pytania

(77 wyników)
  • zastanawia mnie powod umieszczania tutaj wpisow typu "wrocilam/em z GC/Tene/Fue/Lanza itp. Wrociliscie, super, cieszymy sie, ale zeby tak zaraz calemu forum to oglaszac? Rozumiem , ze w czasie plajt biur podrozy i taka wiadomosc moze byc pomocna. Nie macie sie przed kim pochwalic pobytem? Nie zauwazyliscie ze zasmiecacie tym (podobnie jak oczywistymi pytaniami typu czy potrzebne sa paszporty? ile sie leci? itp) postami forum? Zastanowcie sie 3 razy zanim cos napiszecie. Hasta luego.
  • witam.. czy ktoś z was korzystał z FREE BUS do tego ZOO? :) jak to wygląda technicznie - nastawiać się na taką wycieczkę? będę w Corralejo i spod hotelu mam autobus o 9.05 a powrotny o 18.00.. jednak.. czy na taką wycieczkę jest dużo chętnych osób? czy są miejsca (mój hotel będzie kolejnym na trasie, bo autobus pierwszy przystanek ma o 8.50)? dla dzieciaków świetna aktrakcja więc chciałabym pojechać.. tym bardziej tym FREE BUSem? ;)
  • Po raz pierwszy lecę tyle godzin w samolocie / na Teneryfę / i mam pytanie jak sobie radzicie z tym naszym nałogiem i chęcią puszczenia dymka w czasie podróży :). Nie palę bardzo dużo ale 6 godzin lotu + odprawa+ dojazd do hotelu to już robi wrażenie - boję się że będzie to dla mnie trudne do zniesienia.... Dotychczas moje loty trwały 2 - 3 godz. i ledwo wytrzymywałem ....:) Błagam, niech trolle nie radzą mi abym rzucił palenie bo lecę za 2 tygodnie i nie zdążę się odzwyczaić :)
  • Witam, wczoraj wróciliśmy z Lanzarote. Byliśmy z 9-cio miesięcznym dzieckiem przez tydzień w hotelu Rubicon Palace. Pytajcie. Odpowiem.
  • lecimy 1 raz z dzieckiem i kilka pytania bardzo prosze o odpowiedź 1. co warto zobaczyć na Fuerteventura bedziemy w hotelu elba Sara- TUI Polska??? 2. gdzie najlepiej wypozyczyc samochód i na ile ???? 3. ile czasu tak naprawde trzeba liczyc na przelot z Poznania na wyspę piszę 5 do 5,30?? 4. i czy lepiej zabrac ze soba zabawki do wody jakie są tam ceny ??? 5. cen za wiztytę lekarska ??? na wszelki wypadek pytamm bo nasz maluch ma pnad 3 latka 6. może ktoś zna dobra strone z informac...
  • Lecimy pierwszy raz na Teneryfę,mało tego pierwszy raz zupełnie na własną rekę z booking.com i mam małego cykora:),ale małego ,bo chęć przeżycia fajnej przygody jest wieksza.Wypożyczamy samochód na cały pobyt i mamy zamiar troczę poplażować na różnych plażach i też pojezdzić po wyspie.Na razie czytam przewodnik Marko Polo i zapoznaję się z treścią tego forum-ciekawa lektura:) Może ktoś ze stałych bywalców Wysp coś mi doradzi? Będziemy z dziećmi,syn starszy,ale córka ma 5 lat,więc nie wszystko...
  • Hej! czy macie jakieś pytania? Pogoda rewelacyjna - cieplutko, jednak jak już ktos wspomniał na tym forum po 18 bluza i spodnie długie. Dziś, czyli 23 02. przez dwie godziny było pochmurno, ale ciepło potem śliczne słoneczko- z leżaczka zeszłam o 17.
  • Witajcie. Mam pytanie do bywalców jaka będzie pogoda w styczniu na wyspie. Misiąc temu wróciłem z G C i było cudownie. Wszystkie informatory podają że na Teneryfie jest najchłodnie z pośród wszystkich wysp. Czy to oznacza że jest zimno, lekki sweter na wieczór wystarczy???? Spi się przy otwartym balkonie i jest ciepło??? Dzięki.
  • Na pewno moje pytanie wyda się głupie i bezpośrednio nie w temacie, ale powiedzcie jak to jest z przewożeniem płynów w samolocie? Czy one muszą być przewożone w bagażu podręcznym i w specjalnej torbie? Czy nie można kosmetyków (szampon, żel, perfumy etc.) przewozić w bagażu głównym??? Jeśli można w głównym to czy też w nie większej ilości niż 100 ml/butelka. Czy napoje wnoszone na pokład samolotu muszą być tylko zakupione na lotnisku po odprawie? Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
  • Witam. Wykupiłam wycieczkę na Teneryfę z Itaki. Lecimy 09.07.2010.2+2. Bedzie to nasza pierwsza taka wyprawa i perwszy lot w życiu. Przeglądam rózne strony i nie mogę znaleźć odpowiedzi na pytanie ile trwa lot. Znalazłam spore różnice: od 4 do 7 godzin. Kto leciał i może mi odpowiedzieć na to pytanie. I jeszcze pytanie odnośnie miejsc w samolocie. Czy miejsca są numerowane czy kto pierwszy ten lepszy?
  • wybieramy sie do Loro Park i przy okazji rozważam zakupienie twin ticket żeby pójść też do Siam park(chodzi mi o rozrywkę dla dzieci)czy jest tam dużo atrakcji z których 6-latek nie może skorzystać np ze względu na wiek wzrost itp (spotkałam już takie ograniczenia w innym parku w Tunezji )spodziewam się kolejek komercji itp Więc pytanie do doświadzczonych forumowiczów czy warto? Ile czasu jedzie się samochodem z Costa Adeje do Loro Park i czy gdzieś znajdę mapki z trasą Z góry ...
  • witam. chciałbym zapytać, czy na wyspach kanaryjskich można sobie normalnie na plaży wypić jakieś piwo? pytam nie mając żadnego doświadczenia [planuję pierwszy raz wyjechać w ogóle na jakiś odpoczynek]. jasne, że nie chodzi mi o upijanie się, nie jest to główny cel wyjazdu, ale miło byłoby położyć się na leżaku i popijać jakiś słaby alkohol. pozdrawiam ;)
  • Za tydzień (07.10) wybieram się na Fuertę. Mam kilka pytań o wyspę - jak z cenami w sklepach, restauracjach itp.? Jakie ceny taxi/ autobusów? Ew. jakiś namiar na wypożyczalnie samochodów (opłaca się?). Co warto zwiedzić? Coś o hotelu Oasis Papagayo w CORRALEJO? Wogóle wszystko co może się przydać :) Dzięki z góry za info. Pozdrawiam
  • Jeżeli kotoś ma pytania
  • Hej Ade:), wyczytałam na forum, że właśnie wróciłaś z Teneryfy hotel Jacaranda. Ja wybieram się do tego hotelu w czerwcu z mężem i 2 maluchów i jestem bardzo ciekawa Twojej opinii o hotelu i wyspie. Dużo czytałam o tym hotelu ale jestem bardzo ciekawa Twoich wrażeń - jakie jedzenie, napoje, drinki. Jak jest z pokojami? Jaki standard, o które najlepiej prosić? Czy są udogodnienia dla dzieci? Jaka okolica? Czy byliście gdzieś na wycieczkach? będę bardzo wdzięczna za opis Twoich wrażeń na świeżo...
  • Witam, chciałem zapytać osoby które albo dopiero wróciły albo są jeszcze na Teneryfie, o pożary. Czy to coś poważniejszego czy też można spokojnie lecieć ? Dzięki za info
  • Hotel Los Zocos 2 tygodnie Biuro Itaka Komunikacja po wyspie: taxi, komunikacja publiczna
  • Mamy opcje bez jedzenia, a wiec bierzemy troche waluty - ile ? To pytanie do was...
  • Wybieram się na tą wyspę w październiku. No i mam kilka pytań. Jaka jest wtedy pogod? Czy zabrać też coś grubszego z ubrań? Drugie pytanie. Jak wygląda Teneryfa cenowo? Tzn. ile kosztuje jedzonko, winko itp?
  • Chcialabym dowiedziec sie czy nie ma problemu na ww. wyspach z taksowkami. Jest to dla mnie wazne, gdyz bede na wyspach goscic podczas rejsu, a co za tym idzie moj czas bedzie skurczony do okolo 8 godzin na jedna wyspe. Wybralam sobie do zwiedzenia na Lanzarote park Timanfaya i chcialabym wiedziec czy bez problemu dojade do niego taksowka lub autobusem z Arrecife? Natomiast na Teneryfie park Teide i sytuacja analogiczna czyli czy z Santa Cruz dojade taksowka do Teide? I jakie kwoty wcho...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się