single

(22 wyniki)
  • bo czytam glownie o singlach, ktorzy sa nieszczesliwi z tego powodu, czy sa tacy ktorym taki stan w pelni odpowiada i nie czuja sie z tego powodu zle lub samotni?
  • Witajcie, Ciekawa jestem, jak to wygląda u innych, bo u mnie kiepsko i sama już nie wiem, czy to ja się czepiam, czy rzeczywiście coś jest nie tak. Jestem singlem, kończę studia, pracuję. Mam kilkoro przyjaciół jeszcze "z dawnych czasów" - wszyscy już albo żonaci, albo mężaci, albo dzieciaci. Problem polega na tym, że od jakiegoś czasu normalne spotkanie przy kawie czy wyjście na koncert, nie mowiąc już o jakimś 2-dniowym wyjeździe, graniczy niemalże z cudem. Ciągle słyszę tylko "...
  • Poniewaz jestem sama blizej przygladam sie tym znajomym, ludziom, ktorzy sa w podobnej sytuacji jak ja. Zastanawialam sie dlaczego te osoby nie maj drugiej polowy.Wczoraj spotkalam u znajomych kolege - skadinad wiem, ze jest od lat sam. I wcale sie nie dziwie,ze zadna go nie chce. malo przebojowy , brzydki i ma jeszcze zolte zeby. Druga kolezanka ma znowu taka ceche , ktora odstrasza ludzi. Ja nie mam nikogo, bo jestem nie atrakcyjan fizycznie i nie mam psji. Posumowujac: Singlami ...
  • Jak w temacie. Tylko gdzie poznać fajną dziewczynę? Jestem z Łodzi. Jakieś pomysły?
  • Mam problem. Wydaje mi sie, że jestem skazana na bycie singlem. Od czasu jak parę lat temu zostałam bardzo niefajnie potraktowana przez pewnego faceta, boję się facetów. Moi przyjaciele nazywają mnie dzikusem emocjonalnym. Kiedy podoba mi się jakiś facet, automatycznie włącza mi się taka czerwona lampka. Boję się wyśmiania, odrzucenia. Z inicjatywą nikt nie wychodzi, więc chyba do końca zyia będę singlem.
  • Po ostatniej imprezie doszlam do wniosku ze bycie singlem to naprawde fajny stan. Robisz co chcesz (i z kim chcesz!;-P ), nikt cie nie kontroluje, nie ogranicza i itd. Tylko ze trzeba miec do kogo sie przytulic w zimne, deszczowe wieczory. Ale to nie jest takie trudne. Nalezy znalezc drugiego singla ktory chce sie "poprzytulac":-)
  • Ułozyłam ostatnio z koleżanką - od niedawna już nie "singlową" repertuar haseł, które w odpowiedzi na nasze jęki rzucają nie-single - a nam ręce opadają. Poczytajcie i coś dodajcie: - "zapisz się na jakiś kurs, na przykład języka" (Boże, przecież tam średnia wieku wynosi zwykle koło 18-stki, a my rzadko mamy wolne cztery godziny czasu tygodniowo i sporo kasy. Zresztą i tak się zwykle dokształcamy na różne sposoby) - przebieganie myślą środowisk w których funkcjonujemy i rzucanie t...
  • single(10)

Witam wszystkich, Nie jestem stałą czytelniczką forum więc nie wiem czy ten temat był poruszany. Jestem ciekawa jakie macie zdanie o singlach czyli o samotnych z wyboru.Chodzi mi głównie o mężczyzn. Dlatego może ten watek powinien być skierowany do kobiet. Od paru miesiecy w gazetach ukazuja sie artykuly na temat singli. Oczywiscie single wypowiadaja sie o swoim zyciu w samych superlatywach. Niedawno mialam sie okazje przekonac co to znaczy singiel w praktyce. Moj byly mezczyzna ...
  • Czytałam między innymi post o samotnych świętach, sylwestrze itd i problemach singli i pomyślałam o swoim problemie. No cóż ja singlem nie jestem. Od czterech noszę obrączkę, a od pięciu lat za sobą mieszkamy,a ja nie czuję jakbyśmy byli parą. Prowadzimy w zasadzie zupełnie odrębne życia i co raz bardziej mi to przeszkadza. Ja mam swoich kilku przyjaciół, z którymi się czasem spotykam i rodzinę, a on ma swoich. Mąż zna moje przyjaciólki, wpada czasem jak sobie siedzimy w knajpie, ...
  • Jest sobota wieczór, a ja odwiozłem właśnie moją narzeczoną do klubu, na imprezę ze znajomymi, z którymi podobno nie nawiążę dobrego kontaktu... Nie sprzeczam się z tym, ale jest mi przykro, że moja najdroższa i tak woli w tej chwili ich towarzystwo. Kochamy się bardzo, i raczej nie mam co do tego wątpliwości, jednakże nie mogę przestać czuć się w tej chwili odtrąconym. To raczej nie zazdrość, gdyż wspomniane towarzystwo to grupa wolontariuszy o wielkich sercach, ale raczej niepo...
  • Wiem, że takich tematów było tu wiele. Zdaje sobie doskonale sprawę, że wielu nie może ich już spokojnie czytać. Ale ja nie potrafię milczeć. Mam 28 lat i jestem początkującym prawnikiem. Wszystko co mam, osiągnąłem sam. Bez pomocy rodziny i znajomości. Włozyłem w to masę pracy. Nie o przebiegu mojej kariery zawodowej chcę jednak pisać. Nigdy nie miałem czasu na rozbuchane życie towarzyskie. Kilka napoważnych związków. To wszystko bez miłości. Znów rzuciłem się w wir pracy. Dziś jes...
  • Witam CZy może ktoś z Was zna literature nt singli. Gdzie sie nie rozejrze, wszedzie młode, piekne kobiety, bardzo zdolne, zapracowane, ciekawe, ale same, bez partnerów.mieszkaja same, lub z rodzicami, niezalezne finansowo. Ale to nie przepiekne milionerki, z medalami na szyji, które mogłyby odstraszać facetów swą wyższością i idealizmem. Są normlanymi kobietami. Z krwi i kości. Nawet takich z doskoku facetów nie miewają, .90% jakich znam singielek (powiedzmy, że jest ich 8,tych...
  • Czuję się dziwnie.Patrzę dookoła i widze tyle singli...Dlaczego teraz tylu ludzi nie potrafi stworzyć normalnego związku? Boimy się zaangażowania? Chcemy a boimy się? Chcemy szybkiego seksu, ale potem nie mieć do czynienia z tą osobą? I szukamy dalej? Ciekawe czy ktoś pokusił się o wyjasnienie tego stau rzeczy...
  • tak sobie siedze i mysle, czy "starsza mlodziez" (30 lat) naprawde preferuje samodzielne, bez zobowiazan ale jakze wygodne i beztroskie zycie w pojedynke czy jednak woli te klasyczne zwiazki i szuka tej odpowiedniej osoby, o ktora jednak w obecnych, zagonionych czasach coraz trudniej. Coraz trudniej, bo nie ma czasu na czeste i dluzsze rozmowy, bo czas goni, bo praca i obowiazki czekaja...bo moze lepiej pocwiczyc na silowni, albo wypic piwo przed telewizorem itp... Czy naprawde d...
  • Witam. Zdecydowałam się napisać, bo czuję się pod coraz większą presją i zaczynam się zastanawiać czy może ze mną jest coś nie tak. Jestem w związku 4 lata. Mój Chłopak ostatnio próbuje coraz częściej mnie przekonać, że powinniśmy mieć dziecko. Mówi, że byłoby tak cudownie, w lecie budowalibyśmy domki na drzewie, a zimą chodzili na sanki... Mam 23 lata, On 28. Twierdzi, że niedługo zrobi się za stary, bo im więcej lat, tym mniejsza płodność. Tyle, że ja nie jestem na to gotowa. ...
  • Wiem, że zaraz zostanę tu pewnie zbluzgana przez jakiś panów od "konstruktywnej" krytyki, ale mimo to chcę dźgnąć ten przewijający się temat. Jestem singlem, mam 26 lat. Umiem kochać i to bardzo i byłam już w swoim życiu zakochana i to tak na maaaaxxxa. Jednak niestety życie nie jest tak proste, że wystarczy się zakochać i wszystko się ułoży. Takie romantyczne nastawienie made in Harlequin to utopia. Najlepszym dowodem jest kondycja współczesnego świata związków, uczuć etc Ile ...
  • To nie kryzys to wynik okradania dzieci przez singli? Single nie zwracają kosztów swojego dzieciństwa następnym dzieciom a zmuszają te dzieci by im na emerytury pracowały? Koszt wychowania singla to 1/3 jego pracy jak długo można okradać dzieci? Gdyby single wysyłane były na inną planetę to by zrozumieli swoją kradzież, bo nikt z nich nie mógłby emerytury dostać? Dziecko umiera z głodu lub głoduje nie, dlatego, że mu nikt nie pomógł, lecz dlatego że zostało okradzione.
  • Jestem 30-letnią samotną kobietą, zastanawiam się co zrobić z sobą w czasie wakacji, jak je spędzić sama ? Na znajomych nie mam co liczyć, bo oni mają już swoje plany, a nawiasem mówiąc , to sama nie lubie być przysłowiowym piątym kołem u wozu........
  • a wydawało się że zawsze będziemy singlami... Zdarzyło się Wam to? Przyjaciel jest tak naprawdę byłym sprzed lat - zostaliśmy przyjaciółmi....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna