prezenty

(66 wyników)
  • Odkad zaszlam w ciaze tesciowa z szwagierka szaleja i znosza mi rozne prezenty "dla dzidziusia" (zwlaszcza jak maja okazje byc w Tesco). Dzis urodzila dzieciatko moja bratowa i musze powiedziec jestem w kropce - nie wiem co zaniesc jej w prezencie. Z jednej strony ubranka gryzaczki ale z drugiej - wszystkie rzeczy ktore dostaje - albo mi sie nie podobaja, albo sa kiepskiej jakosci (1oo% bawelna keep away from fire), nieprzystosowane dla noworodkow (zapiecia na pleckach, falbanki, spodenki z k...
  • Dziewczyny, szukam inspiracji. Obawiam się, jak przyjmie mój 3,5 letni starszak noworodka. Teraz niby jest ok, całuje brzuch, co rano rozmawia z maluchem itd. Jednak nie wiadomo, jak zareaguje zaraz po przybyciu ze szpitala i zastanawiam się czy nie posłużyć się fortelem: przygotować starszakowi prezent od malucha - tak na zapoznanie... Chciałabym, żeby dużemu też było miło, żeby nie było tak, że cała uwaga skierowana jest na maleństwo. Nie wiem tylko co kupić i czy w ogóle to dobrze zadz...
  • Od razu uprzedzę wszelkie komentarze - nie chodzi o łapówkę ;) Za tydzień mam kontrolną wizytę na koniec połogu u mojego lekarza, który prowadził moją ciążę i był obecny przy porodzie. Chcielibyśmy z moim M. zrobić mu jakiś mały prezent, bo moja wdzięczność nie zna granic. Problem w tym, że nie mam żadnego sensownego pomysłu, bo wszelkie flaszki typu whiskacz itp to dość oklepane. Co można kupić młodemu (przed 40) lekarzowi w dowód wdzięczności ?
  • jaki prezent dla kobiety w ciazy z czego byscie sie ucieszyly bo mam dylemat co kupic ???
  • W listopadzie spodziewam się drugiego dziecka- chłopczyka. Jaki prezent byłby najlepszy dla jego starszej 3-letniej siostry, niby "od braciszka, który dostałaby po naszym powrocie ze szpitala? Słyszałam, że powinno się coś podarować.
  • Dziewczyny, urodziłam z początkiem sierpnia. Już zaczęły się odwiedziny naszych znajomych i rodzinki. Każdy hołduje zasadzie "Do dziecka z pustą ręką sie nie przychodzi". Już mamy dosyc odwiedzin, dobrych rad i grzechotek, każdy dzwoni z pytaniem, co jest nam potrzebne, a później i tak dostajemy kolejną grzechotke. Ostatnio kuzynka meza dała nam coś, co zwaliło nas z nóg. Była to źle umyta butelka po jej dziecku z soczkiem marchewkowym zaschniętym na ściankach. Widok aż prosił sie...
  • witam :-) chciałam się podzielić radosną nowinką :-). Wczoraj mieliśmy naszą pierwszą rocznicę ślubu i akurat wczoraj jak leżeliśmy w łóżku nasza dzidzia postanowiła po raz pierwszy kopnąć na tyle żeby tatuś poczuł!!! :-))) byliśmy niezmiernie szczęśliwi i uradowani :-))) wszystkim życzę takich samych prezentów :-)))
  • Juz niedlugo odwiedze znajoma, ktora rodzi na dniach. Chcialabym jej dac jakis mily prezent... Wiem, ze ubranek dla dziecka ma caly stos (prezenty od dziadkow i kolezanek z pracy), podobnie z zabawkami, bo coreczka znajomej bedzie pierwsza wnuczka zarowno w jej rodzinie, jak i rodzinie jej meza... Nie chce popelnic gafy... No bo ciuch odpada - nie wiem ile przytyla... Czekoladki, alkohol odpadaja - karmienie piersia... Moze jakis kosmetyk? A Wy dziewczyny z jakiego prezentu uciesz...
  • Moje drogie, Wiem, że było parę watków na ten temat, ale byłabym bardzo zobowiązana o informację dot. prezentów dla niemowlaczków/młodych mamuś. Moja przyjaciółka właśnie urodziła (dziś)synka. Chciałabym jej i synkowi kupić coś fajnego, z czego mamusia byłaby zadowolona. Wiem, że ciuszki na pierwszy okres życia maluszka ma wszystkie. Książkę "Pierwszy rok życia dziecka" również :) Myślałam o jakimś fajnym ciuszku dla maleństwa i jakim drobiazgu dla niej. Mogłybyście podpowiedzi...
  • mam pytanie :( a w zasadzie to wołam o pomoc! moja tesciowa ma imieniny co jej kupic? nie mamy za duzo kasy no ale cos chyba trzeba. maz twierdzi ze wystarczy kwiatek no ale mi glupio do tesciowej z kwiatkiem :| znowu mojej mamie na imieniny kupilismy tylko kwiatek :| z tego co wiem to tesciowa zaprasza ja na swoje imieniny (na mojej mamy imieninach nie byla bo mam ojca chorego leżącego i zle sie czul wiec nic nie organizowala) no ale nie wiem znpowu czy przez chorobe ojca mama wy...
  • dziewczyny, czy myślicie wogule o prezentach gwiazdkowych dla najbliższych czy odpuszczacie w tym roku, ja zupełnie nie wiem co mam zrobić, wydatków i bez tego dużo, ale może wypadałoby kupić jakieś drobiazgi, co o tym myślicie?? a jeśli tak to kiedy?? ja będę mieć cesarke ok. 10 grudnia myślicie, że dam radę to załatwić po porodzie czy powinnam zrobić to teraz?? czekam na wasze opinie... pozdrawiam asia38t.c.
  • Witam, Jadę w odwiedziny do mojej psiapsiułki, która od paru tygodni jest w ciąży. Nie chcę jechać z pustymi rękoma, ale nie mam pomysłyu co by jej podarować związanego z ciążą. Myślałam tylko o ładnej bluzeczce na zimę. A co wy byście mi podpowiedziały? Dzięki Pozdro
  • Pewnie bedą osoby, które źle mnie zrozumieją ale liczę na pomoc w znalezieniu prezentu dla mojego lekarza. Nie mam pomysłu co moglibyśmy podarować w ramach wdzieczności naszemu lekarzowi. Pewnie pomyślicie że taki prezent nie jest potrzebny bo lekarz wykonuje swój zawód i za to mu płaca. Może w większoći przypadków tak jest ale my zawdzięczamy naszemu lekarzowi o wielę więcej. Gdyby nie jego pomoc, pewnie do dzisiaj czekalibyśmy na upragnione od wielu lat dwie krechy na teście. ...
  • Wybieram się w odwiedziny do koleżanki. Niedługo rodzi i chciałabym dać jej jakiś drobiazg ale nie mam pojęcia co mogłoby sprawić radość. Poradźcie mi Ciężarne Kobitki co by Was ucieszyło.
  • tak sobie myślę, że jakiś drobiazg mojemu "tatusiowi w drodze" bym sprawiła.... macie jakieś pomysły?
  • Dziewczyny, jeśli chcecie mieć niezapomnianą pamiątkę z okresu ciąży to gorąco polecam zrobienie sobie "sesji z brzuszkiem". Ja robiłam taką sesję i teraz z rozzewnieniem patrzę na bajkowe zdjęcia( jedno jest nawet wydrukowane na płótnie) Ten czas już nigdy nie wróci i warto go chociaż w takiej formie zatrzymać. Taka sesja może być np super prezentem dla przyjaciółki na "baby shower"(musiały byście komuś podpowiedzieć) albo namówić męża. Pozdrawiam Już mama
  • Odwiedzam lada dzień młoda mamę i chciałam kupić coś raczej dla niej, a nie dziecka, coś co przyda się, choć może jeszcze tego nie wie. Pomyślałam o... klapkach na oczy. Czarnych, które pozwolą jej łatwiej zasnąc, gdy będzie miała chwilę w ciągu dnia. Poleciłybyście coś z własnego doświadczenia?
  • Witam przyszłe i obecne mamusie. Mam pytanie, czy kupowałyście lub zamierzacie kupić jakiś prezent, aby podziękować swojemu ginekologowi. Ja mam za 10 dni ostatnią wizytę i nie wiem czy powinno się / wypada coś kupić, a jeśli coś, to co? Kiedyś był zwyczaj, że do lekarza to się z jakimś Napoleonem szło, a dzisiaj to nie wiem. Powiedzcie, co sądzicie o kupnie np. jakiegoś dobrego wina, czy kwiatów, czy też może czekoladek. Pozdrawiam serdecznie - aga&mikołaj(syn)
  • Moja przyjaciółka właśnie dowiedziała się, że zostanie mamą. Macie może jakiś pomysł na nieduży, sympatyczny prezencik z tej okazji? Jakiś talizman na szczęście czy bo ja wiem, co...
  • Dzisiaj mija 41 dc. @ nadal nie ma, ale ciąży też brak. Chciałam mojemu Mężowi zrobić prezent z okazji dnia ojca, ale niestety się nie udało. Jest mi trochę smutno i martwię się, że coś jest nie tak. Wcześniej zarzywałam duphaston na regulację cyklu i ostatnio cykle były 31-33dniowe. Nie wiem co o tym myśleć; martwię się. :-(((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się