Forum Turystyka Europa Europa
ZMIEŃ
      pytania

pytania

(38 wyników)
    • Zawsze u dolu strony widze zapiski: zielony-Twoj przyjaciel, granat-ekspert, czerwony-redakcja. Z czerwonym zaznaczeniem juz sie spotkalam. Ciekawi mnie jednak, co z pozostalymi kolorami. Moim zdaniem na kolor granatowy zasluguja na forum turystyka bah7 i Pc_Maniac za fachowosc wypowiedzi. Na kolor zielony Aseretka, Fredzio i lin-lin za cierpliwosc w odpowiedziach na zadawane przez forumowiczow pytania. Ale sa to moje odczucia i moze wypowiedza sie inni forumowicze.
    • HEJ! Wybieram się w te wakacje w okolice Gór Bukowych.Mam pytanie o ceny noclegów i wasze doświadczenia z nimi. Interesują mnie tanie kwatery,campingi itd. Mam też pytanie o komunikację - jak dojechać tam ze Słowacji (pociągi, autobusy ) i jaki może być tego koszt. Z GÓRY DZIĘKI ZA ODP. POZDRAWIAM!!!
    • moze moje pytanie wyda sie wam smieszne ale wyjezdzam na ponad miesiac do irlandii i zastanawia mnie czy nadal jest wymagana jakas suma pieniedzy na pobyt w kraju docelowym czy wejscie do unii ukrocilo te praktyki i wystarczy wziac jakies drobne+karte platnicza...
    • Czytam i czytam wątki o Szwajcarii, ale jakoś tego nie mogłam znaleźć. Chodzi mi mianowicie o temperaturę wysoko w górach. Wybieramy się w czerwcu w region Valais i okolice. Będziemy spać na campingach Eurocampu. Planujemy trochę pochodzić, ale i wjechać na jakiś dwu - trzytysięcznik kolejką linową. Ale...jedziemy z małym dzieckiem i nie bardzo wiemy, jak się do tego przygotować. Słowem: jakie warunki atmosferyczne panują w tym czasie w górnych partiach gór. Zakładam że raczej ...
    • Proszę o podzielenie się wiadomościami na temat wyżej wymieniony
    • tym razem sytuacja jest inna niz zwykle; zwykle jezdzimy do duzych miast i biegamy po nich jak szaleni, tym razem jednak musze wziac ze soba laptopa i troche popracowac; a w duzym miescie to sie nie uda; wiec musi byc cos, gdzie jest ladnie, spokojnie, troche do obejrzenia, ale nie za duzo; drugi faktor - jedziemy autem z psem, wiec nie moze byc za daleko, fiordy odpadaja:( podrozuje duzo, ale w europie, praktycznie glownie po miastach, wiec zorganizowanie innego rodzaju wycieczki spra...
    • Chce zamowic przez Internet hotel w Paryzu.Znalazlem taki oto hotel,ktory ewentualnie wezme.Prosilbym tych,ktorzy znaja miasto o ocene hotelu,albo chociaz dzielnicy,w ktorej on sie znajduje: Hotel Atlantas Frochet 9 Rue Frochot Hotel zanduje sie podobno b.blisko stacji metra Pigalle. Warto? Dziekuje z gory za Wasze opinie.
    • Witam serdecznie, w lipcu mam zamiar wybrac sie autem do Amsterdamu, na 3 - 4 dni, bylbym wdzieczny za wszelkie sugestie (bede jechal z Anglii). 1) macie jakies godne polecenia zakwaterowanie dla 3 osob, bez luksusu a bezpiecznie? --myslalem o formule, albo etap --- dobry wybor? 2) jak wyglada parkowanie w AMST? da sie za darmo postawic samochod przed hotelami/motelami, czy wszedzie trzeba placic? 3) jakies www opisujace ta stolice? pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi
    • Właśnie wróciłem z Portugalii - 7 dni objazd autem i 7 dni w hotelu. Jeżeli ktoś ma pytania to chętnie odpowiem. Pozdro. Było cudownie,zwłaszcza Lizbona i Fado do póżnej nocy.
    • Czesc Pytanie moze nad wyraz banalne, az mi troche glupio zadwac, ale juz sama nie wiem:-) Jesli chodzi o dwuosobowe pokoje, przy rezerwacji na angielskich stronach mam do wyboru: double bed room, i twin room to chyba oznacza pokoje z dwoma lozkami i z jednym duzym, malzenskim? Ale czasami pojawia sie dodatek ENSUITE???? Co to znaczy? Bede wdzieczna za wyjazsnienie pozdrawiam Maraska
    • Witam, prosze o linki dotyczace komunikacji na Malcie, mapy dojazdow, ceny biletow. I praktyczne info dotyczace tamtejszych autobusow
    • Witam wszystkich, mam do was pytanko... Jak kształtują się ceny alkoholi na Słowacji i na Węgrzech ?? Wybieram się niedługo na objazd i nie wiem ile kasy mam zabrać ze sobą na wyżej wymieniony cel :)
    • Chciałabym pojechać do Holandii na camping. Mam w związku z tym kilka pytań do osób, które na campingach były z własnym namiotem. - czy na tych campingach są ogólnodostępne kuchnie? Jeśli tak, jak wyposażone? - czy trzeba rezerwować miejsce - czy też można przyjechać w ciemno? A może polecicie camping nad morzem, gdzie można rozbić swój namiot i gdzie można ugotować własny posiłek?
    • Czy ktos z was byl w tym miescie, a moze w innym miescie czeskiego raju. Interesuje mnie wszystko co dotyczy tego regionu a PRZEDE WSZYSTKIM odległodsc od Pragi, bo to ona jest glownym celem naszej wycieczki, tylko ze wzgledu na drogie noclegi planujemy zatrzymac sie w jakiej innej ciekawej okolicy a do Pragi dojezdzac. dziekuje wszystkim papa
    • Witam was. I mam pytanie. Czy było ktoś z was na campingu Złote Piaski w Bratysławie? Jak tam jest? Kulturalnie w miarę? Bezpiecznie? Proszę o jakieś sugestie?
    • ------------------------------------------------------------------------------ -- Witam, zamierzam wybrac sie w tym roku na oboz anglojezyczny za granica (dla mlodziezy, mam 16 lat), ale chcialabym najpierw poznac opinie kogos, kto juz na takim kursie byl. mianowicie interesuje mnie, czy takie kursy rzeczywiscie cos daja, czy przy dosc zaawansowanej znajomosci jezyka mozna sie czegos nowego nauczyc itd. czy lepiej mieszkac w akademiku czy u rodziny? i jesli to mozliwe, prosilabym...
    • Sluze informacjami w sprawie ciekawych miejsc oraz zakwaterowania.
    • Byłem ostatnio i dziękuję - pytanie dot. Parndorfu. Ostatnio kupowałem winietkę na austriackie autostrady, bo jechałem też do Wiednia. Ale czy jadąc tylko do Parndorfu (centrum handlowe), muszę mieć winietkę? Jadąc od Bratysławy jest taki krótki odcinek 1-pasmowy oznaczony jako droga expresowa, samochodowa - nie wiesz czy trzeba tam winietkę? Pozdrawiam i z góry dziękuję:)) Kicur GG2823614
    • czy jest to mozliwe czy trzeba miec paszport?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się