Forum Turystyka Europa Włochy
ZMIEŃ
      pytania

pytania

(189 wyników)
    • Czy ktoś może mi powiedzieć w jakim przewodniku znajdę najwięcej informacji o Elbie? Trochę ich na tynku jest a ponieważ zamawiam gł. przez net chętnie poznam opinię tych którzy już korzystali. I drugie pytanie o górskie trasy do chodzenia na Elbie. Czy teren górzysty jest oszlakowany? Czy trasy są dostępne?
    • Witam. Zamierzam przejechać ze środkowych Niemiec przez Fussen lub Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck, na przełęcz Brenner do Włoch. Mam następujące pytania: 1. Czy da się przejechać ten kawałek Austrii omijając autostrady? 2. Czy jadąc z Innsbruck`a na przełęcz Brenner lokalnymi drogami muszę także zapłacić myto za przejazd przez przełęcz? 3. Czy jadąc lokalnymi drogami mimo wszystko muszę kupić winietę na przejazd autostradami i drogami szybkiego ruchu? Dziękuję z góry za ...
    • Mam pytanie o karty na przejazdy w Wenecji,bedziemy tam 4 dni i czy warto to kupić i jeśli tak to ilu godzinną.Będziamy mieszkać w dzielnicy Castello,lądujemy na Marco Polo.Czytałem troche forum i wszyscy pisza że Wenecje zwiedza sie z buta.i jescze jedno jak z tymi kibelkami publicznymi kupować te bilety ?
    • W sierpniu wybieram sie do Toskanii, zatrzymuję się w Livorno. Plan wyjazdu to głównie zwiedzanie i poznanie regionu. Natomiast mam 2 pytania odnośnie samego Livorno. Wiem, że miasto nie jest atrakcyjne i nie ma tam nic wartego zobaczenia, natomiast czy jest tam odrobinę bardziej klimatyczne miejsce do wieczornych spacerów, wyjścia na kawę wieczorem, plażę na którą można przejść się na spacer? I druga rzecz to sama plaża - czy da się plażować. Wiem, że plaże Toskanii do najpiękniejszych ni...
    • Witam, pytanie jak w tytule do tych co byli w takim namiocie objetnie z jakiej firmy.Czy w lecie da sie tam spokojnie spać, czy nie jest za duszno.Bardzo bym chciała pojechac na takie wakacje z dziećmi, ale mąż sie upiera że bedzie za duszno, za goąaco i że nie da się spać.Chcemy jechać na poczatku lipca gdzieś koło Wenecji???
    • Witaj Linn. Wróciłaś właśnie z wybrzeża amalfitańskiego, a ja(o czym już wcześniej wspominałam) wybieram się tam w połowie września może jesteś zorientowana na aktualne ceny (od osoby) rejsu z Sorrento na Capri i z powrotem i drugie moje pytanie o cenę i czas trwania rejsu wokół Capri. Oczywiście nie chodzi mi o te najwyższe ceny. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie info. Pozdrawiam serdecznie.M.
    • Jak Włosi postrzegają Polaków? Czy nas lubią? Czy zauważają podobieństwa mentalne (o ile one naprawde istnieją).. Czy Włochom podobają się Polki? Pomijając urodę - jakieś cechy charakteru? Pytam z ciekawości - parę dni temu w gronie przyjaciół Italomaniaków mieliśmy długą dyskusję - a żadno z nas (niestety) we Włoszech nie mieszka. Na razie :-) pozdrawiam jeep
    • Czy w namiotach (nie Ottawa, tylko tego starszego typu) są koce i poduszki? Na dwóch poprzednich, na jakich byliśmy, nie było. Jak wysoka jest kaucja? Czy wyjazd może najwcześniej nastąpić o 8.00? Czy tę kartę płatniczą należy ładować, czy można płacić gotówką, a zbierać na niej tylko resztę? Za wszelkie informacje DZIĘKUJĘ :-)
    • Za tydzien jade z mama do Rzymu i mam pytanie jak najprosciej zaopatrzyc sie w wejciowke na srodowa audiencje do papieza? I czy na polska msze, ktora odprawiana jest w kazdy czwartek o 7.00 rano pod grobem Jana Pawla w Grotach Watykanskich nalezy zakupic jakies bilety, gdzie i w jaki sposob to zarezerwowac? Z gory dziekuje.
    • W ubiegłym roku świetnie mi doradziliście w kwestii półwyspu Amalfii to teraz wspólnie z Wami zamierzam zaplanować wyjazd nad jezioro Garda. Czy podobnie jak w przypadku ww. półwyspu da się podróżować dookoła jeziora korzystając wyłącznie z komunikacji typu autobusy i pociagi, zwiedzać miasteczka, dojechać w fajne miejsca ? Na Amalfii kupowaliśmy w Tabbacchi bilet całodniowy i to było w moim odczuciu najlepsze rozwiązanie...nie odważyłabym się jeździć tam swoim samochodem :) Jeszcze nie...
    • Witam, Właśnie wróciliśmy z 2tyg. wyjazdu samochodem do Włoch (rejon Wenecji + Toskania). 2 os. dorosłe + 4 letnia córeczka. Wyjazd plażowo-zwiedzaniowy (kempingi + częściowo hotele). Sam sporo informacji "wyciągnąłem" przed wyjazdem z tego forum, więc w ramach rewanżu chętnie się odwdzięczę i odpowiem na nurtujące wszystkich wyjeżdżających "lada dzień" pytania . Pytajcie o co chcecie - w miarę możliwości odpowiem - podróż z dzieckiem, trasa, fajne noclegi po drodze, kempingi i hot...
    • Witam, jako że wyglądasz na baaardzo dobrze zorientowanego w sprawach dojazdu do Włoch, dwa pytania: 1/ jaki jest Twoim zdaniem stan drogi i komfort jazdy na trasie Żywiec- Zwardoń i dalej do Żiliny, zwłaszcza w porównaniu z drogą Katowice - Cieszyn - Jablunkov - Zilina bądź Cieszyn - Jicin i dalej przez Czechy, 2/ czy możesz potwierdzić dane PZMot (bo aż mnie zamurowało :))), że benzyna (95 bez Pb) jest TAŃSZA w Austrii niż w Italii? Z góry dziękuję i pozdrawiam Bartoszcze
    • Witam We wrześniu zamierzam się wybrać na własną objazdówę po Włoszech i w związku z tym, że to moja pierwsza taka wyprawa, mam kilka pytań do bardzie "doświadczonych" :) w temacie włoskich campingów. 1. Bezpieczeństwo- no właśnie- jak z nim, wybieramy się w dwójkę i całe dnie zamierzamy spędzać na zwiedzaniu tego i tamtego, a więc namiot, samochód i cały nasz dobytek zostaje na polu- czy w związku z tym jest się czego obawiać, że po wieczornym powrocie okaże się, że nie ma przy...
    • Czy bukując prom powinienem zarezerwowac miejsce siedzące? Prom-piombino-olbia, wiec tylko 4,5 godz. Pewnie bary będą itp. ale czy "zwykle" miejsca do siedzenia tez będa czy musze je specjalnie bukowac i wiecej za nie placic? Bede z zona i synem.
    • Ląduje w Bari, chcę wynająć jakies mieszkanie gdzieś "na obacasie", ale skoro będę tam 2 tygodnie, to może jeszcze mały shopping? Znacie jakieś fajne outlety - okolice Bari, Lecce, Brindisi? Podpowiedzcie.. pliz
    • Witam. Wybieramy sie do Mediolanu z południa Polski - trasa przez Słowację i Austrię - tam korzytamy z autostrad ale zastanawiamy się czy we Włoszech nie skorzystać z dróg bezpłatnych (autostrady są absurdalnie drogie) które biegną prawie wzdłuż autostrad a to jednak duża oszczędność. Czy ktos ma jakies doświadczenia w tym zakresie. Nas interesuje trasa Treviso - Mediolan. Będe wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam
    • Potrzebuję paru informacji od osoby dobrze znającej Mediolan. Prześlę na priva Jaceksko@gazeta.pl
    • Witam. Przeglądając forum wygrzebałem wątek w którym piszesz że byłeś kilka razy w Roseto degli Abruzzi- stąd moje pytania. Planuje właśnie swój wrześniowy wyjazd no i wychodzi ze jeśli chodzi o kilka dni samego leniuchowania to gdzieś właśnie w tamtych okolicach. Właściwie jestem już nawet zdecydowany na Roseto- jedna rzecz mnie tylko odstrasza- z tego co patrzę po różnych stronach (np tu www.camping.it/english/abruzzo/eurcamping/dovesiamo.asp ) to same plaże- wszystko wygląda...
    • Witam, mam okazję wyjechać na wymianę studencką do Turynu,tylko sie waham czy wybrać to miasto. Oto pytania: jak żyje się w tym miescie na dłużej,czy sie nie nudzi, nie jest ospałe? Czy dzieje się tam troche, czy nie bardzo? Prosiłbym o jakieś podopwiedzi, pozdrawiam Marqs

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się