tu

(21 wyników)
  • Moj synek ma 6 tyg i od 2 mniej wiecej ma takie objawy tzn. drżenia raczek i nóżek np gdy jest przebierany lub w trakcie zabawy. Tak kilka razy dziennie to obserwuje.Tez bródka drzy choć od dwóch dni tego nie zauważyłam. Mały miał podwyzszone CRP po porodzie i byl leczony w szpitalu. Wtedy miał tez drzenia rączek. Ze względu na to lekarka dziś nie szczepila małego poza żółtaczka i dała skierowanie do neurologa by sprawdzil te objawy. Martwie sie trochę, więc jeśli któras mama miał...
  • i tak sie pochwale, bo zbyt wiele interesujacych chwil tu spedzilam, zeby sobie darowac :))) Otoz moj wspanialy Rycerz po 6 latach w koncu wstal zupelnie sam trzymajac sie poreczy i stal z rozjarzona miska prosty jak struna :D Dodam, ze sam cichcem sie zakradl w skarpetach po parkiecie, a wiec jak na lodowisku, ale w koncu ciezki kuper dzwignal :)) Jestem dumna jak paw! Szczegolnie, ze bylo od poczatku prawie jasne, ze nigdy tego nie zrobi, mial byc lezacy, ale sie nie dal! Dziek...
  • Witam serdecznie po długiej nieobecności wszystkich bywalców forum. Przyznam się że ostatnio nieczęsto tu bywam. Kiedy zakładałam forum mój synek był maleńki a ja nie miałam pojęcia co mnie czeka. Wtedy wertowałam internet w poszukiwaniu wszelkich informacji o tym co nas spotkało ( wiotkość, asymetria...) Dziś Michaś ma lat 6 i coż... Wiem już dość sporo o problemach dzieci niepełnosprawnych. Mimo wielu lat rehabilitacji mój synek nie siedzi i nie chodzi samodzielnie. Nie mówi. W...
  • Pewnie z okazji nadejścia wiosny wszystkie powychodziły na dłuższe spacery... albo sprzątają... ja i jedno i drugie :) A jutro urzadzamy bobaskowi pierwsze urodzinki :)) pozdrowienia Asia
  • Witam, chcialam rozpocząć rehabilitacją mojego 3,5-miesięcznego wcześniaczka metoda NDT- mozecie polecic jakies placówki w Warszawie gdzie mozna to zrobic na NFZ? Będę bardzo wdzieczna za pomoc.
  • Zastanawiałam się czy nie zmienić formy na forum ukryte- które nie byłoby ogólnodostępne dla wszystkich. Piszemy tu w końcu o wielu prywatnych sprawach... Co sądzicie o tym? Na razie to tylko taki pomysł- chciałam poznać wasze opinie. Pozdrawiam Asia
  • Robię plakat zapraszający na forum wcześniak. Może podeślesz zdjęcia Karoli? My już nie chodzimy na reh. na Karową, bo mały odmówił współpracy.Sami plastrujemy, SI, basen ,martwię się, bo na pewno ćwiczenia bardzo by pomagały a tu taki bunt.A jak to ostatnio usłyszałam na Karowej chód jest jednak patologiczny.Napisz, co u Karoli, na maila mojego.W końcu to pierwsza dziewczyna, w której ewidentnie zakochał sie mój syn:)Pozdrawiam,Kaśka ,mama Rocha
  • Oliwia skończy 9-m-cy za tydzień powinna już zacząć raczkować ale jest problem najpierw dziecko unosi pupe do raczkowania, a ona mi tego nie robi.Jak ją mam nauczyć żeby sama podnosiła pupe.Jak było waszym przypadku
  • jestem mamą 12-letniej Karolki chorej na zespół retta i syna Kamila 13 lat z dystrofią sitkówki obu oczu. Jestem zmęczona ... Mam jeszcze starszą córke Magde 15 lat . Jest zdrowa.
  • Czy którejś z was dziecko było lub jest rehabilitowane przez p. Radoch? Co sądzicie o tej pani? Jaką metodą ona rehabilituje i jaką jest osobą?
  • Bo juz miałam dosyc pogladow rehabilitantki a to to zle to nie tak, tu koslawi stope,tu nie stawiac ,zle raczkuje....buuuuu ortopeda stwierdzil ze wszystko jest ok, nie widzi tu nic złego, na rehabilitacje juz tez nie chodze, jestem w trakcie zmieniania rehabilitanta, koszmar ile czasami ludzie potrafia ci wmowic ze dziecko chore i wogule a tu guzik prawda.
  • Witam serdecznie, podejrzewam u mojego 8 tyg synka WNM, malutki kiepsko je, przerywa karmienie,pręży sie, wygina(wiąże to z gazami i kupka ale mimo to chce dziecko zbadac), odchyla główke do tylu jak go nosze, jest marudny bardzo. W czasie czuwania jest slodziutki, usmiecha sie, gaworzy agu :-)Nie wiem czy takie malenstwo powinno juz wyciagac raczki do zabawek, uderzac w nie???Moj tego nie robi.Z kolei na brzuszku znikomie podnosi glowke, prawie wcale.W 1 miesiacu czesciej kladl glowke ...
  • W Waszych postach często piszecie o turnusach rehabilitacyjnych. Proszę, napiszcie jakie trzeba spełnić warunki zeby na taki turnus się dostać? Gdzie załatwiać? Jaki jets koszt takiego turnusu? Gdzie się odbywają? I wszelkie inne info. dzięki. Pozdrawiam Arleta
  • Czy jest ktoś z Rzeszowa i ma info czy ktoś się u nas zajmuje tą medodą??? Przydałaby się Grzesiowi - bardzo. Ma cechy nadpobudliwości i niedostatku bodźców zewnętrznych... I brzydko chodzi, nie biega. pozdrawiam
  • Jest mi bardzo przykro że tak myślicie omnie,chciałam się wyżalić że moje dziecko też ma ten sam problem co wasze i podzielić z ćwiczeniami z książki.Nikogo nie krzywdze tym bardziej dzieci bo je kocham.:{
  • Witam!! Chcialabym serdecznie polecic osrodek, w ktorym rehabilitowana jest moja coreczka, szczegolnie mamom z okolic Tarchomina - bedzie tanie i blizej. Po 1,5 miesiaca rehabilitacji mojej coreczki (aktualnie ma 16 tygodni) i wyraznym pogorszeniu jej stanu rozpaczliwie poszukiwalismy z mezem gdzie moznaby ja skierowac. I przypadkiem natrafilismy na Fundacje "Naszym Dzieciom", ktora znajduje sie na Tarchominie. Chodzimy tam 2 razy w tygodniu. I po 3 zajeciach jestem zachwycona - m...
  • Sposob w jaki panstwo postepujecie jest sprzeczny z regulaminem (punkt 6) tego forum.
  • Jeszcze w piatek nie moglam w to uwierzyc, bo Michas mial nadal tendencje do wstawania tylko z prawej nogi, czym utwalal asymetrie. Od soboty jednak wstaje juz raz z jednej nogi, raz z drugiej i nasz problem calkowicie rozplynal sie w powietrzu :) :) Rehabilitantka prosila tylko, zeby przyjsc na kontrole gdy Malec zrobi 3 kroki pod rzad bez dostawiania stopek do siebie. Dziewczyny! Dla tej chwili warto bylo cwiczyc, przezywac wzloty i upadki !!! Zycze Wam z calego serca aby taki ...
  • I o to wlasnie chce zapytac,czy dziecko moze plakac podczas cwiczen Voyta?Moj synek mial to cwiczenie dzis poraz pierwszy i plakal ogromnie,czytalam ze dziecko nie powinno plakac podczas cwiczenia bo wtedy niema zadnego efektu cwiczen,ale pani rehabilitantka nie przestala i powiedziala ze dlatego placze bo ona trzyma mu glowke i jemu to nie pasuje ze ma ograniczone ruchy a ja mam do niego mowic ale nie dotykac?..Magdalena
  • To wspaniale że jesteś tu z nami, jesteśmy Ci bardzo wdzięczni, tyle nam pomogłaś, doradziłaś, ale błagam nie wysyłaj nas do Ameryki ... często poruszasz tę możliwość, a nie każdego na to stać, może warto próbować tu, w Kraju, jak się trafi na dobrego rehabilitanta to stają sie cuda (tak jest z nami- znasz nasz problem) moj mały nie tylko nadrobił zaległości ale też jest do przodu (obecnie w wieku 4mscy przewraca się z pleców na brzuch i spowrotem, podnosi się do siadu z podparciem jed...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się