-
Dziewczyny doradzcie. Znajomi, nie aż tak bliscy, zapraszają na komunie syna. Co się daje w prezencie? Nie mam w ogole pojęcia.
-
moze powymieniamy sie pomyslami na prezenty dla dzieci?
Ja corce kupilam kase z ikei i latajaca lalke, ale musze mymyslec jeszcze prezent od mojej mamy i tu juz mma problem bo pomyslow brak.
Tak samo nie wiem co dla mojego 13 latka....
-
Idziemy na wesele do znajomych, ale tylko na przyjecie wieczorem no i mam dylemat: prezent? pieniadze? (ile??) gift card?
-
moje dziewczynki zaczely ostatnio przedszkole i wlasnie dostaly pierwsze zaproszenia na przyjecia urodzinowe.. I sie zastanawiam co kupic jako prezenty...
Nie znam zupelnie rodzin, nie wiem nawet na bank ile chlopcy maja lat, wiem tylko, ze sa to chlopcy.. I tak pomyslalam, zeby na prezent kupic im wlasnie vouchery z toys'r'us czy nawet Argosa, bo jak sie postawie w sytuacji, ze w marcu nastepnego roku to ja bede przyjecie organizowac i zaprosze dzieci, ktore nas nie znaja nigdy u nas nie b...
-
Prosze o jakies pomysly, co kupic na prezent dla 13 letniej dziewczyny w Polsce. Nie mam pojecia co teraz jest na topie wsrod nastolatek -ja na stanie mam 5 latke :) Nawet nie mam kolezanek z dziecmi w takim wieku.
Dziewczyna w Polsce, raczej z majacych juz wszystko, z tego co wiem to u niej na topie jest jazda konna oraz nauka jezyka japonskiego. Narazie kupilam jej fajny slownik angielsko-japonski (angielski juz zna).
Prosze najlepiej o jakies gotowe linki z pomyslami.
Dzieki.
-
Zalozmy, ze w Waszej siostrze/bratu, tutaj w UK rodzi sie dziecko. Czy dalybyscie dziecku na prezent z okazji narodzin ciuszki z Asdy czy to wg Was obciach? Na marginesie dodam ze finanse sa na godziwym poziomie wiec nie o pieniadze tu chodzi.Tak sie ciekawosci pytam, chce wiedziec tylko czy wiekszosc z Was podziela moje zdanie czy nie ;)
-
Pomozcie prosze. Moja bardzo dobra kolezanka wraca niedlugo do Polski i chcialabym sprawic jej jakis prezent. Jedyne co przychodzi mi do glowy to zdjecie w ramce z naszego ostatniego babskiego spotkania
-
Juz niedlugo moja corcia koczy 3 latka i rozpaczliwie szukam jakiegos fajnego prezentu. Zabawek ma tone, wiec chcialabym cos bardziej rozwijajacego. Lubi ksiazeczki, ale moja mama juz jej kupila kilka polskich, a ja myslalam o czym z "zagadkami" itp. Znalazlam na ebay cos, co wydaje sie ciekawe, ale ciekawa jestem waszej opini, czy ktoras z was kupowala podobna, czy warto?
www.ebay.co.uk/itm/polish-book-TECZKA-3-LATKA-ZGADUJE-RYSUJE-polska-ksiazka-/250860403878?pt=Fiction&hash=item3a6871f...
-
Wlasnie siedze nad lista zamowien i sugestii. Generalnie problemu nie mam, aczkolwiek czasami trzeba zawiezc cos dla kogos niezbyt znajomego. Co wtedy wozicie?
Moj standard to mieszanki herbat, slodyczy, czasami klasyczny wyspiarski alkohol jak single malt, gin (zwlaszcza sloane gin) czy ktorys z likierow.
A Wy co wozicie/wysylacie?
-
Dziewczyny pomozcie. Moja corka zaczela znosic od kolezanek ze szkoly zaproszenia na birthday party. Czy ktoras z was zaliczyla juz urodziny u angielskich dzieci? Co sie im zanosi jako prezenty? W jakiej kwocie powinnien byc ten prezent? Dodam, ze dzieci maja 5 lat.
-
Jak podziekowac za niespodziewany prezent, po angielsku oczywiscie? Cos w stylu, "dziekuje bardzo za...., naprawde nie musialas / nie trzeba bylo itp. Myslam zeby napisac Thank you very much for giving me this (...) but you really shouldn't have to. Ale nie wiem czy to poprawnie.
Zerknijcie prosze..
Pozdrawiam swiatecznie
-
ostatnio swiętowaliśmy męzem rocznice slubu wraz z 16 goścmi w hinduskiej restauracji.
znamy właścicieli, ale nie przyjaźnimy się jakos szczegolnie, po prostu blisko nas mieszkaja
kiedy ustalalismy szczegóły poprosiliśmy o przyjecie szampanem, potem obiad i tyle.
okazało się ze własciciel przygotował dla nas jeszcze tort
na koniec absolutnie nie chciał wziać od nas kasy za szampana (3 butelki) i tort.
wieć czujemy się troche głupio bo przeciez to był dla nich koszt i wysiłek
naprawde cz...
-
Pomocy drogie panie. Musze nabyc prezent dla 3letniej dziewczynki, mowiacej tylko po niemiecku stad problem z zakupem ksiazeczek w UK.
Przypomnijcie prosze czym bawia sie zenskie trzylatki!
-
Wlasnie nalazlam taka stronke, moze cos znajdziecie ma prezenty swiateczne:)
www.cozymole.co.uk/softshell-windproof/kozikidz-reversible-fleece-jacket-with-hood-childrens.html
Pozdrawiam:)
-
sluchajcie, tak sie zastanawiam czy to cala meska populacja tak ma
czy tylko moj slubny, jak mi kupi prezent to poprstu nie wiem gdzie
oczy podziac...na obecne swieta moj luby kupil mi rozowy dres(o 4
rozmiary za maly!!!!) welniane skarpetki do kompletu i pasujaca
jebutnie rozowa torebke(!!!!) dzizzezz to jakis horror, nie posiadam
nawet jednej sztuki gaci w takim cudnym kolorze- nie wiem skad on to
wzial
a tak sie staralam, po podobnie trafionym zeszlorocznym prezencie
oglosi...
-
Tu się w sumie nie obchodzi mikołajek,więc mam dylemat.
-
Tradycyjnie od kilku lat kupuje mojemu znajomemu z pracy książki z okazji urodzin, świąt czy pobytu w szpitalu (często choruje, miał kilka operacji i przed nim jeszcze 2 kolejne pobyty w szpitalu).
Znajomy ma 66 lat i z książek nie lubi powieści - a tak to chętnie czyta wszystko - najlepiej historyczne (okres wojenny), polityczne, biografie i książki analizujące jakiś problem.
Ja już powoli nie wiem co kupować, bo jak przeglądam półki w księgarni to odhaczam tylko listę co już mu kupiłam (...
-
U syna w szkole rodzice skladaja sie na dwie panie aby kupic im jakies vouchery na swieta. W klasie jest 20 dzieci. Jak myslicie, ile powinnam dac? £10 starczy?
Dzieki.
-
Za miesiac lece do Polski,mam 5-letnia chrzesniaczke i bardzo
chcialabym dac jej ciekawy prezent. Ubrania i zabawki to standardowe
prezenty dla dzieci.Mozecie cos podpowiedziec w tym temacie?
-
Witam
Rok temu nasz angielski sasiad przyniosl w wiglie (ku naszemu zaskoczeniu) prezent dla naszej corki (zabawke) wraz z kartka switeczna dla nas...no i w tym roku chcielibysmy tez cos im podarowac, tylko nie mamy pojecia co mozna podarowac na swieta sasiadom, aby nie popelnic jakiegos nietatktu.
Przegladalam forum i wyczytalam, ze sprawdza sie zubrowka ale czy wypada dawac alkochol w prezencie swiatecznym?. Myslelismy tez o "gift card" do pobliskiego centrum handlowego.
Doradzcie co...