Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      prezenty

prezenty

(164 wyniki)
    • Drogie, macie jakieś pomysły na prezent dla dziewczynki na pierwsze urodziny? Wyzwaniem to, że wszystko (?) ma po starszym bracie - jeździk, pchacz, rowerek, zabawki typu klocki, układanki... Jest może coś typowo dziewczyńskiego i fajnego? Niby u nas zabawki genderowo:-) ale może coś przegapiłam właśnie z uwagi, że starszak to brat... A może macie pomysły na pomysł typu wspólne zajęcia itp.? Na basen chodzimy, na koncerty maluchowe, może jest coś jeszcze ciekawego dla takiego szkraba? Dzięki!
    • Co kupilyscie swoim roczniakom na urodziny? Ja tak zastanawiam sie czy kupowac jakas zabawke czy moze jakis praktyczny prezent czyli ciuszki itp. Bedzie impreza, beda goscie i na pewno oni przyniosa rozne gadzety. A widze po znajomych, ze ilosc zabawek rosnie w zastraszajacym tepie. Dziecko jeszcze nie zdaje sobie sprawy z tego co dostaje, od kogo i dlaczego. Ale z drugiej strony czy jak dam taki prezent-nie prezent czy to bedzie o mnie zle swiadczyc? Opowiadajcie jak bylo u was :)
    • Chciałabym kupić swojemu synkowi jakiś fajny prezent pod choinkę jednak nie wiem co byłoby odpowiednie. Ma już matę edukacyjną i fotelik fischer price. Zabaweczkami już się trochę interesuje, chwyta je i ciągnie. Macie jakieś fajne pomysły na prezent? albo doradźcie co sprawdziło się u waszych dzieci w tym wieku. Koszt prezentu do max 200 zł.
    • Dziewczyny...co Wasi synowie dostali fajnego/ciekawego/oryginalnego na prezent z okazji chrztu? Moja teściowa szuka inspiracji bo w rodzinie szykują się dwie takie uroczystości i chciałabym jej coś podpowiedzieć. Dodam, że należy ona do osób, które niechętnie dają pieniądze stąd moje pytanie. Dzięki za wszelkie sugestie.
    • Hej, wybieramy się z 1wsza wizyta do małego dzidziusia. I oprócz prezentów dla małego, chcemy tez obdarować rodziców. Ja od odwiedzających dostawałam: kosmetyki dla relaksu, książki- poradniki, słodycze, perfumy. A tatuś nic nie dostawał nigdy :( Dlatego chciałabym obdarowac nowego tate jakims drobiazgiem. Są książki o ojcostwie, ale mieliśmy w domu 2 pozycje i jakoś nie podobały nam się. Alkohol, cygaro? - jakoś mi to nie pasuje.... Macie jakieś pomysły?
    • Witam, za kilka dni moj synek kończy roczek i nie wiem co mammu kupić na pierwsze urodzinki. Nie chce mu kupować żadnej zabawki ani nic tylko chce mu dać coś na pamiątkę... A może lepiej nic nie kupować? Jak myśliie?
    • Zastanawia mnie czy dzieci urodzone np. 6 grudnia albo w Dzień Dziecka, czy Boże narodzenie dostają podwójne prezenty czy tylko jeden? Owszem dla osoby dającej prezent dwa w jednym musi być łatwiej finansowo i mają z głowy dodatkowy wydatek. Ale dlaczego odbierać dziecku przyjemność i wręczać prezent tylko z okazji urodzin a zapomnieć że w tym dniu są jeszcze Mikołajki. Moje dziecko urodziło się 7 grudnia i nie zanosi się żeby dziadkowie czy inne osoby szykowały coś na Mikołaja. A o urodzina...
    • mąż jest chrzestnym. Rodzice dziewczynki chcą typową pamiątkę (obrazek lub cosik takiego), my chcemy dać jeszcze oprócz tego jakiś konkret, który przydałby się rodzicom w opiece nad dzieckiem. Leżaczek-bujaczek mają, mata edukacyjna też, przewijaka nie chcą, krzesełko do karmienia dostaną od chrzestnej, podgrzewaczy i takich tam też nie chcą. Gdy pytamy co by się przydało, to mówią że nie mają niczego sprecyzowanego i mamy po prostu przyjść. Bez sensu, chrzestna im kupuje, więc chcemy my też...
    • Będę matką chrzestną ;))) jestem dumna jak paw!! i zastanawiam się co małemu dać w prezencie... nasza od chrzestnych dostała krzesełko i to był strzał w dziesiątkę...jak to u Was było??? co proponujecie??
    • Kolezance urodzila sie córeczka . podpowedzcie co mozna kupic dla Malej . Jestem mama dzeiwczynki ,ale kazdy ma inne upodobania i potrzeby . chcialabym niedrogi , oryginalny i PRAKTYCZNY prezent. Bo takich durnostojek mam mnóstwo i szkoda mi sie ich pozbyc bo to prezent dla mojego dziecka. Nie chce kupowac ubranek, zabawek, pieluch, chusteczek, nie chce tez pytac mamy co jej potrzeba
    • Proszę o pomysły wszystkie kreatywne dziewczyny i podsunięcie może linka?:) z prezentami na chrzciny - będę matką chrzestną oraz roczek za jednym razem. Nie interesują mnie odpowiedzi typu - nieważne co i za ile, lub danie pieniędzy, zapytanie rodziców dziecka. To ma być prezent i może być drogi/tani wszystko jedno oby dziecko było zadowolone. Bardzo proszę doświadczone mamki!!! Dzięki serdeczne...
    • Napiszcie jakie najbardziej oryginalne prezenty dostaly Wasze dzieci :) u nas hitem sa pampersy dada z biedronki z okazji chrztu i czekolada nadziewana wisniowa konfitura dla 5 msc corci z okazji wizyty u nas :)
    • Czy duży miś (50 cm) i sukienka dla dziewczynki na 1 urodziny to wystarczający prezent? Jestem przyjaciółką jej mamy, a chrzestną małej. Wydałam ok. 120 zł.
    • Dziewczyny, pomóżcie! Muszę kupić prezent dla rocznej dziewczynki (do 80-100 zł max.) i kompletnie nie mam pomysłu. Zabawkowo jestem na etapie 5-miesięczniaka, więc nie wiem, czym bawią się roczne dzieci. Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi. :)
    • Witam, już raz pytałam Was, co sprezentować kilkudniowemu dziecku i jego mamie. Rada, by spytać samą mamę okazała się najlepsza, bo ani to, co niektórzy tu sugerowali, ani to co ja planowałam kupić nie było potrzebne mojej siostrze. Dziecko będzie chrzczone i znów chcę Was zapytać, co się daje z tej okazji... Obawiam się, że zostanę poproszona o bycie matką chrzestną, ale ani tego nie chcę, ani za bardzo mogę. Tak czy owak, jakiś prezent muszę mieć... Co się daje chłopcu z tej okazji?
    • dziewczyny jak w temacie bo kurcze niemam żadnego pomysłu
    • Koleżanka zaprosiła mnie na przyjęcie urodzinowe do swojego synka z okazji roczku. Zastanawiam się jaki prezent kupić małemu, co polecacie?
    • Witam pewnie wątek już się powtarza, ale proszę o pomoc i radę. Otóż mam być chrzestną u chłopca. Ponieważ będzie to mój pierwszy chrześniak a w bliższej rodzinie ostatni chrzest był jakieś 10 lat temu proszę o radę co mogę podarować. Nie chciałabym żadnych łyżeczek (rodzice mogą nie zrozumieć intencji) lub dawać pieniędzy (wolałabym wiedzieć co maluszek dostał ode mnie). Ewentualnie w jakich granicach cenowych daje się prezent bo jestem studentką która musi liczyć każdy grosz. Proszę ...
    • Za dwa tygodnie robimy małej chrzciny. Co teraz zakłada się dzieciom na chrzest. To bedzie koniec października więc i chłodno. I w jakim kolorze? My mamy taki stroik z polaru w kolorze bladoróżowym. Ale czy to wypada? Co teraz daje się w prezentach? Co powinni mieć rodzice chrześni?
    • Witam mam dylemat za miesiąc zostane chrzestą i nie mam pojecia czym moge obdarowac małą pocieche... Myslałam np. nad krzesełkiem do karmienia, ale czy taki prezent mozna podarowac w dniu chrztu? Bardzo prosze o jakies pomysły i rady ;) a kwota którą dysponuje to około 300-400 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się