prezenty

(698 wyników)
  • no właśnie - kupujecie coś lub kupowałyście? W sumie chciałabym dać mojemu przyszłemu (jeszcze) mężowi coś z okazji ślubu co będzie dla niego miłą pamiątką. Macie jakieś pomysły? Słyszałyście o dobrych pomysłach na prezent, a może uważacie, że to zupełnie bez sensu...?
  • dotychczas myślałam, że mam spoko rodzinę. Ale jak to mówią, z rodziną to się tylko dobrze na zdjęciach wychodzi :/ Ślub za kilka miesięcy, każdy pyta, co chcemy dostać w prezencie. Mówimy wprost: albo kasa, albo jakiś niespotykany prezent (związany np. z naszymi zainteresowaniami, marzeniami, jakaś wycieczka itp.) Niedawno dowiedziałam się, że nasza rodzina jest ponoć bardzo oburzona taką postawą. Bo oni jednak wolą kupić sztućce, pościel czy inne gary. A nam to w ogóle niepotrzebne. K...
  • Jakie prezenty 'muszą' znaleźć się na liście? Czyli co dopisać, jak już nam się kończą pomysły ;)
  • Hej, mam dosc nietypowe pytanie. ide do kolezanki na wesele i chcialabym jej dac jakis wyjatkowy prezent. szukalam i szukalam az w koncu znalazlam. Istnieje taka firma Kingdom of universe ktora sprzedaje gwiazdy. Otrzymuje sie certyfikat i mozna odowlnie nazwac taka gwiazde. Jest to cos niebananelnego. Ja chcialabym cos takiego dostac w prezencie, a wy? bo zastanawia mnie czy kolezanka faktycznie bedzie sie cieszyc z takie prezentu. Pomozcie! Podoba wam sie taki pomysl?
  • Witam, jestem przyszłoroczną panną młodą i chciałabym poznać Waszą opinię. Wiadomo, że najważniejszy jest gość i będzie mile widziany nawet z pustymi rękoma, ale wiadomo, że goście z reguły przynoszą prezenty. Niestety nasz gust i gości bardzo się rozmijają; moja siostra po swoim ślubie zgromadziła mnóstwo durnostojek i innych kompletów, które są bardzo drogie, co do piękna - to zależy od osoby. Chciałabym uniknąć takich problemów, tym bardziej, że potem rodzina się dopytuje, jak dana rzecz ...
  • Dziewczyny co dostałyście nietypowego na prezent? Coś z jajem zamiast koperty chciałabym inaczej podarować pieniądze bo państwo młodzi to bliscy ludzie z duzym poczuciem humoru :) Myślałam o albumie ślubnym i włożenie nominałów 20zł zamiast zdjęć ale może podsuniecie inne pomysły?
  • Czytam wątki i co jakiś czas przewija się kwestia prezentów na - ile? co? komu? i po co? I zawsze w wątku pada stwierdzenie, że "Państwo Młodzi jeśli oczekują prezentów to są cwaniakami, chamami i nie warto do nich iść" A ja mówię, że nie prawda! Bo Państwu Młodym zależy na gościach. Starają się żeby było smacznie, muzyka dobra, wszystkiego pod dostatkiem. I chcą dla gości jak najlepiej. I to działa też w drugą stronie - każdy z gości chce sprawić Parze Młodej radość prezentem. Troszczy ...
  • W jednym z wątków podano Księgę Bajek jako przykład prezentu ślubnego. Jak widzę nie tylko jak uważam taki prezent za nietaktowny. Oprócz księgi bajek dla przyszłego potomstwa słyszałam też o poradniku "Jak być dobrymi rodzicami" i pluszowym bocianie. Widziałam też podwójny prezent dla małżeństwa - mąż dostał siekierę, a żona garnek. Żona była tym prezentem wyraźnie rozczarowana. Niezbyt trafione są moim zdaniem elementy dekoracyjne np. obrazy, rzeźby - PM mogą nie podzielać naszego g...
  • Sytuacja: ślub cywilny, zaproszona bliska rodzina i znajomi (bez sąsiadek, pociotków, etc), po ślubie obiad dla rodziny, wieczorem/ na drugi dzień imprezka w knajpie dla znajomych. Para młoda mieszka razem od kilku lat, mają "wszystko", pracują. Nie zależy im na prezentach ani na pieniądzach, chcą tylko zaprosić bliskich. Pytanie: Czy wypada powiedzieć gościom (elegancko) żeby nie przynosili prezentów (ani pieniędzy)? Spotkaliście się kiedykolwiek z czymś takim?
  • jakie są obecnie preferencje [i]pary młodej[/i]? jaki prezent sprawił wam najwięcej radości?, podpowiedzi poszukuję:) p.s.w sytuacji, gdy nie ma listy prezentów:(
  • co można kupic koleżance z okazji jej wieczoru panieńskiego? czy teraz kupuje się tylko świńskie stroje, czekoladki penisy i inne takie? pomóżcie, bo nigdy na takim wieczorze nie byłam.
  • Młodzi prosili, by zamiast kwiatów kupić kupony totolotka. w takim razie w kopercie będą i pieniądze i kupon, tak? (kartkę też się wkłada, czy prezent finansowy jest anonimowy?) stąd moje pytanie, jeśli koperta jest od nas jako od pary i kwiatów nie będzie, to kto wręcza tę kopertę i komu? dawniej z kwiatami przynajmniej żadne nie szło z pustymi rękami, a teraz co? jak wygląda sprawa wręczania prezentów? :)
  • Jakiś czas temu koleżanka z grupy studenckiej napisała maila do całej grupy, żeby na zajęciach jej nie będzie, bo wychodzi za mąż i, żeby ją usprawiedliwić przed wykładowcą. Wtedy koleżanki z grupy-a dokładniej dwie, które również wychodzą za mąż wpadły na pomysł, żeby zrobić jej prezent niespodziankę czyli kupić w tajemnicy coś od całej grupy. Co o tym myslicie? Koleżanka nas nie zaprasza na ślub. Gdyby nie pisała maila w ogóle nie wiedzielibyśmy o jej zamążpójściu. Nie mam pretensji d...
  • Hej, Pisze bo znalazlam sie w dosc dziwnej sytuacji: Od zawsze bylam przeciwniczka wrczania pieniedzy jako prezentu slubnego lub tworzenia list. Pare tyg temu bylam na weselu bliskiej kolezanki i tam tez zbojkotowalam liste. Przejrzalam ja, ale naprawde nie bylo na niej nic ladnego, wrezc przeciwnie. Dlatego postanowilam kupic im zestaw sniadaniowy - naprawde sliczny. I bylam bardzo zadowolona z mojego prezentu, az do wczoraj. Kiedy to przy okazji spotkania babskiego - swiadkowa z tego ...
  • Witam. niespodziewanie wypadło wesele w mojej rodzinie-już za miesiąc. Nie mam nieograniczonego budżetu, a bratu ciotecznemu trzeba jakiś prezent zrobić. W związku z tym mam pytanie. Macie jakieś oryginalne pomysły na prezent do 100 zł?? Nie musi to być nie wiadomo co, zresztą nie da rady z racji kwoty, którą chcę wydać(oprócz tego będzie jeszcze skromna koperta). Może jest coś takiego niedrogiego co sami byście chcieli dostać?? Pomóżcie! :)
  • Witajcie. W zeszłym miesiącu był nasz ślub. Prezenty były różne, pieniądze, świetny zestaw garnków plus parę innych rzeczy i ekspers do kawy z wkładami. I tu właśnie pojawił się problem. Ani ja, ani mój P. kawy nie pijamy i nie lubimy. Prezent okazał się więc totalnym niewypałem:( Zastanawialiśmy się kto mógł wpaść na taki pomysł (doszliśmy do wniosku, że znajomi i bliższa rodzina odpada bo wiedzą, że nie lubimy tej nieszczęsnej kawy. Nie chcieliśmy żeby ekspres stał i zajmował niepotrzebnie...
  • Niebywała jestem na weselach ostatnio, proszę więc o poradę: kiedy wręczyć wino, którego Państwo Młodzi zażyczyli sobie zamiast kwiatów? Po ceremonii zaślubin, wraz z kopertą z życzeniami i prezentem, czy może później, już w miejscu wesela? Jak to się teraz praktykuje?
  • Zostałam zaproszona z mężem na ślub oraz tzw. obiad poślubny trwający tylko kilka godzin. Będzie tylko kilkanaście osób. Zastanawiam się nad prezentem. Czy lepiej podarować pieniądze czy kupić za tę samą kwotę jakiś praktyczny prezent? Dobrze znamy parę młodą, więc z wyborem prezentu nie byłoby problemu. Przy organizacji dużego wesela młodzi liczą na zwrot kosztów, ale przy takim kameralnym weselu może lepiej sprawdziłby się prezent od serca? Co sądzicie?
  • Dziewczyny może podpowiecie co świadek (brat) moglby dac w prezencie młodej parze? i nie chodzi mi tu o prezenty typu pralka, lodowka, koperta. raczej o sympatyczna niespodzanke. planowalismy podarowac hand mejd ksiege gosci. niestety pomysl upadl, bo maja juz zamowiona, zaklepana, wiec druga to juz przesada. podrzucicie jakimiś pomysłami? co by was ucieszylo? albo co dostaliscie? (jezeli zagladaja tu jeszcze po slubie :))
  • Witam wszystkich, przeczytałam właśnie artykuł na gazeta.pl: technologie.gazeta.pl/internet/1,104663,8108198,Co_w_Sieci_piszczy_II___10_interesujacych_polskich.html zainteresowała mnie strona conaslub.pl i chciałam zapytać czy ktoś z czegoś takiego korzystał? czyli młoda para tworzy liste prezentów, serwis wysyła im kody ktore dołącza się do zaproszen i goscie wybieraja? szukalam na szybko w google to widze ze pojawiają sie tego typu watki na forach, ale nie nikt nie pisze jak to w p...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się