tu

(223 wyniki)
  • w związku z kolejnym niepowodzeniem naszły mnie myśli ile lat każda z nas tu lat, miesięcy jest?, podczytuje itp.? ja czytałam to forum od 4 lat, odważyłam się odezwac rok temu a wy? W cięgu tego roku kiedy aktywnie czytam, wielu się udało i to jest dla mnie mega motywacją, niektóre wątki czytam po 10 razy, bo jak innym się udaje to może mnie też? kiedyś się uda? ile z nas dalej walczy, stałych "uczestniczek"?
  • Witam!! czytam często posty na forum tym czy innym i swierdziłam że przydałby sie tu jakiś lekarz!! czasem padają pytania których niektóre z nas nurtują albo lekarz dokładnie tego czy owego niewyjaśnił !! Pozdrawiam!!
  • czesto czytam tego typu maile na tym forum. ze podczytujecie, nie piszecie, ale informacja o ciazy sie dzielicie. dziewczyny - zachecam do pisania, my tu naprawde rzadko sie klocimy, a na kazdy smuteczek ktos odpisuje!!!:) nie bojcie sie i piszcie. a takiego niusa "bez historii" to ja przynajmniej jakos tak mniej wierze, tzn. nie dociera do mnie jego terapetyczna, radosna tresc.
  • Byłam na tym forum w 2004 roku. Bezskutecznie staraliśmy się z mężem o dziecko, ale lekarze - mam wrażenie - trochę eksperymentowali na mnie. Zdecydowałam w lipcu 2004, że rozpoczynam poważne diagnozowanie i wybierałam się do kliniki. Czekałam tylko na @, która nie nadeszła, bo byłam w ciąży! Nasz synek jednak zmarł w 22 t.c. a teraz lekarz diagnozuje mnie pod kątem PCO (na razie wskazuje na to obraz USG i czekam na badania hormonalne). Boję się, że po pierwsze strasznie czas mi ...
  • że powinnam.Wiele z Was mnie wspierało, nie wiem nawet czy jeszcze tu są czy nie.Dziewczyny chciałam Wam tylko powiedzieć, że wszystko jest możliwe.Czekałam pięć lat na cud, a teraz ten cud ma 8 miesięcy, śpi smacznie w swoim łóżeczku, a ja patrzę na niego i nie mogę oderwać wzroku.Całą ciążę przeleżałam, ale o tym już zapomniałam.Nie pamiętam nawet ciężkiego porodu.Miało być tak, że nigdy ne zajdę w ciąże, a jest tak, że mamy szansę na więcej dzieci. Nie wchodziłam na forum, bo by...
  • Witam prawdę powiedziawszy trafiłam tu przypadkowo i od samego wejścia mam dużą nadzieję, że ktoś mi pomoże...ktoś, kto na razie nie jest lekarzem... Chodzi o to, że jak każda (chyba) z Was mam kłopoty z zajściem w ciążę...Wciąż słyszę jakieś dziwne i nie raz aż śmieszne propozycję, że albo nogi do góry, albo nie mysleć o tym tylko kochać się jak najczęściej, albo też jestem od razu wysyłan na leczenia...(moja ginekolog od razu...bez badań chciała przepisywac mi jakieś hormony)......
  • Szukam do pogadania osob z przerwa w leczeniu, ktore podobnie jak ja czuja sie samotnie. Mam 39 lat, podejde byc moze do az, ale w tej chwili mam przerwe...Jestem po licznych iui i 3 ivf, czynnik meski i moja immunologia
  • dziewczyny bylam u lekarza i powiedzial, ze mam zespol policystycznych jajnikow, mam 27 lat, powiedzial, ze mam 2 lata zeby zajsc w ciaze bo potem bedzie ciezko, przepisal mi provere na wywolanie po 2 miesiacach okresu, okres wywolalam, ale przytylam po tym 10 kg czuje sie taka spuchnieta i ociezala... czy to minie? teraz zaczelam brac tabletki anty m,ilvane, bo moj lekarz powiedzial, ze jak je odstawie to z efektu odbicia bede mogla zajsc w ciaze, co o tym myslicie? i co zrobic z...
  • Z przerwami udzielałam sie na forum "dla starających" ale chyba już najwyższy czas przenieść się tutaj. Mam na imię Agnieszka, mam 27 lat i od prawie 3 jestem szczęśliwą mężatką. Rok po ślubie stwierdziliśmy, ze już najwyższy czas na potomka, rzuciłam pigułki.Pierwsze miesiące bez efektu...lekarz uspokajał mnie dość głupio "Pani Agnieszko można starać się tak do roku-dwóch i to nie znaczy,że coś jest nie tak".Nie widział problemu, gdyż budowę mam książkową.Z miesiąca na miesiąc c...
  • Vikas, napisz proszę parę słów, co u Ciebie... Przygotowujesz się do zaciążenia w tym Białymstoku, czy może już się stało i teraz czekasz... bo nie wiem za co aktualnie trzymam kciuki :) Uściski przesyłam.
  • Czy są tu osoby z Rzeszowa? Chciałabym się dowiedzieć do jakiego lekarza warto pojsc. Mam też skierowanie do poradni genetycznej, jakie badania są wykonywane, czy lepiej pojechać gdzieś do większego ośrodka. Pozdrawiam. Calineczka
  • Czytam na Forum od kilku miesiecy, dosc regularnie. Wiele mi to uswiadomilo. Uzyskalam ogrom cennych info i uwag, wiecej niz u wszystkich ginow razem wzietych, u ktorych bylam (a bylam rowniez i w Novum). Ale nigdy nie mialam smialosci wypowiedziec sie tak wprost o swoich osobistych problemach, a to z uwagi na "drobny" szczegolik, ze z tresci wiekszosci liscikow wynika, ze jestescie bardzo mlode. Ja skonczylam niedawno 35 lat. Staramy sie z mezem o dziecko od kilkunastu miesiecy. ...
  • Trochę tu się smutno zrobiło, na tym Waszym forum ostatnio. Tak bardzo chciałabym Wam pomóc i jakoś pocieszyć! Jedyne co mogę to trzymać mocno kciuki, przesyłać fluidki i wiruski pozytywnego myślenia, więc to robię. Naprawdę podziwiam Waszą determinację i wierzę, że wszystkim Wam będzie ona wynagrodzona. Tylko nie może być tak, że wszystkim naraz;)))))))) A jednak to szkoda:) Jestem z Wami duchem, trzymam kciuki i PĄCZKUJCIE kochaniutkie dzielne dziewczyny! Agusia - trochę na gap...
  • Dziewczyny jestem nowa na tym forum. Mam problemy z zajściem w ciążę. Rozpoczynam cykl badań. Gdzie najlepiej zrobić badanie nasienia w Warszawie??? I ile się czeka na wynik takiego badania? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
  • Hej Przeszłam na to forum po ponad roku na "starających się". Mam 33 lata (doniosły wiek;-), synka 2,5 lata (poczęty bez szczególnych starań) i stwierdzoną wrogość śluzu. PIerwsza IUI prawdopodobnie w lipcu. Przyznam, że byłam załamana po diagnozie. Tak marzyliśmy o większej rodzinie...Pocieszam się, że wyniki Małża prawdłowe. Pozdrawiam Was, życzę powodzenia w leczeniu. aga
  • Witam Was wszystkie.Do tej pory byłam tylko gościem na forum,ale teraz postanowiłam napisac. Dluzej juz chyba nie dam rady! Moze zaczne od poczatku.Od 3 lat staramy sie z mezem o dziecko.Niestety bez rezultatu. Zrobilismy wszystkie potrzebne badania no iwlasnie tu sie zaczely schody. Jak sie okazalo moj maz ma kiepskie nasienie, ja problemy z owulacja. Dostawalam pregnyl, bralam clo. Ale i tak uslyszalam od lekarza ze jedynie in vitro.Moj P. troche sie zalamal po wynikach badan.O...
  • czy jestem tu sama? Długo mnie nie było ale wróciłam. Mam zamiar zacząć walkę od nowa.
  • Czy któraś z Was, drogie dziewczyny jest z Włocławka? Odpiszcie, będzie nam weselej!!!
  • Na ogol niesmialo sledze Wasze posty moze dlatego ze mam za male doswiadczenie,ale teraz prosze o pomoc. Jest zagadka -kto sie myli? ja czy pani analityk od testow krzyzowychPCT? wtorek-usg pecherzyk 14mm niedziela-test owu 2 mocne krechy noc niedziela /poniedzialek i poniedzialek-wyraznie czulam owu wtorek- skok temki Wydawaloby sie ze wszystko ksiazkowo, klasyka. A tu pani pobierajac sluz stwierdzila ze tu na pewno jeszcze nie bylo owu!! Sluzu za malo i malo ciagliwy + szyjka ...
  • wiadomosci.onet.pl/ciekawostki/maja-18-dzieci-jak-bog-pozwoli-chcemy-wiecej,1,3782681,wiadomosc.html szkoda tylko,ze Bóg o mnie zapomniał :( ja nie proszę o wiele chce tylko jedno dzieciątko ale cóż ?? w tamtej rodzinie ciągle mało i mało. Jak czytam tego typu informacje to aż mnie się nie chce wierzyć jak to jest ,ze jedna może mieć 18 a druga nawet jednego...................

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się