoby to jakoś uporzadkowane alfabetycznie (bo tak chyba bedzie najproście...
    • Dzisiaj mielismy na obiad. Nie wiem, czy to niescislosc przepisu, czy ser mialam wilgotny, ale maki dalam o wiele wiecej niz podane w przepisie 100g na 600g twarogu i 2 jaja. Przy czym mialam 500g twarogu, a jajka wyjatkowo male. Zmieszalam tylko pare sekund i juz na stolnicy wrobilam make do odpowiedniej konsystencji. Wyszly pyszne. Ale ja to w ogole lubie takie maczne potrawy, jak dziecko :-)
    • Witam, dużo czytałam o thermomixie, znam wersję T21, którą ma moja mama. U niej niestety stoi prawie nie używany.Robi w nim dosłownie kilka potraw. Czy ktoś może polecić dobrego przedstawiciela tej firmy,który przeprowadziłby prezentację TM 31. Miałam już do czynienia z bardzo wieloma "akwizytorami" i większości z nich zależy tylko na tym by sprzedać, ale są i tacy którzy to co robią robią z sercem, a oprócz tego, że sprzedają to później są w stałym kontakcie z swoimi klientami. Mi...
    • Witajcie, Czy ktoś ma może tee książkę? Jakie tam są przepisy i czy warto ją kupić? Pozdrawiam ciepło :)
    • Witam, ja również jak poprzedniczki poszłam na prezentację z przekonaniem, że nie jestem zainteresowana, po prezentacji zachorowałam na Thermomix. Należę jednak do osób,które muszą decyzję dwa razy przemyśleć, więc pożyczyłam Thermomix od koleżanki,żeby wypróbować. Oczywiście jestem zadowolona, ale mam problem z zupami naktórych mi szczególnie zależy. Moja mała córeczka nie chce ich jeść (wg mnie mają inny posmak, lekko kwaśny) co robię źle??? Jutro idę na kolejną prezentacjęna której m...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się