Forum Sport Narty
ZMIEŃ
      pytania

pytania

(145 wyników)
    • witam,chcę zapytać co to jest takie w bucie narciarskim "soft" z zewnetrznej strony kształt trójkątny ok 3*4cm, cm,z widocznym jakby' klejem"wkoło?buty są używane,nie wiem czy to jakaś wada była buta czy co i jak?
    • witam od 10 grudnia mamy wykupiony apartament w Cogolo di Pejo - miejscowość mała to wiem ale zamierzamy jeździć w Marivelli i Tonale a jak się uda i w Madonnie. - Czy jest połączenie skibusa Cogolo - Madonna? - czy istnieje ryzyko, że to za wcześnie na narty i nie będzie jeszcze śniegu? - gdzie najlepiej rozpocząć jazdę marivella 900 czy 1400? czy może inne miejsce? dodam, że jedziemy z 2,5 letnim dzieckiem więc przydało by się jakieś ciekawe miejsce do zabawy z maluchem.
    • maksymalny rozstaw wiazań w Elanach syna podany jest na 330 mm, natomiast nowy but (urosła mu noga) ma 336 mm. Przestawiłem wiazania na maksa i but mi sie wpina i wypina ale mam obawy czy te 6 mm nie wpłynie na wytzymałość wiazania. Moj drugi syn miał podobny problem z Volklami, ale w serwisie nawiercili otwory w nowym miejscu powiekszając w ten sposob rozstaw wiazań, i teraz zastanawiam sie czy nie zrobić tego samego z Elanami? Drugie pytanie odnośnie sily wypiecia - czy 1 din to 10 kg wag...
    • Wyjazd za dwa tygodnie ,wiec juz cos trzeba ustalić, zaplanować tydzien pobytu itp.W planach jest jazda od niedzieli do soboty czyli karnet 7 dniowy. Miejsce zakwaterowania to St.Christina w dolinie Val Gardeny. Ostatni dzień pobuty , sobota to jazda na Kronplatz. I teraz pytanie do znawców tematu, jak rozplanować pozostale 6 dni od niedzieli do piatku.Jakiś plan juz mam w głowie, ale może zaproponujecie cos ciekawszego. Aha pierwszy dzień to juz w sumie pewne to rozprostowanie ko...
    • Mieszkamy nad morzem, więc z uwagi na znaczącą odległość - w górach bywamy tylko raz w roku i to latem. Chciałabym jednak po raz pierwszy zabrać dzieci (chłopcy w wieku 7 i 8 lat) na narty. Sama jeździłam 10 lat temu i od tego czasu wiele się zmieniło stąd moje pytania: - czy wszystkie wypożyczalnie oferują pełen narciarski asortyment dla dzieci (tzn narty, buty narciarskie, kijki i kaski), czy wcześniej należy to jakoś sprawdzić, dokonać rezerwacji, a może są jakieś stosowne stronki? C...
    • Witam, 1) czy we Włoszech w tym sezonie są już obowiązkowe kaski? ( być może jest na forum już odpowiedź na to pytanie, ale słabo szukałem) 2) Jak długo z Waszego doświadczenia utrzymują się dobre warunki w Dolomitach, 3) w tym roku będę już 3 raz w Canazei, ale tym razem krótko - od poniedziałku do piątku, może ktoś mógłby polecić jakiś nie drogi hotel w Canazei, inna sprawa czy będą jeszcze miejsca, jadę chyba w marcu, wolałbym w kwietniu ale może być różnie ze śniegiem ...
    • Wiem, wiem, że jesten na forum narciarskim, ale szukam na wyborczej forum związanego z jedną dechą i nic... Może ktoś z tego form byłby uprzejmy dać mi odpowiedź, albo pokierować mnie w bardziej kompetentne miejsce - byłabym wdzięczna. A problem mam taki: muszę wybrać deskę dla 8latki - solidnej budowy ( 8miolatka oczywiście nie deska ;) - 146cm wzrostu i wagi 42 kg, samych ubitych mięśni :O) - z tendencją do stałego wzrostu. Ostatni sprzęt się 'zdezaktualizował' dość szybko więc...
    • 1/ czy ktos bedzie miedzy swietami gwiadkowymi i nowym rokiem w salt lake city???? 2/ czy ktos z tu obecnych takze pisze w ski-forum www.skiforum.pl/????
    • Mam niezwykly apetyt na ten szwajcarski region i nie spoczne, nim go nie zjezdze:) A ze oferty zakwaterowania w samym sercu (np. zermatt) sa poza zasiegiem naszych kieszeni), to mam pytanie: Mieszkajac w tzw otoczeniu 4 dolin (veysonnaz, anzere, siviez, nendaz) 1) w jaki sposob mozna dostac sie do stacji kolejki/wyciagu skomunikowanej z dolina/dolinami? Samochodem nie mozna, wiem, elektryczne autobusy, skibusy, kolej - z jakim kosztem nalezy sie liczyc? 2) w ktorej miejscow...
    • Wybieram się w końcu (po latach jeżdzenia w Austrii) pierwszy raz na narty do Włoch a dokładniej kusi mnie Val Gardena. Mam jednak dylemat "mieszkaniowy" a mianowicie, czy mieszkając w jednej z tych miejscowości : Alpe di Siusi, Castelrotto, Siusi allo Sciliar, Fiè allo Sciliar da się dojechać (czy to w ogóle ma sens) własnym samochodem do powiedzmy Selvy di Val Gardeny ? Myślę tu oczywiście o codziennym dojezdzaniu po to, żeby w rejonie Selvy pojezdzić na nartach i pytam...
    • witam Sprawa wygląda tak, iż wynająłem apartament w Moenie (Val di Fassa) od 12 do 19 lutego. Dzisiaj dowiedziałem się, że najważniejsze w sezonie zawody w pływaniu, które od kilku lat trenuje mój syn odbędą się pod koniec marca. Taki termin zawodów nie pozwala bez obawy o spadek formy na tygodniowe przerwanie treningów. W zaistniałej sytuacji wymyśliliśmy z synem i trenerem, że trening będzie realizował indywidualnie na wyjeździe. W związku z powyższym moje pytanie czy jest w dolinie mi...
    • Kochani Bywalcy, proszę o wsparcie :) Po kilku sezonach spędzonych na austriackich zboczach przyszła chęć na Dolomity. Wzięliśmy się za planowanie wyjazdu i parę pytań się zrodziło: 1. z lektury wątków na forum oraz mapek regionów zorientowałam się, że odległości między stacjami narciarskimi w Dolomitach są zupełnie innego rzędu niż np w Zillertalu i w ogóle jest ich jednak duuuużo więcej - czy zatem jest sens kupowania karnetu DolomitiSuperSki jeśli planuje się wyjazd na standardowy ...
    • jeżdze na nartach, ale zupełnei nie interesują mnie parametry nart. mam zamiar zmienić sprzęt -dotad jeździąłm na Kneislach easy cruise które były określane jako narty taliowane - nie carvingowe. spróbowałam jazdy na nartach carvingowych -i znacznei bardziej mi się spodobało niz dotąd! dostałam propozycje zakupu nart Dynastara - taliowanie: 98 / 65 / 85 mm przy 140 cm. długości. i teraz moje pytanie - czy narty o takich parametrach sa nartami taliowanymi czy carvingowymi?? nie chc...
    • ile dzieciatko musi miec lat zeby je wsadzic w butki i puscic nastok? mam 4-miesiecznego szkraba i sie zastanawiam czy przyszla zima to juz odpowiedni moment na pierwsze szusy? uda i łydki sa mocarne (po ojcu;))ale czy to aby nie za wczesnie?
    • Witam! Czy używanie bielizny termoaktywnej pod zwykłą kurtkę (bez membran itd) ma jakikolwiek sens? Będę wdzięczna za informacje :)
    • Witam. Proste pytanko dotyczace Selli Rondy. Jestesmy wlasnie w Pozza di Fassa. Dzis pierwszy dzień, jutro chcielismy wyruszyć na Sellę. Oglądamy mapki, start w Campitello, trasa zielona, przeciwnie do ruchu wskazówek zegara ( jak polecano na forum). Pytanie- czy w każdej chwili można zrezygnować z trasy i wrócić w przeciwnym kierunku. Pewnie zaraz bedzie pytanie dlaczego?. Proste- pogoda tzn mgła. Dzis w San Pellegrino do ok 13 Col Margherita i Cima Uno we mgle. Widocznośc taka sobie. Stąd m...
    • Witam, Mam pytanie do bywalców Serfaus-Fiss-Ladis odnośnie karnetu. Wybieram sie z żoną i małym dzieckiem. Maluch jeszcze nie jeżdzi na nartkach więc na zmianę z żoną bedziemy się nim opiekować po pół dnia lub po dniu na zmianę. Chcemy kupić jeden karnet i się nim po prostu wymieniać. Czy w w/w ośrodku można tak zrobić? Czy nie ma karnetów jak w Dolomitach - męskich i damskich? Jeszcze jedno czy termin 20.03 do 27.03 jest odpowiedni dla tego regionu?czy już troszkę póżno ze wzglę...
    • Witam. Wlasnie w tym sezonie zaczalem jezdzic na nartach. Pare godzin z instruktorem i moge powiedzec ze w miare spokojnie na gladkim stoku moge jezdzic bez problemu. Na stromym sobie jeszcze kiepsko radze. Mam jednak male pytanie: z tego co widze w skrecaniu chodzi o dociazenie jednej z nart. Czy dociazajac narte przechylacie sie do przodu tzn. czy dociazacie przednia czesc narty czy srodkowa ? ps. jakie narty polecacie dla osoby ktora zaczyna przygode z tym sportem. Jaka marka...
    • Witam. Mam pytanie do bywalcow dolomitowych stoków. Jak w Val di Sole jest ze skibusami? Czy z Marillevy 1400 moge jakos sie dostac skibusem do lodowca Tonale, czy czesto one kursuja? Czy tak srednio? Bede tam w tygodniu Free Ski 24-31.03 Czy duzo ludzi podrozuje tymi skibusami?
    • zacząłem sie łamac co wyjazdu do Italii i szukam alternatywnego rozwiązania Schladming ma tę zaletę ze jest blisko i jest tam całkiem niemało jeżdżenia chciałbym jednak złapac wyobrazenie o tym miejscu: - czy te górki to coś w stylu Saalbach? - czy w połowie marca i 90 cm obecnie nie bedzie tam za miękko / raczej zapowiada sie na powrót mrozenia w najbliższych dniach? - w która strone sa wyeksponowane stoki? - gdzie mieszkać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się