Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      radosny

radosny

(15 wyników)
    • mam pytanko jak zachowują się wasze niemowlaki, są radosne, czy raczej płaczliwe? Mój syn ma prawie 3 miesiące i jest bardzo płaczliwy, spowodowane jest to kolkami, w pierwszym miesiącu to płakał całe dnie, w drugim juz mniej płacze choć nie jest taki radosny jeszcze. Ostatnio moja znajoma powiedziała mi że nie wie jak płacze jej dziecko, bo płacze bardzo rzadko. Zastanawiam sie jak jest u was?
    • Witam e-Mamusie! Zycze Wam i Waszym Rodzinkom Zdrowych Radosnych Swiat Wielkiej Nocy, a Radosc Swiateczna niech trwa i trwa... nie tylko w Te Swieta. Pozdrawiam bardzo cieplo Monika
    • od kiedy waszse skarby zaczeły sie glośno i radośnioe śmiac - nie mam na myśli takiego piszczenia ale świadomy głośny smiech np podczas zabawy lub na widok mamusi. Mój ma prawie skończone 4 miesiące i jeszcze tego nie potrafi :( Uśmiecha sie pięknie ale tak bezglośnie lub ewentualnie przy tym piszczy i wydaje różne dzwięki ale to nie jest radosny głośny śmiech...
    • Moj synek zmienil sie nie do poznania 2 miesiace temu. Wczesniej byl radosnym, przesympatycznym bobasem. Teraz skonczyl 6 miesiecy a mnie ogarnia smutek i zniechecenie. Ciagle marudzi. Nic mu nie pasuje. Lezaczek be, mata tylko na chwilke fajna. Obraca sie z zapalem na brzuszek, ale jak sie obroci to marudzi strasznie. Jak dam na placki to po chwili znow jest na brzuszku i znow marudzi. Nie pomaga to, ze jestesmy przy nim. Fajnie jest tylko wtedy gdy go na maxa rozsmieszamy, cal...
    • Witajcie! Chciałam podzielić sie z Wami naszą radością (tak, jak podzieliłam się wcześniej naszym smutkiem). Opisywałam jakiś czas temu problemy, jakie pojawiły się po urodzeniu Synka. Urodził się w zamartwicy (ocena Apgar kolejno: 7,3 i 2 pkt), musiał być zaintubowany i sztucznie wentylowany a przede wszystkim operowany w I dobie życia z powodu przepukliny oponowej. Rokowanie - chociaż dobre w tego typu wadzie, to jednak zmienne osobniczo - nie można jednoznacznie określić, czy n...
    • moj 3,5 miesięczny synek przez ostatni tydzien jest bardzo marudny..nie mam juz sily czasem..tylko po przebudzeniu rano moze z jakies 30min jest radosny..pozniej zaczyna juz plakac.cięzko mi jest go przystawic do piersi..i chętniej ale tez nie zawsze woli lewą piers od prawej...w nocy jest mu to obojetne i ladnie spi i je..w dzien większosc czasu to marudzenie albo placz.. w zeszly piątek był szczepiony. mial 1 szczepionke skojarzeniową (blonnica, tężec,krztusiec, paleczka grypy...
    • Mój synek urodził sie dość duży prawie 4100 g. Ładnie przybierał na wadze do 13 listopada, akurat wtedy kończył 5 m-cy i ważył 7480 g. Dziś byłam na szczepieniu równo 2 m-ce od poprzedniej wizyty i przeżyłam szok. Mały waży 7910 g. Dostałam zlecenie na morfologię z rozmazem i poziom żelaza. Ale chyba umrę z nerwów do czasu wyników. Czy któraś z was miała taki przypadek i co się okazało. Dodam że mały jest na piersi + zupka jarzynowo-mięsna i deserek owocowy, czasem kaszka, ale ni...
    • Waszym maleństwom, rodzinom - zdrowych, radosnych, rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia, pachnącej choinki, wymarzonych prezentów i cudownego Nowego Roku. Jednocześnie dziękuję w tym miejscu za wszystkie wasze porady. pozdrawiam.
    • dziecko do tej pory ruchliwe i radosne dzis po krotkiej drzemce jest jakies dziwne prawie nie obecne juz minelo kilka godzin a on ciagle spiacy nie ma apetytu nie placze jak go przebieram i jak zostawiam w lozeczku co jest? temperatury nie ma zwykle malo spi w dzien czyzby dzisiaj byl taki zmeczony?a moze to objaw jakiejs choroby bardzo mnie to martwi czy spotkalyscie sie z czyms takim?
    • Moja córeczka jak miała 6 m-cy to wazyła 7 kg, czyli było wszystko ok, podwoiła wagę urodzeniowa, jak miała 9 m-cy poszłam z Nią do lekarza, bo mała sama nie siada, nie wstaje i nie raczkuje....okazało się ze przez 3 m-ce przybrała 1 kg....nie wiem czy przyrost był regularny czy od jakiegos czasu stoi w miejscu, w kazdym bądz razie spadała z 25 na 10 centyl więc zaczęłam się martwic, zrobiłam ogólne wyniki moczu i morfologię, ale wszystko jest super, za 2 tyg miałam przyjść zważyć...
    • Synek ma 9 tygodni. W 3 tyg zaliczyl 10-dniowy pobyt w szpitalu w zwiazku z traceniem na wadze, co spowodowane bylo klebsiella pneumonia. Zaleceniem lekarza byla kontrola wagi, wazymy Malego codziennie. Przez pierwszy miesiac "jechal" na piersi. Pozniej byl karmiony Bebilon Comfort, co zaczelo powodowac zaparcia i bole brzucha. Zmienilismy na Enfamil Premium, ale sie nie poprawilo niestety. Waga jednak caly czas rosla. Od tygodnia przeszlisymy na Nan H.A, widac poprawe w jedzeniu...
    • Wczoraj mojej 5 miediecznej córeczce dałąm troche deserku gerbera- marchewkowo-jabłkowo-winogronowego , po 4 godzinach miałą straszne bóle brzuszka , bardzo płakała, potem zrobiłą kupkę i to był cały deserek , cała noc prawie spałą ładnie ale dwa razy robiła bardzo rzadka kupke , temperatury nie ma jest radosna a biegunka trwa, co robic czy dawac ccoś do picia aby sie nie odwodniłą cay są jakies srodki p?biegunkowe dla nieowląt . Prosze o rade i szybkie odpowiedzi.
    • Nie wiem, czy tez to tak czujecie, ale te swieta beda dla mnie chyba najbardziej wyjatkowe. Po raz pierwszy spedzimy je we trojke, z nasza malutka kochana coreczka. Pamietam, ze w zwszlym roku w Wigilie jedno marzenie przemykalo mi przez glowe - nastepne Swieta spedzic juz w trojke, i bardzo sobie tego zyczylam. Nie wiedzialam wtedy jeszcze, ze tak naprawde bylo nas juz troje. Dlatego zycze wszystkim drogim e-mamom spotkanym tu, na Forum, zdrowych i bardzo radosnych swiat, aby ws...
    • Czesc Moze któraś z was miała podobny problem..ja wychodzę z siebie z bezradności i naprawde nie wiem co robic. Wczesniej przed szpitalem moje dziecko byl bardzo radosny, jednym slowem idealne dzieciatko. Bylismy z nim synkiem trzy dni w szpitalu, bo dopadł go jakis wirus, wymiotował przestrasznie i sie odwodnil. Teraz od tygodnia jestesmy juz w domciu i to co sie z nim dzieje po szpitalu jest nie do opisania. Non stop płacz, jest ciągle rozdrazniony, wystraszony,nie mozna nic glosn...
    • Moja Ninka (4 m-ce) rano po kilku uśmiechach i minutach gaworzenia zaczyna trzeć oczka i ziewać i robi sie troche marudna. (co zreszta jej przechodzi jak tylko znajdzie sie w kuchni gdzie robię sobie i dziadkom śniadanie)Mam jednak wrazenie ,ze jest po nocy nie wyspana. Śpię razem z nią a ona budzi się co godzinę i musi złapac "cyca" czy jak kto woli - pierś ażeby usnąć ponownie. Kiedy wzięłam ją do łózka myslałam ,że robie to i dla mojego , a przede wszystkim dla jej dobra. teraz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się