pytania

(242 wyniki)
  • Jestem obecnie w Makarskiej, jeśli ktoś ma jakieś pytania służę pomocą.
  • Witajcie. Własnie wróciłam z Lopar na Rabie skąd przeniosłam się po 13 dniach do Crikvenicy. Przed wyjazdem korzystałam z porad na forum więc teraz może moje doświadczenia się komuś przydadzą? Pytajcie.
  • Witam. Będę na kempingu Bivillage. Chciałabym zwiedzić kilka miejsc niedaleko. 1. Wyspy Brijuni- jak tam się najlepiej dostać? Z Fazany czy może z Puli? Ile taki rejs kosztuje, czy zwiedza się coś na miejscu i czy warto wogóle tam się wybrać? 2. Półwysep Kamenjak- czy do tego miejsca można blisko podjechać, jest jakiś parking i czy łatwo tam trafić? 3. Co warto zobaczyć w Puli oprócz Amfiteatru? 4. Kanał Limski- jak daleko oddalony jest od kempingu? 5.Co warto zobaczyć w okolicy tak do 5...
  • Jedziemy jutro 24.08 ( a w zasadzie wyjeżdżamy dzisiaj wieczorem) do miejscowości Novi Vinodolski z dziećmi 15,8 lat i 11 m-cy. Poczytałam już trochę, ale nie wiele znalazłam info tu na forum, może kiepsko szukam. W Plitwicach już byłam, na KRK pewnie pojadę, ale proszę podpowiedzcie: 1) co można tak naprawdę urokliwego w okolicy bliskiej zobaczyć? 2) polećcie plażę taką mniej zaludnioną z łagodnym zejściem do morza gdzieś niedaleko. Będę blisko hotelu Lisanj ale z tego co widzę na zdjęci...
  • Dzień dobry wszystkim. Dziękuje serdecznie za te maile, które zawierały porady. Dziękuje nieocenionemu TOM, dziękuje Verka77, dziękuje każdemu z osobna i wszystkim razem. Bardzo dużo skorzystalam, cześć wydrukowałam. Teraz pare słów o dyskusji: nie pytałam czy jechać, nie prosiłam o ocenę ceny którą zapłaciłem - nawet niechętnie ja podałam, bo zdaje sobie sprawę ze jest tanio- a także - z zapowiedzi znajomych, ze nie będzie to luksusowy apartament, nie pisałam po to by uzyskać cokolwiek poza ...
  • Byłam na wyspie brac<Bol> w hotelu Bonaca.Jakieś pytania??? Odpowiem
  • Witam, wybieramy się we wrześniu. Stacjonować będziemy pewnie w miejscowości Mali Losinj i mam dwa pytania: 1. Podobno w zasięgu spaceru jest plaża FKK. Czy ktoś może to potwierdzić? A może ktoś był i napisze o niej kilka słów? 2. Czy w Losinju jest targ? A jeśli nie to gdzieś w okolicy? Chodzi mi o owoce i warzywa, oliwę, sery itp
  • Będę bardzo wdzięczna za kilka informacji na temat tego miasteczka. Przeszukałam oczywiście forum, informacji sporo, ale często niejasne i sprzeczne. Najbardziej interesują mnie plaże - jedni piszą, że właściwie tylko kamieniste i woda od razu głęboka, dobre do skakania, inni wspominją, że są też żwirkowe, ale trzeba dojeżdżać. Jak to więc jest? Czy znajdę plaże odpowiednią dla dzieci w niedalekiej odległości od centrum (powiedzmy 800m) - jakoś tak będziemy mieszkać. I czy trzeb...
  • Witam, do poprzedniego wątku mam jeszcze kilka pytań. I znowu proszę o niepozbawianie mnie czci i wiray, że takie pytania padały już na tym forum i żebym sobie poszukał. 1. Nie posiadam karty kredytowej. czy zwykła bankomatówka mi sie przyda? gotówkę tak czy siak oczywiście zabieram ale w sytuacji skrajnej może bedę potrzebował kasy i chciałbym wiedzieć czy zwykła bankomatówka coś mi pomoże czy mogę zostawić ją w domu. 2. nalepka PL na aucie jest konieczna? bo słyszałem różne opin...
  • Wczoraj z wyspy Ciovo pytajcie!
  • Witam, niedługo wybieramy się do Cro do miejscowości MOLUNAT na płd Chorwacji, zamierzamy zrobic sobie kilka wycieczek do Czarnogóry i tu kieruje pytanie do osób będacych tam; Czy występują tam sklepy wolnocłowe, jakie miejsca zwiedzić w okolicach MOLUNATU? a i jaka jest droga z DUBROVNIKA na płd Chorwacji??? Z góry dziękuje bardzo!!!!!
  • witam!w lipcu wybieramy sie do Chorwacji, ale juz teraz szukamy apartamentu.W zwiąku z tym mam glupie, ale bardzo wazne pytanie:w jaki sposób kontaktujecie sie z własciecielami apartamentów? czy np. z www.trogir.pl moge załatwić przez e-maile wszystko?
  • pytanie(6)

Mam pytanie, czy ktoś z Was zna adresy szpitali w Lublanie? I najlepiej z nr telefonów? Muszę się dowiedzieć, gdzie przebywa obecnie ktoś bardzo mi bliski... Chciałabym tam pojechać, ale w ciemno nie chcę błądzić po całej Słowenii:(
  • PUNTA Verudela w Puli, wróciłam, pytajcie.
  • W sierpniu wybieramy się do Chorwacji - pierwszy raz, zmaierzamy wynająć apartament i tutaj moje pytania: 1. Czy podróżując z małymi dziećmi (2 i 4 latka) wyjazd "w ciemno", tzn bez wczesniejeszej rezerwacji apartamentu jest bardzo ryzykowny, czy może być tak, że będziemy mieli kłopot ze znalezieniem na miejscu czegoś sensownego? Podkreślam, że wybieramy się w terminie 10 - 25 sierpnia. 2. Jak liczą sobie za nocleg od dziecka (wiek: 2 i 4 latka). Chodzi mi o to czy przy wynaj...
  • Chętnie odpowiem na Wasze pytania :) Pozdrawiam
  • Witam Wróciłem wczoraj z wyspy Ciovo z 11 dniowego pobytu w razie pytań chętnie pomogę !!! Pozdrowienia dla Wszystkich napotkanych i nie napotkanych rodaków. P.s. [b]Stola[/b] szkoda że nie udało nam się spotkać !!!!
  • Czy coś się zmieniło jeżeli chodzi o ceny żywności czy dane są nadal optymistyczne? Wiele jest wzmianek w postach na forum na temat cen żywności, ale zależy mi na bardzo aktualnych opiniach, planowany nasz wyjazd 15-16.07 br. Następne pytanie jak faktycznie jest z wwozem żywności do CG czy jest tak rygorystycznie przestrzegany?
  • Wiem, że ta piękna kraina jest rozległa, ale ponieważ nigdy w Chorwacji (jeszcze) nie byłam mam pytanie i nie mam na myśli konkretnego regionu: - Czy przylot na własną rękę do Chorwacji, znalezienie wcześniej kwatery i poruszanie się taxi na trasie lotnisko-kwatera, kwatera-miasto, miasteczko to dobry i niedrogi pomysł? - Czy w cichej okolicy, malowniczym miasteczku z dala od kurortów można swobodnie dogadać się po angielsku? Jeszcze mąż zna czeski ;) - Będziemy pierwszy raz z 3letnim ...
  • tak jak w temacie jak ktos ma jakies pytania to prosze smiało pytac!! moj mail: robo.ch@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się