Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      prezenty

prezenty

(89 wyników)
    • Czy możecie polecić książkę, która byłaby fajnym prezentem ślubnym?
    • potrzebuję na jutro prezent dla mojej kolezanki . Na szczescie lubi czytac ..Czy mozecie polecic mi jakas dobra książkę ,.,,ja ostatnio mam mało czasu na czytanie a w ksiegarniach przeogromny wybór ...Mam w domu Kozłowską i Plebanek - wiec te odpadają bo mogę jej pożycyc ..Cień Wiatru i pozostałe tego autora juz przeczytała ....
    • Witajcie, szukam pomysłu na książkę, która mogłaby być prezentem na ślub moich znajomych - wyjątkowa, pięknie wydana, taka 'dla dwojga'. I niekoniecznie dotyczaca kamasutry... Z gory dziekuje za pomysly.
    • Hej! Mam mały problem, bo jestem w tej chwili za granicą i nie bedzie mnie na święta a chcialbym zrobic maly prezent mojej dobrej kolezance 20-21 lat, Uwielbia czytać książki, nigdy nie interesowalem się tym czy są to romanse czy może kryminały, szczerze... to raczej ani to ani to. Proszę o jakieś propozycje, chcę poprostu kogos ucieszyć... no i gdzie moglbym zamowic taką zapakowaną świątecznie paczkę. Wielkie dzięki, bedę wdzieczny za jakąkolwiek pomoc.
    • Książki mają dostać w prezencie chrzestni mojego 16-to miesięcznego synka właśnie od niego z okazji gratulacji ukończenia studiów - chrzestna i zaliczenia I roku studiów - chrzestny. niekoniecznie zchciałabym żeby były to pozycje związane z kierunkiem studiów dlatego proszę o polecenie pozycji z różnych dziedzin. Chciałabym żeby mój synek pozostawił na nich swój ślad w postaci odrysowanej dłoni a ja wpiszę gratulacje. Myślę, że to dobry pomysł co sądzicie?
    • chcę wysłać mojej koleżance książkę w prezencie. Byłam zaproszona na ślub i wesele, ale nie mogę pojechać. Ona uwielbia czytać. Chciałabym wysłać jej coś niebanalnego - "jak przeżyć małżeństwo" czy "naturalne metody antykoncepcji" raczej odpadają :-). Myślalam o "Silvalandii" Cortazara. Macie jakieś pomysły???
    • Witam, w mojej najblizszej rodzinie bedzie za 2 tyg slub i tak sobie wlasnie mysle, ze moze zamiast kwiatow, ktore szybko zwiedna, podaruje parze mlodej jakas ksiazke z dedykacja od serca. Moze polecicie mi kilka tytulow ksiazek, ktore pasowalaby na te okazje i ktore zainteresowalyby zarowno panne jak i pana mlodego? Panna mloda posiada w swojej biblioteczce chyba wszystkie ksiazki Janusza L. Wisniewskiego - sama mialam okazje przeczytac dwa zbiory krotkich opowiadan jego autorstwa i ...
    • Witajcie! Szukam książki na prezent z okazji urodzin dla dobrej koleżanki. Dodam, że nie za bardzo lubi czytać, więc musi to być coś co ją wciągnie. I jest też wybredna - książki w stylu Grocholi czy np. "Dziennik B.J." są nie dla niej... Z góry dzięki za pomoc. PS Myślałam o "Lesiu" Chmielewskiej...
    • ida Swieta, wszyscy zaliczaja burze mozgow w zwiazku z prezentami, a czy robicie tez prezenty dla samych siebie? ja na przyklad mam juz tak dluga liste tego, co chetnie kupie sobie na gwiazdke, ze chyba trzeba bedzie zrobic losowanie ;) pe.es oczywiscie chodzi mi o ksiazki, bo przeciez ksiazka to najlepszy prezent ;)
    • Proszę o jakiś pomysł na książkę biograficzną, którą mógłbym kupić w prezencie
    • No to pochwalcie się, czy ten Święty Mikołaj spełnił Wasze oczekiwania co do książek :) Czy pod choinką znaleźliście to, o co w liściku do Świętego prosiliście? Dostałam w sumie kilka książek i wczoraj wieczorem czułam się jak ten osiołek, co w jednym żłobie miał owies, w drugim siano :) Nie wiedziałam za co się zabrać na początku. I w sumie wygrała najmniejsza wagowo i objętościowo ksiażeczka typowo utrzymana w nastroju świątecznym, czyli Zamieć śnieżna i woń migdałów Camilli Läckberg....
    • Witam Dręczy mnie szalony problem - poszukuję książki na prezent dla koleżanki o tematyce fantastycznej. Pytam na forum, ponieważ zupełnie nie siedzę w temacie, po prostu nie lubię fantastyki. Koleżanka natomiast uwielbia, na dodatek uwielbia czytać słowo pisane o każdej porze dnia i nocy, dlatego książka jest idealnym prezentem. Tylko pytanie - jaka? Pratchet i Sapkowski odpadają, bo to zna każdy miłośnik fantastyki. Mgły Avalonu też czytała, szczerze powiedziawszy nie pamię...
    • Jak w temacie. Szukam pomysłu na prezent dla Taty, który kiedyś czytał bardzo dużo, później mniej i teraz wraca do czytania, czy też po prostu ma więcej czasu na książki :) Wiek 50 lat. Człowiek spokojny, kulturalny, wykształcony - raczej w literaturze nie szuka skrajnych wrażeń, ale odpoczynku, refleksji. Myślę, że nie dla niego literackie eksperymenty, czy książki "nowoczesne" (zarówno w formie, jak i treści). Bardziej coś zrównoważonego, tradycyjnego. Mam nadzieję, że pomożecie...
    • Witam, Chciałabym Was poprosić o radę, mój przyjaciel 19 sierpnia ma 25 urodziny, prawie wszystkie inne opcje już wykorzystaliśmy w obdarowywaniu się, więc pomyślałam że dobra książka byłby świetnym prezentem. Nie mam zbyt dużego doświadczenia jako czytelnik, ale mam ogromną chęć poprawy. On również nie jest molem książkowym, ale myślę że taki prezent byłby ciekawym początkiem. On studiuje fizykę, ale myślę ze nie potrzebna mu juz literatura fachowa, chciałabym mu podarowac książ...
    • Może polecicie mi jakąś książkę na prezent dla faceta lat 29, zapracowany typ, któremu przydałoby się trochę śmiechu przy zabawnej lekturze...
    • Witam. Jaką książkę polecilibyście jako prezent dla Pani między50-55 r.ż.? Lubi ona wszystkie rodzaje książek, za wyjątkiem fantastyki. Pozdrawiam wszystkich
    • Czyli odwrócenie klasycznego forumowego wątku "co dla kobiety lat...". Mam podać rodzinie parę ksiązkowych pomysłów na prezent dla mnie i chciałam prosić tu o pomoc. Interesują mnie książki o relacjach polsko-żydowskich, polsko-niemieckich, o II wojnie. Może też być jakieś dobre fantasy. Co wartościowego ukazało się z tych zakresów tematycznych w ostatnim czasie? Co możecie polecić?
    • Witam, szukam książki dla człowieka, który ceni piękno szczegółu, i zwraca dużą uwagę na urodę słowa, zdecydowanie stara się patrzeć na świat z pogodą, nie lubi naturalistycznej brzydoty ani klimatów metafizyczno-ponurych. Polecicie coś?
    • Hej, zaprzyjaźnieni nowożeńcy chcą zamiast kwiatów płyty, ale chętnie dorzuciłabym im coś do zaczytania się. Polećcie coś lekkiego okolicznościowego? myślałam o "Jak wytrzymać ze sobą nawzajem" Chmielewskiej, ale już nie do kupienia... Dzięki! Gosia
    • Witajcie poszukuję jakiejś niezwykle dobrej książki na prezent dla Taty. Stąd może prośba do mężczyzn o ich opinie. Coś z historii...ale takiego naprawdę...robiącego wrażenie. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się