Forum Turystyka Świat Egipt
ZMIEŃ
      pytania

pytania

(723 wyniki)
    • Witam. W maju wybieram się do Sharmu na tygodniowy urlop z rocznym maleństwem, jesteśmy na etapie szukania hotelu, spodobał nam się Tropicana Azure Club. Mam pytanie, czy jest możliwość będąc gościem tego hotelu korzystanie z sąsiedniego siostranego hotelu Tropicana Grand Azur?? Chodzi mi o baseny i restauracje. Może jakieś sugestie.... Będę wdzięczny...
    • witam w tym roku chce dac jeszcze raz szanse Egiptowi po nudnym MarsaAlam wybiore HURHGADE i tu moje pytanie jaki hotel znajduje sie blisko centrum posiadający 4-5* i mający w swojej ofercie ALL min od 9 do 2 w nocy a najlepiej 24h dodam ze przegladam rzone oferty ale wiekszosc all do 23 z góry dziekuje za konkretne odpowiedzi
    • Jest tutaj bardzo fajny wątek dla nowicjuszy Czy są jakieś ważne (niezgodne z regulaminem?) przyczyny do tego aby go nie przyszpilić na górze? Mimo że wątek już kilka lat ma, nadal jest tam cała masa pożytecznych i ważnych informacji, które nie tracą na swojej wartości z upływem czasu. Przed moim pierwszym wylotem przeczytałam całość i tam odnalazłam odpowiedzi na moje wszystkie pytania. Nie każdy kto leci po raz pierwszy i szuka tu odpowiedzi wie o istnieniu tego wątku. Tak, wiem - jest ...
    • proponuje zalozyc taki watek i tu sie wpisywac. Najlepiej w temacie postu podac skad sie wrocilo-unikniemy zakladania x podobnych watkow:-). Giwi-jesli masz inna koncepcje to prosze ten watek poslac w niebyt.
    • "Co wy widzicie w tym Egipcie ? Brudna pustynia nachalność i chamstwo sklepikarzy na snurkowaniu statek koło statka i snurek walący płetwami po głowie drugiego snurka,brudne piramidy i szcury w Luxorze byłem raz i nigdy wiecej" Takie pytanie zadał mi znajomy jak powiedziałem ze byłem w Egipcie i w sumie tez sie zastanawiam bo ja raczej tez juz nie pojade byłem 2 razy i chyba to juz jest max
    • Lecę z Itaki od 28.08., mam też kilka pytań odnośnie hotelu i otoczenia, ale takich spoza katalogu BP :) Może wiec ktoś z Was był i podzieli sie informacjami, bo to co znalazłam, to albo stare, albo nie rozwiewają moich wszystkich wątpliwości... 1) plaża: - jak to jest z wiatrami o tej porze roku? faktycznie są takie duże i cały czas może być czerwona flaga? - jest sens w ogóle brać freesbe z opcja na zabawę w wodzie, tak powiedzmy sięgającej do pasa? czy tylko rafa i rafa? - czy bar n...
    • Witam!Mam pytanie do osób,które zabierały z sobą laptopa do Egiptu....w sobotę wylatuje do Hurghady z Katowic i chciałabym wiedzieć czy moge zabrać laptopa czy nie będe mieć problemów na granicy,czy muszę składać jakąs deklarację celną???Pozdrawiam
    • Czy lepiej zabrac dolary czy euro (w kontekscie np. napiwkow)? Czy to prawda ze nie ma co zalatwiac wycieczki na pazdziernik bo w tym czase w Egipcie pada? (lub moze padac)? Dziekuje za odpowiedzi.
    • W związku z powtarzaniem się tematyki wątków osób, które powróciły z Egiptu zakładam wątek zbiorczy zgodnie z sugestią Iberii. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=80382253 Łatwiej bedzie osobom szykującym się do wyjazdu zebrać aktualne informacje. Proszę w tytule postu pisać skąd jest powrót. Wątki zakładane indywidualnie będę kasować.
    • Kilka ogólnych wrażeń żeby was nie zanudzać postaram się tu streścić - jeśli będą jakieś pytania dotyczące hotelu na które nie znajdziecie odpowiedzi to z checią odpowiem:) 1/ Hotel jest przeogromny, restauracje i bary są skumulowane koło budynku głównego, dostając pokój o innych numerach startowych niż 1... i 2... trzeba się nastawić na pokonywanie dziennie sporej ilości metrów :) baseny na każdym kroku - czyste, ładne. Dużo roślin. Leżaki wszędzie w wystarczajacej ilości i na basenach i...
    • [b] Witam ! (przepraszam za umieszczenie tego postu w tym miejscu ale nie wiedziałem gdzie napisać ten watek) Czy ktoś orientuje się ile kosztuje utrzymanie 3 osobowej rodziny (która ma swój dom) tzn. paliwo,jedzenie,woda,prąd itp. . Nie chodzi mi o 'oszczędzanie' tylko o normalne życie przeciętnych ludzi, jak z kartą stałego pobytu, czy coś takiego jest wymagane, jak z bezpieczeństwem w kraju, jak ze studiami, czy niezbędny do tamtejszego życia jest arabski, czy wystarcza angielski(poziom ...
    • Witam serdecznie wybieram sie we wrzesniu do tego hotelu. W ofercie przedstawione są dwie opcje ultra oraz all inclusive. Mam pytanie czy bar w lobby który jest czynny 24h w hotelu jest również dostępny dla gości którzy mają wykupioną opcje ALL inclusive. Oraz czy mozna w nim dostać drinki po godzinie 24 wliczone w all inclusive czy trzeba dodatkowo płacić ? Czy faktycznie na terenie hotelu jest podział na ultra i all ? do tej pory spotkalem sie z roznymi info na ten temat. Za kazdym ...
    • Witajcie. W tym roku po raz pierwszy wylatuję z rodziną za granicę - do Egiptu. W związku z tym mam kilka pytań i mam nadzieję że mi pomożecie;) 1. Jak wygląda wyżywienie w Egipcie? pewnie zależy to od hotelu (mój będzie miał kuchnię orientalną, włoską, grecką i chyba jeszcze jakaś), ale ogólnie chodzi mi o to jak wygladają typowe śniadania w hotelach? co serwują? jak z deserami, smaczne? co warto spróbować, czego odradzacie? ale właśnie te śniadania zastanawiają mnie bardzo.. czy są do...
    • 1. Czy aktualnie Egipt przesuwa czas o godzinę? Wiem, że nie ma jeszcze prezydenta, który o tym decydował, ale może już nie jest do tego potrzebny. Pytam, bo w rozkładzie przylotów do Egiptu BP podaje godzinę(+1). 2. Czy ktoś wie kiedy w tym roku przypada ramadan? Może ktoś ma wtyki w radzie starszych (czy jakoś tak), bo zdaje się oni o tym decydują. 3. Za wszystkie odpowiedzi w stylu hainz jesteś idiotą, poczytaj sobie, itp, z góry dziękuję, proszę się nie trudzić.
    • witam, wszystkich, którzy podróżowali po Egipcie na własną rękę prosiłabym o wyrażenie opinii na poniższe pytania: 1. czy w listopadzie bilety na pociąg nocny z Kairu do Asuanu trzeba kupować na kilka dni przed wyjazdem czy nie powinno być problemu w dniu odjazdu? 2. to samo z pociągami expresowymi dziennymi - można kupić przed odjazdem? 3. czy promy z hurghady do sharm to tylko eid travel? mało jest tych kursów, więc jak spóźnię się na prom lub nie będzie już biletów to na na...
    • Pytanie do osób które tam były.. Czy w pokojach jest jakas lodówka? Pytam ponieważ chce wziać leki ze soba, które powinny stac w lodówce.. Z góry dziękuje za odpowiedz :))
    • Czy ktoś z forumowiczów ma może wiedzę na temat transferu Hurghada lotnisko-Marsa Alam, np. do hotelu Sol Y Mar Abu Dabbab ? Ile czasu trwa mniej więcej przejazd ? NIestety z Gdańska nie bezpośrednich lotów do Marsa, więc zastanawiam sie co lepsze:Gdańsk-Warszawa i bezpośredni lot do Marsa, czy też wariant Gdańsk-Hurghada-Marsa ? Pzdr Marcin
    • 1.Chcialam zapytac odnosnie ubrań w egipcie dla kobiet. Widzialam na zdjeciach ze do Kairu mozna sie ubrac jak sie chce, bo nawet w mini i bluzka na ramiączkach. A co z Jerozolimą? Czy lepiej wybrac sukienke maxi ? Ile tam jest takich miejsc w ktorych trzeba byc kompletnie ubranym? 2. Jak to jest z snurkowaniem w morzu czerwonym? Czy woda lekko unosi. Widzialam filmiki ze ludzie snurkuja na duzych glebokościach. Wiem ze jest tam zasolenie, ale pytam jak to jest w praktyce. 3. Czy da sie pr...
    • W zeszły piątek wróciliśmy z Hurghady. Byliśmy z biurem Pegas z hotelu Lillyland. Z całą odpowiedzialością mogę polecić i jedno i drugie. Rezydenci pomocni, organizacja ok. Nie było opóźnień w przelotach, oferowali fajne wycieczki, co prawda może trochę droższe niż np. bezpośrednio z biura z Hurghadzie, ale za to z polskojęzycznym przewodnikiem. Hotel bardzo nam się podobał. Składa się z bungalowów i jednopiętowych budynków rozproszonych po całym terenie hotelu. Jest tam wokół...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się