pytania

(5 wyników)
  • Witam Mam pytanie o parking w Wilnie blisko Ostrej Bramy... Byłem tam kilka razy ale pierszy raz jade samochodem i sie zastanawiam gdzie zostawic samochodu i ile trzeba opłacić za to... Prośba o info na temat strefy parkowania w okolicy starego miasta.
  • Napiszcie,proszę, gdzie wymienić złotówki na lity? Czy warto czekać z wymianą do Wilna? Czy korzystny będzie zakup biletów na odcinek graniczny u konduktora i czy zdążymy w kasie kupić bilety od Szestokai do Wilna? Jeżeli macie jeszcze jakieś dobre rady to proszę piszcie,jest to nasza pierwsza podróż na Litwę.
  • czy rzeczywiscie Litwini sa tak wrogo nastawieni do Polakow? chcialbym sie wybrac w tamte rejony ale jak czytam na ten temat to mi sie odechciewa. nie bede sie pchal tam gdzie mnie nie chca. ma ktos jakies doswiadczenia w tym temacie?
  • Początkiem października jadę na dwudniową wycieczkę do Wilna. Co powinienem zobaczyć? Przypuszczam, że przewodnik coś pokaże ale może jest coś co nie będzie w planach a jest ciekawe. Czy wieczorami jest tam bezpiecznie, tzn. czy można i jest sens w parę osób iść w miasto? I jescze jedno: co należy obowiązkowo przywieźć(alkochol, pamiątki, itp.) Za wszystkie informację wielkie dzięki.
  • Wybieramy sie do Druskiennik. Prosze znawcow tematu o odpowiedzi na kilka pytań . Ktorym przejsciem granicznym najlepiej ZAATAKOWAĆ Litwę ,żeby jak najszybciej dojechać do Druskiennik/ jedziemy z Czestochowy/. Ile kilometrów jest z Częstochowy do Druskiennik i jaka jest optymalna trasa przejazdu / jedziemy samochodami/ . Co ciekawego można zobaczyc w Drusk i okolicy oraz ile kilometrów jest z Drusk do Wilna a ile bo Kowna . Pozdrawiam Sas

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się