Dodaj do ulubionych

Pi-asia! Help! Pies!!!

29.05.12, 23:39
Pi-asia! Ty wszystko możesz!smile
Może i teraz pomożesz.
Jechałam dzisiaj z grupą Niemców z Opola do Łodzi i za Częstochową, na stacji Stobiecko Szlacheckie zobaczyłam przecudnego, młodego psa, dość już dużego, białego w czarne kropki, trochę jak dalmatyńczyk. Zrobiłam zdjęcie komórką, ale teraz nie mam głowy do wklejania, bo padam na pysk, jest pozno, a ja o 6 musze wstać.
Panowie ze stacji powiedzieli, że pieska wyrzucił ktoś z samochodu i jest od wczoraj na tej stacji.
Kupiłam mu kiełbaski, to było na razie wszystko, co mogłam zrobić, byłam niestety w pracy...(((
Pojutrze będe tamtędy jechać do Czestochowy z tą samą grupą i jeśli pies tam będzie, to mogę go zabrać do Cz-wy, jeśli gdzieś go można tam umieścić, choćby w schronisku i szukać domu.
Tak strasznie mi go żal, jest młody i śliczny, miał takie smutne oczy, że az się rozpłakałam, ale co mogłam zrobić w tej chwili? Jadę z grupą ludzi, jestem w pracy i jeżdżę od hotelu do hotelu...
Co mam kurczę zrobić? Do domu go nie wezmę, bo po pierwsze koty, a po drugie ja z tej Cz-wy jeszcze na dwa dni do Krakowa jadę i wracam do Warszawy samolotem.
Opłacę ewentualne czynności związane z tym psem, tylko jak mu pomóc???
Obserwuj wątek
    • kr_ka_11 Re: Pi-asia! Help! Pies!!! 30.05.12, 13:41
      kurde, gdyby nie lokalizacja to pomyślałabym ze to brat Łatki (opis identyczny)
      też ją ktoś wyrzucił ale to w czwartek było

sad mam nadzieję, że się uda się mu jakoś pomóc

• pi.asia Re: Pi-asia! Help! Pies!!! 30.05.12, 18:23
        Hm. Jest problem.
        Problem polega na tym, że schronisko w Częstochowie nie przyjmie psa spoza terenu Częstochowy. Zresztą każde gminne schronisko przyjmuje zwierzęta tylko z gmin, z którymi ma podpisaną umowę.
        Stobiecko Szlacheckie należy pod Radomsko, ale nie wiem, jakie warunki panują w radomszczańskim schronisku.
        Częstochowskie tez nie jest wzorem schronisk.
        Zasięgnęłam opinii redaktorki z lokalnej GW, i poleciła mi schronisko w Jamrozowiźnie zresztą wystarczy popatrzeć, budzi zaufanie. www.schronisko.klomnice.pl/
        Tyle że oni też nie przyjmują zwierząt spoza innych gmin. Mają podpisaną umowę z Kłomnicami, Mykanowem i innymi gminami, które nie leżą na trasie Twojego przejazdu.

Jedno z dwojga - albo brać ich na dobre serce i uczciwie powiedzieć, że pies jest ze stacji przydrożnej w Stobiecku, a Ty wyguglałaś to schronisko, a masz Niemców na pokładzie i nie masz czasu jeździć po innych schroniskach.
        Albo co nieco zmienić w zeznaniach i powiedzieć, że pies błąka się przy drodze, a mieszkańcy powiedzieli, że już trzeci dzień.
        Jeśli zdecydowałabyś się tam podjechać, to musisz zjechać z trasy do Radomska i dalej drogą nr 91 na Kłomnice, a w Kłomnicach kierować się na Mstów, Rzeki Wielkie, Skrzydlów (kiedyś słynna stadnina koni), a p;otem drogą 786 do Częstochowy (w Mstowie przepiękne widoki, przełom Warty, skałki itp.)
        maps.google.pl/maps?hl=pl&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&biw=1024&bih=461&um=1&ie=UTF-8&q=gmina+Radomsko+-+schronisko+dla+zwierz%C4%85t&fb=1&gl=pl&hq=schronisko+dla+zwierz%C4%85t&hnear=0x4719ffe1c11c9e49:0xc2e6b8f69ed7ebb2,Radomsko&ei=eETGT7jGGKiF4gTuxs2wBQ&sa=X&oi=local_group&ct=image&ved=0CBkQtgM
        Nie jestem w stanie inaczej pomóc, nie mogę wziąć kolejnego zwierzaka, dzwoniłam dzisiaj po znajomych, nikt nie potrzebuje, no bezsilna jestem.
        Tylko te namiary na Asa w Jamrozowiźnie mogłam dać.
        Bardzo mi smutno ...
        • mysiulek08 Re: Pi-asia! Help! Pies!!! 30.05.12, 18:54
          Schronisko w Radomsku pobiera przy przyjeciu zwierzaka 150zl ! Chyba, ze psa przywiezie, o ile dobrze pamietam, straz miejska. Warunki jako takie zle nie sa ale opieka ludzi nad zwierzakami pozostawia wiele do zyczenia.

Jesli to w kwestii Radomska to moge Ci podac tel do Andzeliki z RTOZ, ale ona autem nie dysponuje i ma urwanie gwizdka z kociarnia i bieda. Pomoze bo pomocy nie odmawia, ale bedzie ja to wiele kosztowac.

Ale w Radomsku dziala tez oddzial LTOZ, a ci juz maja wieksze mozliwosci

www.ltonz.home.pl/page8.html
          • pi.asia Re: Pi-asia! Help! Pies!!! 30.05.12, 19:04
            Mysiulku, jesteś nieoceniona!
            No to mamy jakieś dobre wieści dla Agnes. Wielkie dzięki za pomoc.
            • agnes-05 Re: Pi-asia! Help! Pies!!! 30.05.12, 22:55
              Ufff..dopiero usiadłam na chwilę...Padam, ale weszłam na Zakątek żeby zobaczyć, czy sa jakieś pomysły i ..są.)))
              Jutro zatrzymam się na tej samej stacji i wybadam sprawę. Panowie powiedzieli, że tam bardzo często sa wyrzucane psy, ale równie często ktoś je zabiera. Ten jest taki cudny, że mam nadzieję, że skruszy jakieś serce.
              W każdym razie kupię po drodze jakieś żarło dla niego, chociaz tyle, zanim nie zdołam lepiej mu pomóc.

Wklejam zdjęcie zrobione komorką, jest byle jakie, bo sliczne czarne plamki wyszły jak brudne szare plamy, ale lepiej takie niż żadne.))

https://photos.nasza-klasa.pl/5943727/70/main/c4949d98d8.jpeg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka