Forum Turystyka Europa Grecja i Cypr
ZMIEŃ
      pytania

pytania

(271 wyników)
    • hej, wybieramy się niedługo do Gouves, hotel Gouves Park Holiday Resort. Mam kilka pytań dot. wypożyczenia auta : - Z którą wypożyczalnią najlepiej ? - czy płatność musi być tylko kartą kredytową, czy może być gotówka ? - jakie opcje dodatkowe wykupić ? - na co zwrócić uwagę ? pozdr. ania
    • Gramvousa/Balos, Wąwóz Samaria, Elafonisi, park wodny, wynajem auta - można pytać. Rejon Chani a dokładnie Rapaniana koło Kolymbari
    • witam serdecznie mam pytanie dotyczące rezerwacji kempingu na Peloponezie w okolicach Epidavros, Tolo, czy jest to konieczne? czy nie ma problemu zajadę i miejsce się znajdzie? pytam dlatego bo jakoś nie lubię wybierać na podstawie zdjęć w internecie i nie chce być związany jakąś rezerwacją bo tak naprawdę sam nie wiem kiedy tam dojadę np. gdzieś mi się spodoba w innym rejonie i będę chciał się zatrzymać dłużej lub coś podobnego
    • witam mam do Was takie pytanie, czy jak jedziecie na wakacje wymieniacie pieniądze w pl i bierzecie całą sumę ze sobą czy na miejscu wypłacacie z bankomatów> zastanawiam się co w obenej wysokiej cenie euro się bardziej opłaca? pozdrawiam i czekam na odpowiedzi:)
    • Czesc, mam takie pytanie, czy orientuje sie ktos jak to jest z waznoscia biletow kolejowych. tzn, o co mi dokladnie chodzi: chce jechac z aten do salonik pociagiem IC i po drodze wysiasc, zeby podjechac na meteory. Czyli zaczynam podroz w 1 dzien wysiadam z IC w drodze na meteory i 2 dnia kontynuuje podroz IC do salonik.. i tutaj moje pytanie czy moge przejechac taka trase na jednym bilecie, czy potrzebuje kupowac dwa osobne -> jeden ateny-okolice meteorow i drugi okolice-saloniki ???
    • Jestem wiec pytajcie
    • witajcie. Najprawdopodobniej - kwestia jednego miejsca w samolocie - od 2 wrzesnia bedziemy przez 2 tyg. na Krecie w hotelu Adelais. Byłam na krecie 9 lat temu i cała ( + Santorini) zwiedziłam na własna reke do okolicy Rethymontu ( + Samaria). Został rejon Chanii i zachodnia czesc dlatego w tym roku nadrabiamy:-) W związku z powyższym mam kilka pytań: 1. wiem ze przy hotelu jest kamienista plaża co akurat nam nie przeszkadza, ale czy woda jest czysta? ( w Ammoudarze czasami do ...
    • wrocilismy jak chcecie cos wiedziec o miejscowosci i hotelu sluze rada ;)
    • Hej, tym razem mamy nadzieję że nasze Cyklady wypalą :) Lecimy do Aten, śpimy w hostelu jedną noc i rano płyniemy na Santorini, potem dalej kolejne wyspy. Mam kilka pytań bo nigdy nie zamawialiśmy rejsów na własną rękę. Chcemy płynąć armatorem BlueStarFerries 1 Jak to jest z internetowymi rezerwacjami, czy warto już teraz rezerwować rejsy na czerwiec? 2 Czy bez karty kredytowej się nie obędzie? 3 Czy można płacić gotówką? 4 Czy ceny z zakładki book online są już ostateczne? 5 Czy są opła...
    • Witam, W piątek wróciłam z Rodos. Pobyt spędziłam w hotelu Mareblue cosmopolitan koło Rodos. Wylot był z Itaką w razie pytań proszę pytać. Ania
    • to śmiało !
    • Moje pytanie może wydać się śmieszne ;) ale po raz pierwszy będziemy lecieć samolotem. Biorąc pod uwagę, że bagaż na jedną osobę nie może przekroczyć 20kg, czy możemy w takim razie w 2 osoby spakować się w jedną dużą walizę i wtedy będziemy mieli 40kg czy dalej pozostaje zasada 20kg?
    • Czy z Hersonissos odjeżdża jakiś statek na tę wyspę? Chodzi mi o to czy aby dostać się do tego miejsca muszę najpierw dojechać do Ierapetry?
    • Witam Planuję wybrać się na Cypr w pażdzierniku 2008 ze swoją żoną. Nasze oczekiwania to: all inclusive ( wydaje nam się, że bez all inc nie opłaca się na Cypr wybierać) w granicach 3-4 tys, hotel raczej mniejszy niż "wielki moloch", ładna okolica i raczej spokojniejsza niż kurort. Mamy kilka pytań. 1. jakie biuro podróży wybrać ? 2. czy może kombinować coś załatwiać samemu? 3. jakie miejscowości polecacie 4. czego mamy się raczej wystrzegać Chętnie przeanalizujemy inny ofery tz...
    • Pojutrze wybieram się z żoną na Kretę. Od jakiegoś czasu śledzę tutaj różne wątki oraz przeglądam archiwum w celu uzyskania informacji o podróży na Santorini. Z tego co wyczytałem warto pojechać tam na własną rękę na conajmniej 2 dni. My będziemy stacjonowali niedaleko Rethymnonu, więc najlepiej gdybyśmy stamtąd wypłynęli. W związku z tym mam parę pytań: 1. Czy z Rethymonu wypływają promy i w jakiej cenie (jakoś nie mogłem znaleźć w sieci nic konkretnego) 2. czy można kupić bilet bezpo...
    • Wybieram się w tym roku po raz pierwszy w życiu do Grecji, konkretnie na Kretę i mam jedno pytanie: czy ktoś z was jest w stanie powiedzieć mi jakie greckie potrawy mogą zawierać seler?? Jestem śmiertelnie uczulona na to warzywo i chciałabym jakoś się przygotować żeby nie narobić sobie kłopotów. Będę wdzięczna za wszelakie podpowiedzi łącznie z nazwami greckimi potraw.
    • Witam serdecznie? Czy ktos byl z dwuletnim dzieckiem na Zakhyntos i plynal w rejs do zatoki wraku badz blekitnych jaskin? Zastanawiam sie jakie mamy szanse poplynac z coreczka, czy jest to bezpieczne i czy ma sens? Dzieki za odpowiedz
    • Jakie są ceny w knajpach i marketach? Mamy wykupione tylko sniadania, moze ktos podpowie gdzie mozna dosc tanio zjesc? Nie chodzi tylko o duze obiady, ale o rozne przekaski, kebab, pizza tez wchodzi w gre. Druga sprawa - polecacie jakis fajny duzy market? Czy na plazy zwirkowej trzeba miec specjalne buty, czy spokojnie mozna chodzic bez? Czy ktos sie orientuje czy w sklepach dostepne sa bez problemu sloiczki dla dzieci? I czy jest ich duzy wybor, chodzi o sloiczki z pojedynczymi skladnik...
    • Witam, Wybieram sie w połowie sierpnia z dziewczyna do Grecji z biura ANTAŁEK z Krakowa do miejscowości Olimpic Beach - apartamenty GIRNIS 9 noclegów (bez wyzywienia) Mam pare pytań: 1) Czy ktos był w tych apartamentach co o nich sądzi, jakies fotki itp? 2) Czy lepiej wykupic jedzienie w apartamencie (70E za sniadania + obiadokolacje) czy lepiej żywic sie samemu na miescie... jak tak to jakie ew. knajpki czy miejsca macie do polecenia. 3) Gdzie warto pojsc, pojechac, zoba...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się