Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      prezenty

prezenty

(931 wyników)
    • ta? Taka propozycja padła od skarbnika klasowego aby prezenty nauczycielkom wszystkim ( nie tylko pani wych. ale i tej od religii, w-fu, angielskiego i świetliczance zakupić po 30zł/szt z puli klasowej gdzie na semestr rodzice płacili po 50zł każdy z przeznaczeniem na dzieci ( urodziny, mikołajki itd.). Teraz dowiaduję się, że jak jeszcze dzieciom trzeba robić prezenty na Gwiazdkę to trzeba dodatkową składkę bo się pomysłowa pani skarbnik nie wyrobi finansowo po obdarowaniu pań. Pytani...
    • Dla nastolatków (12 i 14). Dajecie / dalybyscie swoim dzieciom? Jakoś nie moge się przełamać, zawsze były prezenty rzeczowe, ale wiem, ze akurat w tym roku bardzo by sie ucieszyli z kasy A jeśli tak, to ile?
    • Bardzo lubię robić prezenty, nie tylko gwiazdkowe, ale te najbardziej. Mój przedszkolak nie ma określonych oczekiwań, a mnie podoba się mnóstwo rzeczy, które mam wrażenie, że sprawiłyby mu radość. I boję się, że przesadzę z ilością. Problem może i wydumany, ale chętnie poznam Wasze podejście. Kupujecie tylko to, co dziecko sobie wymarzy? Czy też czasem trudno Wam się powstrzymać? A może się nie powstrzymujecie? Tak sobie myślę, że może to mieć związek z dzieciństwem spędzonym w burym prl-u ;)
    • Święta tuż tuż :D Chciałam się Was poradzić w takiej spawie. Szwagier jest żonaty od ponad 3 lat, razem z nim i jego zoną spędzamy wigilię u teściów. Kupujemy sobie na wzajem prezenty. I tak - zawsze staram się dobrać prezent do obdarowanego, najczęściej są to książki związane z hobby itp. Nie lubię przepłacać, więc już od października o tym myślę i poluję na okazje np w Znaku, Arosie itd Koniec końców mam fajne prezenty po 20 -30 zł na łebka kupione na mniej więcej pół ceny. Szwagierka ...
    • prezent(5)

witam niebawem moj chrzesnik bedzie mial roczek.I moje pytanie,poniewaz są to blizniaki.Ja jestem chrzestną jednego z nich....jak mam roziwazac problem prezentu ? Czy bratu dac jakis drobiazg czy tez prezent rozdzielic na dwojke...?mam dylemat...dziekuje za opinie
    • Czy spodobałby Wam się taki prezent jako matce noworodka? Co byście powiedziały gdyby ktoś dał Wam taki tort? [img]https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/37/98/14/0189b70605.jpg[/img]
    • Jaki najlepszy, najbardziej oryginalny prezent dla noworodka dostałyście? W bliskiej przyszłości wybieram się z wizytą do małego chłopczyka i jego rodziców i MUSZĘ coś takiego kupić. Ubrania odpadają. W innych wątkach na ten temat (niestety są stare i już zamknięte) polecana jest głównie książeczka pamiątkowa "Moje pierwsze 5 lat życia" albo ramka na odcisk rączki / nóżki - ale wydaje mi się że to też już oklepane i ktoś inny najprawdopodobniej coś takiego da lub już dał. Może Wasze prezent...
    • Potrzebuje rady. Moja przyjaciolka wychodzi za maz za kilka tygodni i mysle juz o prezencie. Nie lubie dawac gotowki, wiec mysle o jakiejs rzeczy czy usludze, ale jest o tyle trudno, ze ona mieszka w pelni urzadzonym domu, a jej facet w innym miescie i niestety jeszcze dlugo nie beda mieszkac razem, wiec gadzety do wspolnego gniazdka odpadaja. Natomiast duzo podrozuja i mysle, ze ucieszyliby sie z jakies podarunku podrozniczego. Moze jakis weekend w spa? Ale jak to zrobic? wybrac za nich ...
    • Niedługo mój mąż ma urodziny oczywiście koszmar wybierania dla niego prezentu trwa. W odstępie paru dni od świąt ma urodziny więc dwa prezenty w zasadzie muszę mieć. Ciężko od niego coś wydusić..mówi, że wszystko ma..stara gadka bez sensu. Czy macie jakiś pomysł co na 30-stkę dla faceta? I przy okazji pytanie kolejne..on wpadł na pomysł, że chce np. karnet na masaż do kobiety oczywiście i jeszcze najlepiej żeby była skąpo ubrana (zaznaczam że nie żartował) Która z was byłaby gotowa na taki p...
    • Jakbyście oceniły taką sytuacje. On z nową kobietą i jej córką. Ona z nowym mężem i ich wspólną córką 11 letnią. Córa pokłóciła się z ojcem, nie odbiera telefonu od niego. Ojciec oskarża matkę o utrudnianie w związku z tym kontaktów z dzieckiem. Dziecko jedzie na święta do ojca, w związku z tą niesubordynacją nie dostaje od ojca i jego nowej kobiety prezentu" bo nie zasłużyła" dziecko twierdzi , że nowa kobieta taty tak postanowiła. Oczywiście jej córka prezent dostaje, choć obiektywnie j...
    • Macie juz kupione prezenty pod choinke ? Jezeli tak, to podzielcie sie pomyslami.... W tym roku jaki nigdy zero pomyslow a czas goni ......
    • Dziewczyny zbliża się koniec roku, a w związku z tym że jestem skarbnikiem w trójce klasowej, przypadł mi w "zaszczycie" wybór prezentu dla wychowawcy na koniec roku. Pomyślałam jednak że rzeczywiście głupotą jest stawiać nauczyciela w dość niezręcznej sytuacji dając wartościowy prezent, dlatego wpadłam na pomysł przekazania nauczycielowi w ramach prezentu jakiejś pomocy dydaktycznej, którą będzie mógł wykorzystać w klasie, z pożytkiem dla niego i dzieci szkolnych. Po odliczeniu kwoty symbo...
    • A jaki wy komunijny prezent najlepiej wspominacie ;) ? U mnie komunia 22 lata temu jakieś i pamiętam że hitem był walkman od chrzestnego. To było coś nikt w klasie nie miał :D I chyba nawet ja o tym wcześniej nie słyszałam. Długo mi służył i sprawił wiele radości. Biały był to do dziś pamiętam.
    • Robię córce urodziny. Każdy zaproszony pyta mnie, co jej dać... Wrrr... Nie podoba mi się to, bo: 1. Jakby to miał być prezent ode mnie, to ja bym go kupiła 2. Prezent chyba polega na tym, że daje się coś od siebie, nie tylko w sensie materialnym (pomysł; każdy coś innego fajnego może odkryć - na co ja bym na taki pomysł nie wpadła; może wreszcie dać jej coś, co mnie by się nie spodobało, ale dziecku tak) 3. Nie mam bladego pojęcia ile na taki prezent ktoś chce przeznaczyć - mojej córce ...
    • Mam problem, co zrobić, gdy oczekiwania rodziców i dziecka w sprawie prezentu komunijnego są zupełnie rozbieżne? Do kogo się dostosować? Dziecku marzy się komórka, laptop lub tablet, bo "ma tylko stary komputer, na którym nie wszystkie gry chodzą". Rodzice natomiast twierdzą, że wszelka elektronika odpada, bo i tak mu zabiorą - podobno ledwo dzieciaka można odciągnąć od gier i przymusić do odrabiania lekcji lub wyjścia na dwór. Sami woleliby kasę, bo wszystkie pieniądze jakie dostaje podobno ...
    • bylam ostatnio na Komunii i dziecko po otrzymaniu kopert i prezentow rzucilo sie zaraz do ich otwierania, na prezenty byl tylko rzut okiem, wazniejsza byla kaska. tam gdzie bylo duzo kasy to sie cieszylo jak wariat, gdzie mniej mowilo "oo, tyle i tyle". po przeliczeniu gotowki zaczelo wyc bo dostalo mniej niz sie spodziewalo a potem lazilo zasmucone... wiem, ze to dzieciak, ale w szoku bylam bo domyslam sie, ze gotowki bylo sporo, w koncu otwieral przy nas koperty wiec troche rzucilo mi sie n...
    • Ostatnio czytałam sporo na forum o prezentach na komunię i o tym jak dzieci są teraz "pazerne" na prezenty. Pamiętam, że ja swojej komunii nie mogłam się doczekać, czułam się bardzo ważna, miałam piękną suknię :) Pamiętam, że nie dostałam roweru, a ile pieniędzy i czy w ogóle to już nawet nie wiem. Wiem tylko, że następnego dnia dostałam od taty rower Wigry 3 różowy :) Rok temu, byłam na komunii u syna mojego kuzyna i mam nadzieję, że to wyjątek, ale dziecko usiadło na schodach, zaraz po ot...
    • Przy różnych większych i mniejszych świętach pojawiają się na forum wątki prezentowe, w stylu co dostałyście, albo co dajecie. I taka mnie refleksja naszła, że DLA MNIE jakoś za dużo okazji w takim roku kalendarzowym. No bo imieniny, urodziny, Boże Narodzenie, Wielkanoc, Walentynki, Dzień Kobiet, rocznica ślubu, rocznica poznania się... Wiem, że każda okazja jest dobra i fajna żeby poświętować, ale ja w zasadzie nie mam chyba aż tylu potrzeb, żeby te wszystkie święta obstawić. Jak mnie mąż p...
    • Czy teraz normą jest robienie imprezy dla rodziny w domu/lokalu i dawanie prezentów? Jakie macie doświadczenia, kupujecie dzieciom z tej okazji prezent? Cztery lata temu starsza córka miała bierzmowanie, w środku tygodnia, normalny dzień pracy i szkoły, godzina urodzystości późno popołudniowa. Nie robiłam żadnej imprezy, nikogo nie zapraszałam, tylko chrzestna córki, moja siostra, która była świadkiem przyjechała do kościoła i później została na chwilę na kawę i ciasto. Wiem, że kilka znajom...
    • Moje dzieci idą na urodziny, do sali zabaw. I mam pytanie, jak uważacie: powinny dać jeden prezent czy dwa, każda od siebie? Jak wy robicie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się