Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      prezenty

prezenty

(424 wyniki)
    • Hejka. Szukam jakiejś podpowiedzi na prezent dla 2-letniego synka (i zaraz też dla 2 letniego chrześniaka męża ... ) chłopcy często się widują - wiec może to samo im kupić ? ale co ...? dodam że rowerki biegowe już maja obaj :)
    • Pomóżcie. Córka dostała zaproszenie od 5 letniej koleżanki z przedszkola na urodziny. Może jesteście bardziej obeznani do jakiej mniej więcej kwoty robi się takie prezenty no i co... :) Oczywiście do mamy zadzwoniłam i dowiedziałam się tyle, że młodą ucieszy cokolwiek ale bardziej w stronę zabawek..
    • Witam, mamy znajomych, których bardzo lubimy. Znajomy jest nawet ojcem chrzestnym naszego synka. I za każdym razem jak się widzimy- czy my do nich przyjeżdzamy, czo to oni nas odwiedzają- zawsze coś mają dla małego. Mój problem, a raczej nasz problem polega na tym, że nas niestety nie stac na kupowanie prezentów dla ich synka. Bo przeciez jaka jest frajda z tego, ze za miesiąc będę miał cos nowego a ten stary rzucę w kąt? Nasz syn ma teraz 19 miesięcy, ich syn ma 6 lat i dosyć duże wymaga...
    • Jak się zachowujecie gdy Wasze małe dziecko otrzymuje od kogoś prezent nieodpowiedni dla jego wieku? Np. roczne dziecko dostaje badziewnego chińskiego grającego i świecącego bałwanka z bazarku, który cały pokryty jest odpadającym brokatem i jakimiś śmierdzącymi żelowymi kulkami, w ręku trzyma ostrą, metalową miotłę, baterie ma niczym nie zabezpieczone, wypadają przy każdym poruszeniu, melodia jest mega głośna a świecące jaskrawo oczy mogą śnić się tygodniami w koszmarach. Moje dziecko czę...
    • Jak wyglądały u Was Mikołajki w przedszkolu - czy każdy rodzic kupuje/kupował sam prezent czy prezenty były kupowane odgórnie ze składek na Radę Rodziców? Czy dzieci są zadowolone z mikołajkowych upominków? Oraz czy Wy - jako rodzice - uważacie, że prezenty były trafione, jeżeli zostały kupione przez Radę?
    • Pytanie nie ode mnie, ale od mojego brata, który dzieci nie ma i nie wie czy domek taki allegro.pl/drewniany-domek-z-tarasem-pietrowy-lalki-akcesoria-i2815653764.html byłby fajnym prezentem dla jego 4 letniej chrześnicy? Czy może jeszcze za mała, czym bawią się Wasze dzieci w podobnym wieku? Rodzice dziewczynki uważają, że drewniane zabawki lepsze niż plastikowe dlatego wybór padł na ten domek. Proszę o opinię.
    • I ile gdzies tak kasy przeznaczacie? Niektórzy juz maja pokupione...
    • Pytam zainspirowana ostatnimi wątkami. Czego według Was nie kupuje się na urodziny?
    • Zbliżają się 3 urodziny mojej córki i jest problem. Córka chce, pod wpływem reklamy te okropne Kucyki Fillis. Ja i mąż uważamy to za totalny badziew i stratę kasy. Czy kupić to by sprawić jej przyjemność, zapewne chwilową, bo nijak się tym bawić nie da, czy kupić coś co my uważamy za fajne i pewnie jej tez się spodoba i odwróci uwagę od kucyków. Kolejna sprawa - nie wiemy co? Córka ma juz rowerek, kuchnie, sklep, mnóstwo książek , jakieś figurki, zwierzątka- z takich duzych. Od nas ...
    • Witam.Poszuje prezentu na urodziny dla 5 letniej dziewczynki.Skupiłam się aktualnie na tablicy magnetycznej lub magnetyczno- kredowej- coś takiego: allegro.pl/tablica-jumbo-magnetyczna-stojaca-112-el-regul-i2466267601.html, albo taka: allegro.pl/duza-tablica-magnetyczna-3w1-drewniana-gartis-i2476844000.html, albo ewentualnie klocki Lego Friends: allegro.pl/lego-friends-3187-salon-pieknosci-i2495876510.html, z tymże na tych klockach jest wiek od 6, ale chyba dla 5 latki też mogłoby być...
    • Ile mniej więcej wydajecie na prezent, jeśli Wasze dziecko idzie do kolegi z przedszkola na urodziny?
    • Wiem,wiem,wiem-temat był wałkowany milion razy ale przeglądając archiwum nie znalazałam inspiracji.A wiec prezent ma być dla 3-letniej chrześniaczki mojego męża.Chcemy przeznaczyć na niego 100zł lub 50zł (+50zł do koperty). Na pocżątku myslałam,ze kupie taką matę: www.mooby.pl/smily-play-mata-interaktywna-madra-glowka-80726.html (4-letni syn mojej kuzynki taką ma i uważam,że jest bardzo fajna). Ale teściowa ostudziła mój zapał mówiąc ,że mała (chrzesniaczka męża) potrafi liczyć,zna literki i ...
    • Pytam z ciekawości... Jakie są u Was tradycje? Nie mam na myśli laurek/ drobiazgów/ występów przedszkolnych. Chodzi mi o to, czy kupujecie Babciom i Dziadkom jakieś upominki?
    • udane, dzieci sie ciesza? Mikolaj, Gwiazdor, czy tam Dzieciatko trafili? U nas na 5 prezentow 3 kupione przez nas to hity. Dwa, ktore dostala od rodziny leza porzucone w kacie... i nie mowie tu zlosliwie czy cos, ale te prezenty nie trafione w corki zainteresowania i tyle....
    • Czy macie dziecko które nie otrzyma prezentu na gwiazdkę ? powód brak kasy ?
    • Prezenty na święta/urodziny dla dziecka? Interesuje mnie konkretny budżet jaki macie na jedną okazję na jedno dziecko. Mój syn ma urodziny w listopadzie, w grudniu święta. Chce sobie jakieś limity narzucić finansowe. Nawet nie ze względu na brak pieniędzy tylko na bezsensowne szaleństwo w jakie czasem popadam. Interesuje mnie jak to wygląda u innych. Czytałam kiedyś na ematce że kupujecie mało bo i tak dostają od rodziny, taka opcja mnie nie interesuje.
    • W związku ze zbliżającymi się świętami, mam taki dylemat. My mamy jedno dziecko, u brata męża też do tego roku było jedno. Umówieni byliśmy, że kupujemy dzieciom prezenty za 100 zł. Wszyscy byli zadowoleni i był git. Teraz oni mają dwoje, a nas nie stać, żeby kupić 2 prezenty po 100 zł. Jak to rozwiązać? Głupio mi coś proponować, bo nie mam dobrego pomysłu. Dla nas byłoby najlepiej kupić dwa po 50, ale nie wiem czy się nie obrażą. Jak Wy takie sprawy dogadujecie z najbliższą rodziną? Umaw...
    • Synek ma 4 lata, zastanawiam się czy taki prezent będzie dla Niego odpowiedni jak na ten wiek ? allegro.pl/nowy-model-konsola-overmax-120-gier-zasilacz-av-i2431558865.html?source=oo Synek bardzo lubi grać na telefonie wujka w angry birds , więc pomyślałam że może by mu kupić taką grę ale mam mieszane uczucia , czy to nie za wcześnie na taką grę ? Czy będzie umiał grać i czy będziemy Go mogli "odciągnąć" od tej gry . Jakie Wy macie zdanie na ten temat ?
    • Czesc, Niedlugo bede miala drugiego synka :) a pierwszy bedzie mial 2 lata. 2 latka to juz wiek, kiedy dziecko moze byc niezle zazdrosne o brata. Jest to wiek buntu (u mojego syna bardzo widoczny) no i trzeba poswiecac duzo uwagi temu starszemu... Czytalam pare niezlych poradnikow o dzieciach, w tym o rozwoju psychologicznym dziecka, wszedzie tam wspominaja o jakims prezencie dla starszego jak sie maluch urodzi. Najlepiej aby mama podarowala cos starszemu dziecku, wlasnie z 'okazji pr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się