pytania

(24 wyniki)
  • Witam! Zostałam przez moja firmę (z Podkarpacia) oddelegowana do przygotowania wycieczki integracyjnej właśnie na w/w Szlak Piastowski. - ile dni planować (wiadomo, każdego kościółka i zameczku zwiedzać nie zamierzamy). Jak by to w ogóle ułożyć? - wstępy, przewodnicy - czy są jakieś atrakcje których unikać, albo takie, które zdecydowanie polecacie? Wszelkie inne rady mile widziane :) Pozdrawiam - Małgorzata Korzuszyńska, Kolbuszowa
  • Witam wszystkich, mam bardzo konkretne pytania do osób, które już tam były - jak jest z obłożeniem (na początku września, raczej w środku tygodnia)? Jakie są ceny w restauracjach? Szukam czegoś na mini podróż poślubną, zainteresował nas pakiet dla nowożeńców. Jednak jest on dość drogi i niekoniecznie wszystkie zabiegi nas interesują, dlatego zastanawiamy się czy nie wyjdzie nam taniej i lepiej dla nas zapłacić za nocleg i osobno wybierać zabiegi. Cena bodajże 6500zł za 5 dni, ale z całodz...
  • Witam serdecznie,mam ogromną prośbę o podanie fajnego pensjonatu w Świeradowie Zdroju,wiem ,że teraz nie pora na poruszanie wątku nart,ale było by super gdyby znajdował się blisko jakiś tras zjazdowych ,może był ktoś w zimie i może polecić coś fajnego,z góry dziękuje
  • czy byl ktos moze w muzeum piwa w zywcu> napiszcie prosze czy jest duze zainteresowanie, czy trzeba czekac w kolejkach, czy poprostu przyjezdza sie i wchodzi. pytam, bo n7a stronie pisze, ze trzeba wejscie rezerwowac mailowo, ale podejrzewam, ze dotyczy to grup zorganizowanych. wybieram sie ze znajomymi w przyszlym tyg [4 os] i chce to jakos sensownie zaplanowac.
  • witam.mam pytanie do osób znających szlak na Morskie oko idący od strony Łysej Polany i (chyba) Palenicy Białczańskiej. jedziemy tam w piątek w drodze z Krynicy,na wejście i pobyt będziemy mieli dokładnie jeden dzień.będziemy z 2 dzieci-11-latek i 2-latka w nosidle górskim.jesteśmy niezłymi piechurami,na piesze wędrówki jesteśmy dobrze zaopatrzeni (przede wszystkim dobre buty).proszę o info-jak długo się tamtędy wchodzi,czy są trudne odcinki,czy jest gdzie odpocząć (wiadomo dzieci).no ...
  • Pytanie jest może głupie ale chodzi mi o : 1) najbliżej siebie położone rynki dwóch różnych miast w obecnych granicach 2) rynki miast obecnych i historycznych ?
  • Wybieram sie do Krakowa i myśle o podjechaniu do Wieliczki,ale... bilety sa STRASZNIE drogie -46 zł od osoby!! Masakra. No i mam w zwiazku z tym pytanie - czy WARTO? Czy to zapiera dech w piersi czy ot, po prostu jest fajnie. Nie bardzo mnie stać by wydac tyle pieniedzy (jade w kikla osób) by tylko stwierdzic - widzialam,zaliczylam, było ok...
  • witajcie:) mam zamiar spedzic z przyjaciolmi 4 dni...tylko pytanie gdzie...?pogoda juz nienajlepsza,wiec mamy w palnie jakies duze miasto,ze wzgledu na mozliwosc imprezowania(= ktos moglby cos polecic,biorac po uwage nasze skromne fundusze?:) nooi stolica odpada:) dziekuje i pozdrawiam;*
  • Witam :) Wybieram się z dzieciakami (sztuk 38 - dwie klasy, kl. VI) do Poznania w II połowie wrezsnia. Słyszałam o nowej słoniarni. Czy ktoś mógłby podać szczegóły : - ile zwiedza się słoniarnię - jak tam dotrzeć - ceny wstępów - inne sugestie mile widziane :) Dziękuję z góry - Małgorzata
  • 1. w jakich godzinach jest zmiana warty przy grobie nieznanego żołnierza? 2. czy taras widokowy na lotnisku okęcie jest nadal czynny? 3. czy warto skorzystać z przejażdżki kolejką stromiejską (turystyczną)?
  • Czy ktoś wie gdzie nad polskim morzem jest skalista "plaża"?
  • Chciałam się wybrać na 1 dzień do Puszczy Białowieskiej z Mińska Mazowieckiego. Ktoś wie ile mniej więcej czasu zajmuje taka podróż samochdem? Interesuje mnie ile czasu muszę poświęcić żeby zwiedzić rezerwat żubrów (to podstawa)i ewentualnie resztę atrakcji. Czytałam, że sa miejsca gdzie wchodzi się tlyko z przewodnkiem. Czy trzeba się wczesniej z nim umówić? Czy w ogóle warto tam pojechać? Można liczyć, że zobaczy się rózne gatunki zwierząt z bliska? Dzięki za odpowiedzi.
  • Wybieram sie do Białowieży.Czy możecie polecić mi jakis sprawdzony nocleg?
  • czy ktoś z Was nocował w Krakowie w Hostelu Ars?? Bardzo proszę o odpoweidź. wybieram się do tego miasta, szukam niedrogich noclegów i właśnie ten hostel wpadł mi w ręce. Warto? A może wiecie gdzie warto nocować?
  • SPA(6)

Mam pytanie, czy mozecie polecić jakieś SPA, najlepiej w górach albo w okolicach województwa ślaskiego? Chciałabym, żebyby było tanio ale jakieś fajne zabiegi, taki wyjazd na weekend. Znalazłam pare ofert w internecie, ale wolałabym cos sprawdonego. Z góry dzięki za pomoc
  • witam Chciałbym się zapytać czy bilet weekendowy na PKP jest imienny czy na okaziciela ?? bilety1@gazeta.pl
  • żródlo www.poznan.pl "W tym roku już po raz jedenasty, będziemy uczestniczyć w Betlejem Poznańskim, które trwać będzie od 11 do 23 grudnia i symbolicznie wprowadzi nas w nastrój Świąt Bożego Narodzenia. Na poznańskim Starym Rynku w bożonarodzeniowej aurze będzie można wspólnie kolędować, a także skorzystać z przygotowanej przez rzemieślników bogatej oferty świątecznych potraw i upominków. Najważniejszymi elementami Betlejem będą występy artystyczne i kiermasz świąteczny, a także V Międ...
  • Dostałem SMS ifnormacje o wygraniu prawie darmowych wczasów. Czy ktoś coś więcej wie na temat tej firym. Czy warto w to wchodzić. Ich strona www.klubwakacyjny.pl
  • Szukam taniego hoteliku,pensjonatu itp w krakowie. Moze ktos moglby mi pomóc.
  • Witam serdecznie interesuję mnie wszystko co dotyczy Krynicy , co warto zobaczyć , czy lepiej zarezerwwac nocleg wczesniej , czy moze bez problemu mozna załatwić kwaterę na miejscu , ile kostuje wodolot do Kaliningradu itp, z góry dziękuje :) krynia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się