tu

(11 wyników)
  • wiem mam wirusa c typ 1, o wirusie wiem od grudnia 2007 z tego wlasnie powodu moj synek urodzil sie przedwczesnie (4 tygodnie)przy 2 poprzednich ciazach miala cholestaze i w 3 tez i dlatego lekarka zrobila testy , bilirubina bardzo podskoczyla i to bylo powodem wywolania porobu,jestem po 1 zastrzyku,we wtorek nastepny,zobaczymy bo goraczka byla okropna trwala cala noc mimo 3 tabletek paracetamolu,bol kosci zwlaszcza kregoslupa ,drugiego dni wieczorem goraczka wrocila moze to z powodu n...
  • 1 lutego test anty HCV w krwiodawstwie i jest napisane anty HCV Abbott architect - minus. No,ale przypomnialo mi sie,ze 6 tyg wcześniej uzyłam pensety innej osoby,bo myslalam,ze moja(mialysmy takie same- wspollokatorka), ale tylko do wyrwania jednego włoska na brodzie,ale wiadomo- czasem sie ryśnie skore, czasem ma sie na brodzie pryszcza-nie pamietam... Powiedzcie mi prosze, czy po 6 tyg moge uznac,ze powinnam byc spokojna? Czytalam ze niby trzeba 7 tyg,ale moze po 6 tez by wyszły ja...
  • Właśnie. Te podkrążone oczy mnie wkurzają. też tak macie moi drodzy, czy mieliście, jeśli jesteście szczesliwcami po terapii? No i wzdecie brzucha. dzisiaj bardzo mało jadłam a właśnie mam największe aż mi głupio idąc ulicą, bo jestem szczupła a tu taakie brzucho... Ojej. Zeby się juz raz zakwalifikować na te terapie. Lekarz mi mówi, że pare miesiecy nie ma znaczenia. Latwo tak gadac. No i we wrzesniu bede miała biopsje, i także we wrzesniu poznam zasady tej rekrutacji na "eksp...
  • A kto zechce tu napisze. Fakt jest faktem, jestesmy w dobrej sytuacji - ale ja jestem po terapii,i czekam na wynik tz za 3 mc :-)Boziu, daj wszystkim mój dobry duch
  • przeczytalam ze mozna wyleczyc HCV mam pytanie ile kosztuje taka kuracja ja mam 25 lat rok temu badalam sie i niestety mam ale niechodzi tu o mnie .... mam coreczke 1 roczek i prawdopodobnie niestety jest zarazona (idziemy na kontrolne badania) chcialabym wiedziec jakie trzeba spelniac wymagania i ile pieniedzy trzeba w to wlozyc zeby sie wyleczyc. a moze cos jest refundowane????
  • czesc wszystkim.czy mozecie mi odpowiedziec czy zakłucie sie igielka do robienia insuliny przy podskornym wstzyknieciu od zarazonej osoby tak samo moze spowodowac zakazenie jak po zakłuciu dozylnym, czy nie ma to znaczenia czy jest to zyla czy nie.dziekuje.
  • Sądziłam, że stosuje się tylko znieczulenie. A nie środki ogłupiające. Widziałam dziewczynę po biopsji, wenflon w ręku, rzeczywiście, biopsja to nie jest nic "ot takiego" wiec ten wenflon rozumiem. Możecie napisać jak wyglądała ta wasza biopsja? Bo podobno ten fibroscan nie jest miarodajny. Czytałam o tym tu na forum, pisała taoistka. No i ja się zasugerowałam. Nie to, że mam jakieś pretensje:))) ale pani profesor powiedziała mi o pomyłkach wynikających z tych nowinek ameryk...
  • witajcie, dawno mnie tu nie było; byłam na badaniu krwi, które ma określić genotyp. Jaka może być najgorsza "diagnoza"? Bardzo się boję... pozdrawiam
  • Przepraszam wszystkich, ale uważam,że wypaliłem się w tym forum. Powtarzam się.Nic nowego nie wniosę. Jan-w szuka,walczy - jest dobry. Ja bąk w cieniu. Oczywiście będę zaglądał tu, ale ... Pozdrawiam was. Nie pierdzielcie HCV JEST WYLECZALNY ! Bo jak nazwać minus po 2 latach terapii?
  • witam, odpowiadam na pytania jeszcze raz...mąke z kasztanow jadalnych mozna kupic w sklepie ze zdrowa zywnoscia lub przez internet, mozna tez kupic kasztany i upiec w domu samemu nacinajac na krzyz koncowki(aby nie strzelaly w piekarniku)200stopni piec ok.30min az beda miekkie. Mialam wirusa typu B, ale lekarz nastawial mnie na zmiane na gorsze bo moje wyniki byly coraz gorsze w szybkim tempie spadały!a lekarstw mi nie chcial zadnych przepisac!bo podobno na to nie ma rady juz...pomyslal...
  • Ludzie, dzięki ,ze tu piszecie i ze to Forum istnieje. W piatek (Wielki Piatek)zdiagnozowano mi HCV, wczoraj siadałam wieczorem do kompa i jak zaczełam czytac rózne stronki, to w nocy nie mogłam spac i sie zastanawiałam czy juz nie czas dla mnie powoli do swietego Pietra sie udac:( To forum jakos mnie podtrzymało na duchu i jakos normalnie mogłam dzis pojsc do pracy bez wiekszej deprechy. A w swieta było całkiem dobrze. Przy okazji pozdrawiam mała.mi2-widze,ze mam tu swoja "i...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się