Forum Na emigracji Polki w Stanach
ZMIEŃ
      prezenty

prezenty

(70 wyników)
    • Ide na slub przyjaciolki jako druchna. Chcialabym jej kupic cos fajnego. Jest zarejestrowana w Macys ale ja chyba wolalabym kupic jej cos bardziej osobistego. Para mieszka juz razem wiec nie musza sie urzadzac od podstaw. Z tego co widzialam to w registry ma glownie szklo, a ja lece samolotem wiec odpada... Czy ktos ma jakies fajne sugestie, acha, panna mloda ma 26 lat.
    • Czy dajecie prezenty swiateczne np. listonoszowi, nauczycielom, kierowcy school bus itd. Jesli tak to co lub ile :)?
    • Na pewno wszyscy macie jakichs chrzesniakow, dzieci rodznestwa, znajomych czy kuzynow ktorym na rozne doroczne okazje (urodziny, gwiazdke) podarowujecie prezenty? Moj chrzesniak w tym roku konczy 19 lat i zastanawiam sie czy obowiazuje mnie jeszcze wysylanie mu prezentu? Mieszka w PL wiec 18 lat to juz wiek dorosly. Tutaj moj maz mowi ze dzieciom swojego rodzenstwa stawia limit do wieku 21 lat. Jak jest u was, do konca zycia czy do okreslonego czasu?
    • dziewczyny, pomozcie:) dostalam zaproszenie na slub kolegi z pracy; na slub nie ide, ale chcialabym wyslac jakis drobny prezent w dobrym guscie, swiadczacy o pamieci i zyczliwosci... problem polegan na tym, ze jest to czlowiek b. zamozny i rozkapryszony, z gatunku tych co maja wszystko i jeszcze troche:) (wlacznie z jakims takim kaskiem robiacym masaz glowy, ktory w teorii ma zapobiegac migrenie:) ja w slubach nie mam doswiadczenia; ani jako gosc ani jako bezposredni uczestnik:) pora...
    • Pracuje w szkole jako teacher/assistant moja moja kolezanka z ktora pracuje za 2-3 tygodnie zostanie babcia po raz 1. Chcialabym jej zrobic jakis fajny prezent moze nie tyle prezent co podarowac jej cos na pamiatke teh chwili. Jest ona bardzo dobrym, fajnym czlowiekiem stara hipisiara, zna sie na zartach i nie obraza sie za byle co ma tylko 1 syna i to jemu urodzi sie cora. moze wy macie jakies pomysly dodam, ze bardzo lubi robic zakupy w lumpeksach i kupowac zeczy ktorych ju...
    • Potrzebuje kupic cos niebanalnego, moze byc smieszne dla chlopczyka ktory ma sie urodzic w sierpniu. Taki "zwykly" prezent z registry juz kupilam, ale potrzebuje cos od serca bo to bardzo wyczekiwane i z wielkim trudem poczete dzieciatko. Pomozcie dziewczyny.
    • No i mam problem. Komunia juz tuz tuz a ja nadal nie mam przezentu. Rodzice pytani twrierdza ze nie wiedza bo maly ma wszystko a ostatnio jest bardzo rozsadny i nawet na rzadne zabawki nie namawie. Sam delikwent pytany co by chcial dostac odpowiada "nie wiem". No i jestem w kropce. Jako bezdzietna nie ma bladego wyczucia co by sie osmiolatkowi podobalo wyszukiwarki na forach tez mi nic sensownego nie podpowiedzialy. W sumie spodobal mi sie jeden pomysl - ale to dla mlodego bylab...
    • czesc dziewczyny, mam pytanko. Lece za pare dni do stanow i nie mam pomyslu na prezenty a nie chce kupowac tylko wodki;) moze jakies slodycze? moze brakuje wam czegos typowego z polski? ktos mi powedzial ze sliwki w czekoladzie nie sa popularne w stanach. prawda li to?
    • Moj Maly zazyczyl sobie w liscie do Mikolaja pociag elektryczny, ktory ma oswietlenie w wagonach. Szukalam na internecie i znalazlam tylko takie, ktore maja swiatlo z przodu lokomotywy, ale moze to dlatego, ze ja nie chce wydac fortuny na ten prezent. Sa tutaj hobbisci pociagow, ktorzy moga mi pomoc w poszukiwaniach?
    • wlasnie... nie mam glowy do prezentow dla dzieci. ale okazuje sie, ze na wigilii, na ktorej bede, bedzie 8-letnia corka znajomego. fajna dziewczynka i nawet sie lubimy - czasem sobie gadamy, ostatnio ogladalysmy Harry Pottera razem ;O) chcialabym jej zrobic jakis prezent - ale kompletnie nie wiem, co teraz mozna kupic 8-latce, zeby sie ucieszyla?! co jest "w modzie"?? moze ktos ma lepsze rozeznanie. bede wdzieczna za pomoc! ;O)
    • Znaczy nie koniecznie zebysmy sobie same kupowaly, ale ....zeby podsunac innym co moga nam kupic. Ma ktos pomysly? Ja sama nie wiem co chce. Kilka ksiazek. Ale co jeszcze? Lubie rzeczy dobrej jakosci, prezenty luksusowe i na te to akurat pomysly mam, ale budzet niestety nie pozwala teraz na takie prezenty, wiec cos do 100 dolarow? Cos originalnego, fajnego mozna kupic wogole za 100? :)
    • Nie wiem czy "wszyscy" faceci sa tacy sami czy ja podswiadomie wybralam sobie kopie mojego ojca... Minala wazna rocznica a ja dostalam tylko pudelko czekoledak. M tlumaczyl sie, ze wena tworcza na prezenty skonczyla sie mu na gwiazke. Na dzien przed (!) zapytal sie, co chce dostac. A teraz chce, abym z nim poszla do sklepu znalazla sobie COS.
    • Dziewczyny, co sie teraz kupuje na Komunie w PL? Mysle nad prezentem dla chestnicy i jedne co wiem, to ze wolalabym sprezentowac jej cos, co bedzie stanowilo dla niej pamiatke (zamiast dawania pieniedzy). Macie pomysly?
    • Panna mloda jest zarejestrowana w Bed Bath & Beyond. Ceny wahaja sie od kilkunastu do kilkuset dolarow. Mam problem z wyborem, a dokladniej z tym ile taki podarunek powinien kosztowac. Jakies sugestie? Dodam, ze nie jest to jakas specjalnie bliska mi osoba, raczej daleka kolezanka, wiec nie chcialabym sie jakos specjalnie wykosztowywac.
    • Sama niedzieciata, wiec mam mgliste pojecie, co powinnam kupic w prezencie 2- miesiecznej dziewczynce i jej rodzicom. Idziemy poznac nowy Dodatek do rodziny w najblizszy weekend. Myslalam o pieluchach, ale to chyba za bardzo praktyczne. Jesli pieluchy to jaki rozmiar? A moze ubranka? Ale to wydaje sie bardzo popularny prezent, wiec byc moze maja ich za duzo? A moze jaks zabawke. Tylko jaka?
    • Wybieram sie w przyszlym miesiacu do Polski no i chcialabym przywiezc najblizszym jakies prezenty, ale oczywiscie mam dylemat poniewaz nie za bardzo wiem co. Moze moglby mi ktos cos doradzic? Oto lista potencjalnchy “prezentoodbiorcow”: 1)16 letnia dziewczyna (mysle ze cos z ciuchow, ale zupelnie nie wiem co jest w Polsce “modne” 2)Eleganckie, szykowne i wybredne panie kolo 40stki 3)Moja bardzo wiekowa babcia Macie jakies pomysly??? (tylko nie sugerujcie...
    • Moi mili, Powiedzcie mi czy dostaliscie kiedys prezent ktory byl tani lecz przyniosl Wam wiele radosci lub byl efektowny. Czy cos takiego jest mozliwe?
    • stko i nowy dom, ktrego nie widzialam wykonczonego. mieszka w PL, jest mi bardzo bliska osoba i chcialabym aby prezent byl niebanalny, ale nie moze to byc obraz ani bizuteria gdyz dziewczyna jest w tych binesach. moze cos zaproponujecie, Ona chciala koncowki do mixera kitchen aid ale nie moge, nie chce aby byl to prezent na jej slub, kupie to jeje sie przyda ale prezent musi byc wyjatkowy. poradzcie!
    • na Gwiazdke? Ja nie zdazylam napisac listu, wiec plyta Mandaryny zamiast rozgi:) A Wy???
    • Potrzebuje pomyslu na prezent urodzinowy dla 22-latka. Nie chece kupowac nic drogiego czy zobowiazujacego, raczej cos bardziej symbolicznego, co byloby mila drobna niespodzianka. Chwilowo nic poza gift card do Best Buy nie przychodzi mi do glowy. Chlopak lubi komputery/elektornike ale w zasadzie ma juz wszystko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się