pytania

(42 wyniki)
  • Witam serdecznie planuję wybrać się z dziewczyną do Hajduszoboszlo w te wakacje, interesuje nas jakiś pokój 2 osobowy z własną łazienką w okolicach basenów tak do 1km, i mam kilka pytań, jak to jest z cenami? szukając po stronach i ogłoszeniach ceny kształtują się min 50 zł za osobę a takim pokoju, jak to jest jak się pojedzie na miejsce bez rezerwacji czy ciężko znaleźć nocleg? Słyszałem, że jest tak że sami właściciele bądź pracownicy jeżdżą na skuterkach i proponują tanie noclegi? Jak to ...
  • Cześć. Mysłe o wyjeździe w przyszłym roku na ten camping z Vacansoleil. Był ktoś z Was? W jakim miejscu są usytuowane namioty?(daleko od plaży, ubikacji, animacji?) Czy camp ma własna plaże czy trzeba korzystać z jakiejś płatnej? Jak tam jest z porządkiem i spokojem? Gdzie mozna dobrze i niedrogo zjeść? No i jak z dojazdem, jaką trasą jechaliście i co proponujecie?
  • Przepraszam z góry, jeśli powielam. 1. Jak wygląda kwestia parkowania w Budapeszcie? I ceny? 2. Mam pytanie o te pływające amfibie - warto? Będziemy z dwójką dzieci (4 lata i 8 miesięcy), to będzie wycieczka do miasta (bo normalnie jedziemy nad Balaton), czy ktoś pływał amfibiami i poleca/nie poleca? A może jest jakaś alternatywa? (prom?). Bardzo dziękuję za odpowiedzi.
  • Wiatm wszytskich. Mam 3 pytania do osób, kótre były na Węgrzech: 1. Czy jest tam telewizja satelitarna? 2. Czy trzeba się zaopatrzyć w środki przeciwko komarom? 3. Czy są tam dostępne polskie gazety? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
  • Witam! Czy ktos jest w stanie powiedzieć jak najlepiej dojechać do Pragi pociągiem z Warszawy.. w sensie jak zrobić zeby nie placic tyle ile kosztuje ta podroz w tradycyjny sposob kupujac bilet w dwie strony tu w Warszawie. Slyszalem ze lepiej dojechac do granicy ... tam kupic przejsciowke(?) a po czeskiej stronie znow kupic bilet. Prosze o pomoc kogos kto tak robil oraz o dane ile to kosztuje! i jeszcze jedno pytanie jak po czeskiej stronie honoruja nasze legitymacje studenckie czy t...
  • pytanie dotyczy dojazdu do Egeru ponieważ wybieram się na Węgry po raz pierwszy :) 1. na Słowacji po prawej stronie autostrady biegnie równolegle droga expresowa czy na nią również kupuje się winiety?? 2.Na mapie na Węgrzech w okolicach Miskolca droga E - 71 przechodzi na kilku km w autostardę , ( może błędnie to odczytuję )czy mogę się dostać tą drogą E-71 w okolice Egeru bez kupowania winietek 3. jak jest z bezpieczeństwem pojazdów na parkingach przy basenach 4. czy ktoś ...
  • Macie sprawdzone noclegi w tej miejscowości? Blisko tatralandii i najlepiej z kuchnią dla rodziny z 2 dzieci
  • Witam, wczoraj się zdecydowałem, że pojadę z dziewczyną na tydzień na Węgry. Budżet mamy ograniczony, a chcielibyśmy się gdzieś wybrać. Jak zobaczyliśmy wczoraj zdjęcia z Miszkolc-Tapolca, baseny w jaskiniach, to pomyśleliśmy, musimy jechać :-) Jesteśmy ze Śląska, pojedziemy prawdopodobnie przez Korbielów, potem przez Słowację na Węgry do Miszkol'ca właśnie. Chyba, że ktoś tutaj - NA CO BARDZO LICZĘ - pokieruje nas inaczej :-) Pytania są następujące: 1) Może warto gdzieś po drodze zj...
  • Witam! Za parę dni ruszam na camping do Tiszaujvaros pod namiocik i to I-szy raz wogóle na Węgry więc chciałbym "zaciągnąć świerzego języka" w paru sprawach odnośnie tej miejscowości. I tak: czy można gdzieś uchwycić na wifi internet? Gdzie najbliższe duże markety ze wszystkim? Może ktoś wie na jakich bankomatach najlepiej można tam wybrać kasę kartą maestro z PEKAO SA, jeśli tak to gdzie najbliżej (ew. może ktoś wie gdzie są bankomaty UNIKREDYT BANK)? Gdzie najbliżej można zata...
  • Witam Kombinowaliśmy z żona różne formy wakacji i w końcu pojawił sie pomysł BUDAPESZT (Balaton), Wiedeń i Bratysława. Moje pierwsze i najważniejsze pytanie to: Jaka jest cena ropy na stacjach w poszczególnych krajach. Drugie, gdzie nad Balatonem warto się zatrzymać (odpoczynek + baza wypadowa na zwiedzanie, przybliżone ceny) Czego jako kierowca powinienem się wystrzegać na Węgrzech, jakie sa drogi, jak Policja reaguje na ewentualne wykroczenia
  • Mam kilka pytan zwiazanych z Praga. Mam nadzieje ze ktos zorientowany mi pomoze :). Na poczatek trzy pytania: Czy dobrze zrozumialem? Bilety 24-godzinne, 3-dniowe, 7 dniowe itp. mozna po skasowaniu wykorzystywac we wszystkich srodkach komunikacji miejskiej? Do której godziny, kursuje metro? do 23.00, 24.00? Czy jest taki dzien tygodnia w Pradze w ktorym zwiedzanie muzeow jest darmowe?
  • Witam. Wybieramy się z żoną i 2 letnim synkiem na Węgry do Hajduszoboszlo autokarem z Biurem TRAPER z Poznania. Mam kilka pytań: 1. Forinty kupić w Polsce, czy wziąść Euro i wymienić na miejscu? Co się bardziej opłaca, ile jest bankomatów w Hajduszo i jakie są prowizje. 2. Jakie są ceny w Hajduszoboszlo? Podobno porónywalne z Polską? Może podacie kilka przykładów np. mleko, obiad, piwo itp. 3. Co można tam robić (oprócz oczywiście kąpieli w basenach)? 4. Temperatura wody w...
  • Witam. W najbliższym czasie mam zamiar wybrać się na małą wycieczkę po 3 w/w państwach. W związku z tym, że jest to pierwsza tego typu moja wycieczka mam parę pytań: 1. Czy przejazd koleją przez granicę tych państw bez paszportu będzie niosło ze sobą jakieś problemy? 2. Słyszałem kiedyś o tanim sposobie przejazdu koleją przez granicę. Kupuje się bilet do granicy, a potem na samej granicy kupuje się bilet do miejsca docelowego. Ktoś mógłby mi przybliżyć ten sposób? Bilet kupu...
  • Witam ! W lipcu mam zamiar wybrac sie ze znajomymi nad Balaton samochodami , mam pytanie czy w Sifok jest drogo i czy sa tam pola namiotowe lub campingi i w jakich cenach oraz jakie sa ceny na Wegrzech cheb, maslo, piwo ,itp Oraz jakie sa ceny bezyny na Slowacji i Wegrzech i gdzie sie oplaca wymienic walute w Polsce czy na przyklad na Slowacji ??? Z góry dzieki !!!
  • Witam. Wybieram się w tym roku za niecałe 2 tygodnie na camping do Alsoors na Węgrzech i mam w związku z tym kilka pytań. Z pytań ogólnych: 1. Ile wynoszą opłaty za winiety w drodze na Węgry? (jadę z Wrocławia może ktoś jechał tymi samymi trasami?) 2. Czy jest coś co polecacie zabrać do jedzenia ze sobą z Polski, czy jest coś co tam trudno dostać? 3. Kompletnie nie mamy pojęcia ile zabrać ze sobą Euro na podróż w obie strony i ile tam powinno się mieć forintów, żeby przeżyć, j...
  • Po b. długiej przerwie zastanawiam się nad pobytem w termach węgierskich (poprzednio Hajduszoboszlo),ok 7-10 dni. Ze wzgl. na dogodny dla mnie dojazd zastanawiam sie nad Sarvarem lub Bukfurdo. Nie chodzi tylko o same termy/baseny ale też fajne miejsca do spacerów, zabytki, lokalne knajpki. Nie zlalazłem na furum praktycznych informacji o Sarvarze, noclegach itp. Jeśli ktoś był w ostatnich latach, a zwłasza ma namiary na fajne apartamenty (nie hotele) to bedę wdzięczny. Służę w zamia...
  • Witam. W czerwcu wybieram się z synkiem ( 5l ) na Węgry w okolice Egeru. Poszukuję sprawdzonej kwatery ( najlepiej ze śniadaniami i kolacjami w Mezokovesd lub Bogács albo okolicach. Przeglądam ofertę hoteli i pensjonatów w pobliżu ( Boglarka, Róża, Hejnal itd.) ale niestety są trochę za drogie - czy ktoś z Szanownych Forumowiczów znalazł na miejscu jakąś ciekawą alternatywę? Pozdrawiam
  • Byłam w Smokovcu, w Strbskim Plesie, w Słowackim Raju, w Tatrzanskiej łomnicy, w Tatralandii, no i na szlakachh, pytajcie o co chcecie
  • Mam pytanie:czy od marketu Hypernowa daleko jest do centrum miasta?Dojdzie się z dziećmi bez problemu?Czy ewentualnie zna ktoś ceny TAXI ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się