-
Witam
Proszę Was, drogie WDPP, o pomoc w następującej sprawie. W firmie, w której pracuję odchodzi na emeryturę główna księgowa. Jest to pierwszy taki przypadek w historii (firma powstała w latach 90, kadra raczej młoda) i nie ma tradycji z tym związanych. Jak to u Was wygląda? Wręcza się takiemu pracownikowi jakiś prezent? Organizuje pożegnanie?
Właściwie tematem tym powinien zająć się dział HR, ale widzę, ze ostatecznie i tak wyląduje to na mojej głowie, więc proszę o porady.
-
Wiem, ze to jakby szybko i nie czas kalendarzowy teraz na takie rozważania, jednak proszę o porade. Mój najmlodszy syn zaczal wlasnie druga klasę podstawówki z wychowawczynią, która jest po prostu the best /kilka lat wczesniej mój najstarszy potomek byl jej wychowankiem i do dziś, z sentymentem wspomina p. Magde . Ale do brzegu. Wpadlam na pomysl prezentu jaki można by sprawić wychowawczyni na koniec 3ej klasy. Wymyslilam zamówienie foto książki ze zdjęciami z imprez i wydarzeń klasowych z 3 ...
-
Czy dostaliscie kiedys prezent taki za ktory byscie udusili?
Moj syn jak byl w wieku 3-lat dostal od mojej tesciowej czyli swej babci
rajstopki,ktore jedna sopka byla wszyta do przodu a druga tak jak powinna
byc.Mialam ochote tymi rajstopkami obciagnac jej ten tlusty pyszczek.
Jak ja tej grubej baby nienawidzilam.
-
hejka, nie wiem czy to dobre forum, ale może podpowiecie xD bratanek narzeczonego ma niebawem komunię na którą oczywiście idziemy, ale mamy dylemat co kupić albo ile dac pieniędzy, bo nie byliśmy na takiej imprezie już ho ho xD może któraś z Pań tu obecnych coś będzie umiała podpowiedzieć? xD
-
Witam,
Postanowiłam zebrać w tym roku najładniejsze zdjęcia mojego taty i synka i podarować mu na gwiazdkę coś w rodzaju fotoksiazki.
Czy któraś z Was podarowała sowiemu bliskiemu taki prezent, warto?
Gdzie zamawiałyście fotoksiążkę?
Z góry dzięki za odpowiedz
-
Dziewczyny jak rozwiązujecie kwestie etykiet na prezenty gwiazdkowe?
w torebkach nie ma problemu bo są doczepione karteczki ale w tym roku większość prezentów zapakowałam w papier i ozdobiłam kokardą ale teraz mam problem jak estetycznie napisać który prezent dla kogo?
-
Witam, mam problem, nie wiem co kupic 2,5 letniemu chlopcu na święta. Chłopiec uwielbia traktory i sprzet z tym zwiazany. Ale chcialabym kupic mu coś bardziej edukacyjnego, bo zabawek z tego co wiem, dostanie mnostwo, jako jedyne tak małe dziecko w rodzinie. Poradzcie
-
chcialabym kupic prezent dla brata, ktory duzo jedzi autem,
w gre nie wchodza zestawy glosnomowiace bo to wszystko ma,
z plytami i muzyka tez juz nie wyskakuje
co proponujecie? co rekomendujecie?
-
witam wszystkich,
rzadko się udzialam na tym forum, ale czytam pilnie.
Może macie jakis pomysł an prezent urodzinowy dla mojej 18letniej chrześnicy. Już mówię, o co chodzi. Urodziny są w styczniu, więc czasu jeszcze trochę jest. Szukam wyjątkowego pomysłu, bo to moja najbliższa bratanica. Nie chce kupić drogiego prezentu ot tak. Rodziców stać na wiele i dziewczyna wiele rzeczy ma. Ja szukam jakiegoś dobrego pomysłu.
Przyszły mi do głowy rzeczy następujące:
-jakieś fajne przygotowanie do...
-
wczoraj zadzwoniła do mnie kuzynka,że za parę dni wylatuje do do swojej siostry i może zabrać listy, zdjęcia.... mam przygotować. Bardzo się lubimy z kuzynkami ale z tą , która mieszka w Stanach nie widziałyśmy się z 20 lat ( Ona boi się latać , my jak dotąd nie mieliśmy tyle kasy ).Chciałabym przesłać Im j( kuzynka + mąż i 2 dorosłych synów) akiś naprawdę gustowny upominek, który nie sprawiłby problemu w upchnięciu do walizki ( wiadomo musi być lekki i niezbyt duży). No i do tego kolejny pr...
-
Dziewczyny, czy komplecik garnków to dobry pomysł na prezent ślubny? Młodzi dopiero po ślubie się przeprowadzają , wszystko od zera będą kompletować więc pomyślałam o garach :) A do tego książka kucharska :)) Doradzicie?
-
Hej, mam niedługo ślub znajomych, którzy na pytanie, co chcą otrzymać, odpowiedzieli w wyjątkowo wymigujący się sposób: znajdź coś ładnego, wierzymy w twój gust. No i pięknie, bo mam zagwozdkę i to poważną. Lubię dawać gadżety do domu i w tym kierunku bym poszła. Rano przeglądałam asortyment w sklepie, w którym się zaopatruję i trafiłam na dziwną kawiarkę. Chciałam Wam wkleić zdjęcie, ale mi to nie wychodzi, więc po prostu dam linka, wybaczcie (swoją drogą będę bardzo zobowiązana, jak ktoś na...
-
Drogie wdpd, glowie sie i glowie i nic nie moe wymyslic, wiec jak wiadomo - co wiele glow, to nie jedna. :)
Moj facet broni sie w koncu, dokladnie za tydzien i nie wiem, co mu sprezentowac. Chcialabym raczej cos, co bedzie aktualne dluzej niz kilka tygodni/miesiecy, ale tez nie cos nudnego.
A moze sie myle i prezent z takiej okazji nie musi byc pamiatka? Albo w ogole moze byc niematerialny?
-
Co roku sobie obiecuje,że zatroszczę się o to wcześniej.Czasem się udaje,ale w tym roku jakoś nie wyszło:-( Co roku tez zapowiadamy rodzicom,żeby było skromnie z prezentami,a oni sie z tym zgadzaja a potem pod choinka tzw. wypas-oni lubią kupowac i lubią dawać. W tej chwili mam pustkę w głowie,bo kompletnie nie mam pomysłu na prezenty dla nich.Dla męża i synów już obgadane.
Kiedyś prezenty były dla mnie strasznie ważne pod choinka.Teraz są raczej obowiązkiem,bo wszyscy wszystko mają.
Podzie...
-
Na pojutrze, koniecznie, i zupełnie nie wiem, co?
Człowiek, starszy pan, odchodzi na emeryturę, a ja dostałam zadanie żeby wymyśleć, jaki kupić mu prezent. Nic kompletnie o facecie nie wiem, oprócz tego, że dotąd obejmował wysokie, kierownicze stanowisko w dużej firmie, i tyle.
Proszę, może ktoś coś podpowie? Chodzi o jakiś drobiazg, w granicach 200zł. Chciałabym też uniknąć kupowania "eleganckiego pióra", "skórzanego portfela" i "pięknie ilustrowanego albumu". A spinki do koszuli kupił już...
-
Nie mam pojęcia bo kasa to to rodzicom się przyda a dziecko bym chciała żeby miało pamiątkę ...
-
Podsuńcie, proszę, jakieś pomysły. O ile z prezentami dla młodszych nie mam problemu, to dla starszych osób, po siedemdziesiątce, nie mogę wymyślić. Zwłaszcza dla mężczyzn. Słyszę: w tym wieku już wszystko mamy.
-
W grudniu na 2 miesiące przyjeżdżają do nas teściowie. Teściowie przylatują z Grecji, bo tam na co dzień od kilkunastu lat mieszkają (teściowa jest Greczynką, teść Polakiem), to będzie pierwsza wizyta teściów u nas od bodajże 7 lat. I wszystko ok, dom duży, teściowie mi nie przeszkadzają, na kilka dni pojadą do jakiegoś tam dalszego kuzynostwa pod Zieloną Górę i ok. Tylko problem z prezentem. Kurcze no nie kupię im jakiegoś standardowego prezentu w stylu zestaw kosmetyków. Chciałabym, żeby to...
-
W tym roku czekają nas dwie komunie.Mojej chrześniaczki i męża chrześniaka.Planuję przeznaczyć po 500zł na każde z nich.Chrześniaczce chcę kupić za to rower(takie miała życzenie:))Jeśli chodzi o chrześniaka męża to chcą gotówkę(rodzice oczywiście).Ostatnio poruszałam temat ze znajomymi i jak usłyszałam ile Oni przeznaczają na komunię to mi się włos zjeżył:-/Podobno 1000zł to minimum.Ja i tak nie dam więcej bo na prawdę nas nie stać ale czy faktycznie tyle się daje?Ja nie wiem czy tyle od kogo...
-
Dziewczyny,
w zeszłym roku podarowałam pewnemu chłopczykowi taki komplet pacynek zwierzątek na 3 urodziny. Był to bardzo udany prezent, dziecko uwielbia się nimi bawić. Zastanawiam się czy podobny komplecik byłby dobrym prezentem dla 5cio letniej dziewczynki? Czy aby nie jest to zbyt dziecinny prezent dla 5cio latki? Dodam, że mała jest bardzo bystra, zna wszystkie litery, itp. Niby to zwierzaki, a wszystkie dziewczynki lubią zwierzaki, ale sama nie wiem. Poradźcie :)
A jeśli nie pacynki t...