Forum eDziecko edziecko Wychowanie
ZMIEŃ
      prezenty

prezenty

(69 wyników)
    • dziś dzieci ( 8 lat ) miały Mikołajki w klasie.Syn dostał prezent z którego nie jest zadowolony i... glośno wyraził swoje niezadowolenie :((( jutro ma iść do szkoły i przeprosić koleżankę za swoje zachowanie a my mamy rozmowę z wychowawcą wiem że limit był 20 zł i nie przekroczyłam go ... wiem też że inni dostali zestawy Lego przekraczające tę kwotę zastanawiam się czy miał prawo sie tak zachować i jak z nim rozmawiać aby uniknąć tego typu zachowań na pewno niedojrzały emocjona...
    • Mój trzymiesięczny synek będzie niedługo chrzczony, a wśród zaproszonych oprócz dorosłych będzie moja 2-letnia siostrzenica. Pomyślałam sobie, że miło będzie, jeśli dam jej jakiś prezent, bo zapewne mój synek jakieś dostanie i przyjemnie będzie Małej być "zauważoną" w dniu święta kuzyna. Mój mąż z kolei uważa że to zupełnie niepotrzebne i że Mała powinna się uczyć, że nie wszystkie rodzinne spotkania są jej dedykowane. Co myślicie? Praktykujecie może takie dawanie prezentu innym dzieciom z ...
    • hej..mam jeszcze troche czasu..ale moja chrzesnica bedzie obchodzila za jakis czas 18.. i nie mam pojecia co sie PL przyjelo jako prezent... bo tu najczesciej nie ma jakich szalenstw... jakies pomysly? na razie nie mowie o kwocie tylko o "typowych" prezentych...
    • Podpowiedzcie co kupić chrześniakowi na komunię. Mam problem, bo chłopak ma dosłownie wszystko, telefon, komputer, aparat fot, gry , sprzęt Audio i wiele innych gadżetów. Kasy nie chcę dawac ze wzgledów osobistych. W dodatku starzy dziecka to materialiści, krzywo patrzący na biedaków. Wiem, że to nie ich swięto, ale dzieciak wychowany w tym samym kontekście. Więc co kupić?
    • jakie macie zdanie na ten temat? tak sie czasem zastanawiam, czy dobrze robię powstrzymując się przed zbyt częstym kupowaniem dziecku (4,5 roku)prezentów. Dostaje na urodziny, dzień dziecka i Gwiazdkę. Czasem w tzw międzyczasie ale wtedy to są raczej drobiazgi. Moje dziecko nie jest z tych co tupią nogą i rzucają się na podłogę w sklepie. Jak jej mówie, ze nie kupimy tego teraz, przyjmuje do wiadomości, czasem muszę trochę się natłumaczyć że nie mogę jej kupować za każdym razem p...
    • To co napisze to apropo rozmowy na innym forum (link na końcu). Tam oberwało misie troszeczkę:)) Czy my aby nie zapędzamy sie z kupowaniem prezentów najpierw na Mikołajki a zaraz potem na Boże Narodzenie? I nie chodzi mi o zaglądanie do czyjegoś portfela (bo nie zawsze o to w tym chodzi) ale o zasady. Zasadę żeby potrafić się cieszyć tez małym i czuć że prezent jest wyrazem czyjeś miłosci i pamięci. Nikogo nie oceniam chce znać wasze zdanie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&...
    • Takie mam pytanie, bo zastanawiam się, jak to u Was jest. Chodzi mi o prezenty pod choinkę dla rodziców. Jak byłam mała i jeszcze wierzyłam w Mikołaja to zawsze zostawiałam dla niego laurkę. Później, już jako "uświadomiona" panienka starałam się z własnego kieszonkowego kupić jakiś drobiazg dla najbliższych. Np. długopis dla dziadka itp. A pytanie nasunęło mi się po ostatniej wigilii: mam brata, ma 15 lat. U nas w domu tak jest, że zawsze pod choinką wiele różnych dóbr. Uwaga, to n...
    • sytuacja ze Swiat: wigilia, 2 siostry, dziewczynki 7 i 11 lat rozpakowuja prezenty gwiazdkowe. rodzina zamozna, do tego goscie tez przyszli z prezentami, wiec dziewczynki dostaly ich sporo. po rozpakowaniu prezentow mlodsza wybucha placzem twierdzac ze starsza dostala wiecej/lepsze prezenty. wybiega do swojego pokoju z placzem i obrazona na wszystkich spedza tam pol wieczoru. pytanie: jak reagowac i czy reagowac? czy ma sens ograniczanie dziecku zabawek, rodzina i tak bedzie je p...
    • Witajcie. Dziewczyny pomocy , bo nie wiem co mam robic. To będą pierwsze święta w życiu mojego synka w których będzie mniej więcej wiedział o co chodzi, bo poprzednie przespał w beciku :) Ale nie o to chodzi. Moja teściowa upiera się przy tym , aby obdarowywać wnuczka(mojego synka) prezentami zarówno w mikołajki czyli 6 grudnia jak i w wigilie!? U mnie w rodzinie był i jest nadal zwyczaj , ze prezenty są jedynei pod choinką i rozpakowujemy je po wigilii.... Na mikołajki dostawal...
    • Witam serdecznie. Moja córka idzie do żłobka, do tej pory opiekowała się nią babcia. Chciałabym jakoś babci wynagrodzić ten poświęcony czas i kupić jakiś prezent, ale zupełnie nie mam pomysłu. Babcia, to moja teściowa a nie mama, więc jest mi trudniej coś wymyślić. Mąż ją pytał wprost, ale stwierdziła że nic nie potrzebuje. Pomóżcie doświadczone mamy :)
    • co mozecie polecic jako prezent na chrzest w przypadku, kiedy nie jest sie rodzicem chrzestnym, a medalik i swiety obrazek sa zaklepane przez przyszlych chrzestnych. Nie chcialabym kupowac ani zabawek ani ubranek. Znak zodiaku wydaje mnie sie tez nienajlepszym pomyslem. Spotkalyscie sie z jakimis trafionymi prezentami - pamiatkami? Mozecie cos poradzic?
    • Wiem, ze watek nawiazuje do innego watku na tym forum, ale chcialam dowiedziec sie co mysliscie o kupieniu dwojce malych dzieci (2,5latka i 4latek) konsoli do gier jako prezentu na gwiazdke. Znajomy chce kupic swoim dzieciom wlasnie taki prezent. Przyznam, ze osobiscie mam mieszane uczucia. Uwazam, ze tak drogi prezent jest po pierwsze niewychowawczy, bo zbyt dostepny i zbyt wypasiony jak na potrzeby takich malych dzieci (czy 2,5latka na pewno marzy o nowoczesnej konsoli do gr...
    • Czy mozecie podzielic sie pomyslami na prezenty pod choinke dla dziewczynek o.k. 3 lat? Ja niestety mam tendencje do kupowania rzeczy ktore sama chcialabym dostac np. domek dla lalki. Dzieki
    • Kobietki drogie. Muszę się Wam pochwalić że moje dziecko dzisiaj oprucz małego prezentu mikołajkowego pod poduchę dostało list od Mikołaja. Mikołaj oczywiście pochwalił za dotychczasowe zachowanie, przy okazji zapytał dlaczego nie zastał mojego dziecka w swoim łóżku by się osobiście przywitać. Czyżby dziecko nadal spało z rodzicami? (mój prawie 6 latek niestety, gdy mąż wyjeżdża w delegacje przyłazi spać ze mną i nijak nie można go od tego odzwyczaić). Mikołaj pouczył, że tak ...
    • Sluchajcie - co kupic chlopcu z tej okazji??? Jestem chrzestna matka i kompletnie nie mam pomyslu na prezent. Jesli chodzi o srodki przeznaczone na ten cel - wiadomo ze troche trzeba wydac ale na pewno nie stac mnie na zakup komputera za 2 tys. Moze macie jakis pomysl???
    • jaki prezent można sprawić młodemu chłopakowi na komunię św. ? rower już ma, komputer też. Co kupujecie dziciakom? przekazanie gotówki to ostateczność. Proszę podzielcie się opiniami. pozdrawiam Tom
    • Witam! Zastanawiam się, jak najmądrzej obdarowywać dzieci. Często mamy dla dzieci jakiś drobiazg - książczkę, czasopismo, owoce, kasetę magnetofonową z bajką itp. Wcale nie stosuję zasady- wszystkim po równo. Staram się stosować zasadę, ze każdy dostaje to, czego potrzebuje, a nie to samo, co brat. Z reguły każde dostaje "coś", ale czasem zdarza się, że tylko jedno lub jedno więcej niż drugie Oczywiście to się w sumie, w skali ogólnej jakoś równoważy, zawsze też w jakis s...
    • Witam, Ponieważ zbliża się sezon - proszę o pomoc. Co można kupić chrześnicy z okazji I Komunii Świętej? Prezenty ze złota odpadają, - ma dużo i nie nosi. Może macie jakieś pomysły i się podzielicie. Z góry dziękuję Marta
    • Moja coreczka ma prawie dwa latka. Jest ukochana wnusia babci (mojej tesciowej), ktora oszalala na jej punkcie. Pomyslicie sobie,ze to swietnie. Pewnie, ze tak,ale czasami jest to bardzo meczace. Przy kazdej wizycie (przynajmniej raz w tygodniu), babcia przynosi prezent. Zazwyczaj jest to jakas kolejna drobna nie potrzebna zabawka, ktora po dziesieciu minutach laduje na stosie innych rownie zbednych przedmiotow. Prosilam juz tesciowa, zeby nie kupowala prezentow za kazdym razem jak ...
    • Corka na 3 urodziny dostala gre telewizyjna od znajomej. Jestem przeciwna takim zabawkom corka owszem sie ucieszyla. Nie zareagowalam z miejsca prezent przyjelam podziekowalam. prezent bardzo drogi, a poza tym nie pozwalam corce na tego typu zabawki. zabawke schowalam, co mam powiedziec corce? czy mam cos powiedziec znajomej? czy oddac prezent?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się