-
kupujecie? Jeśli tak to idziecie/jedziecie z tymi prezentami w Mikołaja czy w Święta BN??To pierwszy rok kiedy mam dwie chrześnice i dlatego jestem mało zorientowana;) chrześnice mam w dalszej rodzinie i u mojej przyjaciółki i raczej w same święta się nie zobaczymy, możemy przed albo po....
I drugie pytanie - czy rodzeństwu chrześniaków kupujecie takie same prezenty, chodzi mi oczywiście o koszty. Chrześnice mam 2 ale razem z rodzeństwem to 5 dzieci;)
-
Witajcie. Para moich znajomych ze studiów bierze ślub i chciałabym kupić im prezent związany z parzeniem kawy, bo wiem, że oboje są smakoszami kawy. Nie wiem, co im kupić. Kawiarkę, ekspres do kawy?? Osobiście nie piję kawy i nie wiem, czym się kierować w wyborze takiego prezentu. Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi.
-
Witam!!!
Otóż mam taki problem co można kupić na prezent:
* dla 1,5 rocznego chłopczyka
* dla 5 letniej dziewczynki
Z gory dziękuję za podpowiedz i pozdrawiam
Asia
-
Dziewczyny potrzebuję pomysł na uniwersalny prezent dla 11 - latki (coś jak klocki lego dla 6 latka :-) ). Biorę udział w akcji kupowania dziecku X prezentu pod choinkę. Wiem tylko, że to 11- latka i nie mam żadnej informacji odnośnie zainteresowań. Chciałabym jednak, żeby nie kupić czegoś co jest passe lub "dla dzieci". Nie mam w okolicy żadnych 11-latek, więc może wy podpytacie swoje dzieci??? Co roku trafiały mi się maluchy, a teraz pannica i mam problem ;-)
Z góry dziękuję.
-
Nie widziałam jeszcze o tym wątku. Rossmann teraz w programie lojalnościowym Rossnę wprowadził od niedawna prezenty za przejście na wyższy poziom rabatu (co 3 miesiące) i na roczek dla dziecka. Prezenty za przejście na wyższy rabat są dla wszystkich dzieci zgłoszonych na karcie.
Właśnie odebrałam więc 3 prezenty: za wyższy rabat dla obu córek i na roczek dla młodszej.
Szału nie ma, ale naprawdę fajne, miłe drobiazgi (i wcale nie kosmetyki jakby się można było spodziewać).
-
Witam,
co kupujecie, co dostały Wasze dzieci, znajomi, z czego się cieszą? Nasza córcia chce niespodziankę. Mąż jest za tabletem twierdzi, że dostanie większość dzieci.
Dziękuję,
pozdrawiam, j.
-
hej
dostałam zaproszenie na komunie, nie jestem chrzestna tylko 'zwykłą' ciocią (syn kuzynki). Zastanawiam się co kupić. Chłopiec interesuje się piłką nożna, dwa lata temu jego bratu kupiłam gre na CD FiFA 2011 (czy jakos tak ;/) i podobno to był numer one. W tym roku nie wiem co kupić, kolejną grę tylko, że nowsza??
mamy chłopców 8-9 letnich pomóżcie, prezent nie musi być związany z piłka nożna, w kwocie 200-300 zł
z góry dziekuje za pomoc
-
Moja córcia dostała od brata męża na urodziny rower. Prezent zupełnie nietrafiony, rower ciężki, za duży, niewygodny. Zakup nie był z nami konsultowany, brat nie mieszka w tym mieście co my, ale tu mieszka teściowa, więc będzie wiedziała jeśli pozbędziemy się prezentu.
Jak się zachować nie chcąc urazić darczyńcy, poradźcie proszę!
-
Do moich dzieci Mikołaj przychodzi po kolacji wigilijnej, kto w takim razie ma dać im prezenty w Mikołajki.
Teraz czekaja niecierpliwie na świeta, najchętniej w Mikołajki powiedziałabym, że prezenty do drobiazgi od nas czyli od rodziców ale w przedszkolu i szkole przyjdzie Mikołaj.
Do kogoś jeszcze przychodzi Mikołaj w Święta? Co wtedy z Mikołajkami?
-
Witam drogie Mamy!
Mam nietypowe pytanie.. Mam znajomego, któremu niedługo urodzi się dziecko. Chciałabym kupić jakiś prezent, ale są 2 problemy - nie wiem jaki, bo nie mam wielkich funduszy (raczej symboliczne) a 2 to fakt, że znam tylko Jego i nie chciałabym, żeby Jego Żona sobie coś pomyślała.. wiem, że kobiety potrafią być podejrzliwe szczególnie co do obcych bab :P
Poradzicie? Plissss :)
-
Co kupić na prezent dla nowonarodzonego dziecka. Rodzice mają już chyba wszystko co potrzebne. Może jakiś gażet, pozytywkę?
-
Będę świadkiem na bierzmowaniu, jaki prezent się kupuje na taką uroczystość (chodzi o dziewczynę) Z góry dzięki za odp.
-
Chciałam się dowiedzieć jaki prezent (za jaką kwotę) oczekiwalibyście od chrzestnej na komunię? Ewentualnie jakie minimum wypada dać?
-
Za miesiąc odwiedzimy znajomych,będą nas gościć kilka dni. Mają 11-letnią córeczkę- chcemy jej coś dać w prezencie, niezbyt dużo o Niej wiemy. Dziewczynka zna angielski, niemiecki i włoski, zbiera kamienie, minerały i szklane figurki, lubi pływać i w zasadzie to wszystko, co wiemy.
Kupilismy Jej minerały do kolekcji ( ok 30 sztuk) i dalej nic nie przychodzi nam do głowy. Czym mogą interesować się 11 latki? Co można ewentualnie jeszcze kupić do kolekcji minerałów? Czy są jakieś specjalne pude...
-
Co można kupić w prezencie na 30 urodziny dla kobiety? Zależy mi, żeby prezent był jednocześnie jakąś pamiątką. Biżuteria odpada. Macie jakieś pomysły?
-
temat był wałkowany - wiem :)
potrzebuję porady w sprawie wyboru prezentu dla niemowlaka (chłopca) - bardzo bliska rodzina, mieszkającego w Szwajcarii (czyli ma wszystko :) ).
Jakoże już nie jestem na bieżąco i nie wiem co jest fajnego aktualnie na rynku pytam Was jaki prezent byłby dobry.
Znalazłam w sieci [img]https://merlin.pl/Lampka-nocna_HAP-P-KID-TOY-GROUP-LTD,images_big,8,HPK3892.jpg[/img]
(projektor, lampka nocna grająca wesołe melodie, Kwiat obraca się, rusza listkami i projektu...
-
Pomóżcie, bo mam dylemat co kupić dla dziecinki na chrzciny. Podkreślam, że jestem Matka Chrzestną i chciałabym przeznaczyć 300 zł. Napiszcie czy to nie za mało?
-
Witam,
szukam pomysłów na prezenty dla 6 letniej dziewczynki (pomysłów musi
być sporo bo tuż przed Gwiazdką ma urodziny).
Dziewczynka nie jest fanką zabawek, które wypełniają półki
hipermarketów, tzn. nie lubi Little Pet Shop (nie wiem jak to
napisać), Polly Pocket też odpadają, Barbie mamy pod dostatkiem.
Książki i ubrania też nie są dobrym pomysłem bo dostaje ich dużo bez
okazji.
Dziewczynka sama nie wie co by chciała, ma pomysł na 2 prezenty.
Może poddacie pomysł na jaki...
-
Kto jeszcze nie ma dość tematyki - co kupić zaprzyjaźnionej dziewczynce na symboliczny prezent w dniu komunii? Na przyjęcie nie idziemy, złożymy życzenia pod kościołem, chciałabym jej coś drobnego podarować, tak do 50 zł max. Myślałam o kolczykach, ale ma ich całą kolekcję, podobnie z charmsami, ogólnie biżuteria mało zaskakująca i wolałabym coś innego, ale co?
-
Kochane ematki,wybralam prezent na chrzest dla bratanka.Dzieki za rady,zamowilam na allegro kocyk i podusie z wyszytym imieniem/data urodzenia/godzina/waga i wzrostem ale...za calosc place 77zł(z przesylka).Czy to nie za tani prezent(martwie sie tez ,ze moze miec 10 kocykow)?Jak myslicie?Chcialam jej tez pomoc przy chrzcinach,zaproponowalam,ze upieke ciasto albo zrobie salatke ale mama bratowej pomoze i nie chce.Wiec co mi radzicie?Do majetnych nie naleze,zarabiam przecietna krajowa no ale......