pytania

(13 wyniki)
  • angkor(5)

w lipcu bede w angkor w kambodzy.mam w zwiazku z tym pytanie. jaka waluta najlepiej sie tam poslugiwac, aby stracic jak najmniej- amerykanska, tajska czy lokalna? jakies rady na pobyt w kambodzy? dzieki pozdrawiam z malezji - jestem tu juz pol roku, zaczynam tesknic:(
  • Tym razem chodzi mi o wybrzeze. Mam zamiar zahaczyc sie gdzies w okolicach Zatoki Kotorskiej, albo nawet w samej zatoce. Zalezy mi na pieknym polozeniu (tj gory schdzace wprost do morza) i kawalku plazy, gdzie mozna posiedziec i troszke poplywac. Przypuszczam, ze woda w zatoce nie bedzie tak czysta i blekitna, jak na otwartym morzu? Czy moze sie myle? Jade w ciemno we wrzesniu, ale chcialabym wiedziec, gdzie szukac najbardziej intensywnie ;)Aha, to ma byc baza wypadowa z miejscem na pop...
  • [b]Witajcie, postanowiłem rzucić wszystko w cholerę i wyruszyć przed siebie. Pierwszym krokiem są oczywiście przygotowania. Stąd moje zapytanie i prośba o pomoc. Chcę wyruszyć koleją transsyberyjską do Pekinu. Czytałem różne opinie na temat wiz oraz cen biletów ale prawdopodobnie połowa z nich jest już nieaktualna. Chciałbym się na początku dowiedzieć jak wygląda sprawa z pociągiem Warszawa - Moskwa. Czy faktycznie bilet kosztuje 280zł? Jak wygląda przejazd przez Białoruś?...
  • Witam, mam do Was takie pytanie: szukam pracy/zajecia dajacego mozliwosc szeroko rozumianego podrozwania po swiecie. Grzebalem juz dosc ostro w tym temacie i jak narazie poza branza turystyczna niewiele znalazlem. Swego czasu powaznie myslalem o ,,karierze" pilota wycieczek zagranicznych, jednak w tym wypadku podstawowa przeszkoda jest czas i doswiadczenie, jaki trzeba przebyc, aby zlapac odpowiedni staz i wyjezdzac np gdzies poza Europe czy Bliski Wschod, czyli tam, gdzie mn...
  • Zapraszam na wyprawę autami terenowymi do Albanii w terminie 8 do 24 sierpnia. Dysponujemy jeszcze dwoma miejscami w samochodzie wyprawowym dla osób nie posiadających auta 4x4 oraz dla jednej załogi z terenówką. Informacje na stronie - www.projekt-yard.com Wszelkie pytania proszę kierować na maila: biuro@projekt-yard.com Zapraszam , gdyż warto zobaczyć to, co za chwilę przeminie. Pozdrawiam
  • Poszukuję informacji o pobycie kogoś w Islandii, mam kilka pytań.
  • wybieram sie turystycznie na pare miesiecy do afryki i mam pytanie do kogos, kto ostatnio byl w Zimbabwe (harare): czy nadal moge tam liczyc po 2 miesiacach w drodze na cappucino, pralnie i cywilizacje (tak bylo jeszcze trzy lata temu), czy tez kryzys i dogorywajacy rezim zniszczyly to doszczetnie? bede wdzieczna za info.
  • Ja mam pytanie innej natury..nie wiem czy we właściwym wątku ale spróbuję..czy zawsze się szczepicie przed wyjazdem do krajów azjatyckich? i na co się szczepiliście przed pierwszą podróżą?
  • Przeczytalam w ktoryms watku, ze potrzebna jest wiza peruwianska. Weszlam na strone ambasady Peru i tak jest tam napisane, ale takze komunikat: "strona w czasie aktualizacji" Ktos tez napisal na forum, ze podobno od 2002 nie potrzebujemy wiecej wiz. Jak to wlasciwie jest?
  • Od pewnego czasu mieszkam w UK i co raz wiecej osob pyta mnie o Polske. Kilkoro moich znajomych odwiedzilo juz PL, ale przede wszystkim Krakow.Oczywiscie jest najabrdziej popularny, ale tez najbardziej dostepny dzieki tanim linia. Zwiedzajac Anglie, widac ze ludzie bardzo chetnie odwiedzaja parki narodowe, obiekty turystyczne. Mam wrazenie, ze coraz wiecej osob znudzonych jest lezeniem na plazy w Hiszpanii, a Polska wydaje sie dla nich byc dosc egzotycznym krajem a przy okazji dos...
  • Witajcie Podroznicy, mam goraca prosbe do Tych z Was, ktorzy odwiedzili kraje muzulmanskie. Chcialabym dowiedzic sie jak wyglada codzienne zycie kobiet muzulmanskich. Czy wspolczesnie tak bardzo restrukcyjnie przestrzegana jest separacja plci? Jak jest z dostepem do edukacji, zycia publicznego? Koran podkresla wage malzenstwa - jak traktowane sa kobiety rozwiedzione? Jak to wyglada w poszczegolnych krajach? Byłabym wdzięczna za kilka słów. Pozdrawiam, Zuza
  • Witam czy ktos moze mi podpowiedziec na jakie strony moge wejsc, zeby sprobowac znalezc towarzystwo na podroz do Ameryki Pd ( Ewador ). W Gazecie jakos ostatnio trudno o wyruszajacych w tamte strony pozdrawiam
  • Poszukuje info ( jak najświeższych) o warunkach w Birmie. Moze znacie jakieś strony o tym kraju lub jakieś własne wrażenia? Wybieram sie tam w grudniu, potem do Siem Rep . Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się