tu

(16 wyników)
  • Cześć jestem tu nowa. 16 kwietnia br. mamy planowaną operację rozszczepu podniebienia pośrodkowego u 7 miesięcznej Agatki. Lekarz w IMiD poinformował nas, że na oddziale może zostać tylko jedna osoba więc szukamy taniego noclegu w Warszawie najlepiej jak najbliżej szpitala). Ponadto mam kilka pytań 1. Jak długo zostaje się w szpitalu po operacji? 2. Czy faktycznie można być z dzieckiem tylko od 7-20stej? 3. Jak długo należy podawać leki przeciwbólowe po operacji? 4. co z jedzeniem? Od kie...
  • ...uniemożliwiła karmienie smoczkiem? Ponad miesiąc jesteśmy z córeczką w szpitalu, (od jej urodzenia) niedługo chcę wyjść i zależało mi na próbach karmienia smoczkiem jeszcze na oddziale. Kilka dni temu ordynator w obecności lekarzy powiedziała, że prób nie będzie, bo jest to zbyt niebezpieczne, może się skończyc zakrztuszeniem, zpaleniem płuc itd.itp. Napisałam @ ze zdjęciami córeczki do pani profesor Dudkiewicz, odpisano mi w jej imieniu, że nie trzeba karmić sondą, że mogę zadzwonić do...
  • Witam wróciłam właśnie z usg połówkowego 21 tydzień. Dowiedzielismy się że nasz dzidzius ma rozszczep wargi i podniebienia. Prawdę mówiąc mam kocioł w główie, rodzina i przyjaciele czekają na telefon z wiadomościami jak tam usg a ja nie mam pojęcia co mam im powiedzieć - boję się odebrać telefon. Zresztą sama się koszmarnie wszystkiego boje. W piątek mam iść jeszcze na amniopunkcję - tak lekarz zalecił (pomimo dobych wyników testu Papa w 12 tyg) zresztą sam zaproponował by powołać się na ni...
  • Dzień dobry, Wszystkim! Meldujemy się na Forum: Ania i Michałek. Zupełnie przypadkiem tu trafiłam, czytając jeden z wątków na eDziecku. Bardzo się cieszę, że jesteście!!! Michałek ma 21 miesięcy. Urodził się się z lewostronnym rozszczepem wargi. W wieku 3,5 miesiąca był operowany w Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym w Krakowie-Prokocimiu. Niestety nie mieliśmy tyle szczęścia, co Nikuś, synek Karoliny, o którym czytałam w jednym z postów, a u którego po rozszczepie prawie nie ma j...
  • właśnie, a tu... podnapletkowe zapalenie. Siusiak spuchnięty. Przeraźliwy płacz przy siusianiu i nie tylko. Szybko szpital. Masć i jest lepiej. Ale zabieg wykluczony. Jutro dzwonie. Lekarz (przyjmujacy w szpitalu) dzisiaj powiedział, że najwczesniej za 4 tygodnie. jestem załamana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Witam! Moje obawy ujrzały swiatło dzienne. Moj synek ma zapalenie oskrzeli. I dostał antybiotyk Klacid i Zyrtec. jak do piatku nie wydobrzeje to czekaja go zastrzyki. Mam pytanie: co teraz z operacją?? Czy mam już dzwonić i przekładać? Czy moze być operowany jak do piątku wydobrzeje? Do operacji zostały 3 tyg. Prosze o rady. Arleta
  • TEN POST KIERUJę DO PAń,KTóRE BARDZO NARZEKAłY NA ORDYNATORA KLINIKI W POLANICY, I TAKIE TAM TRAKTOWANIE.OTóż DROGIE PANIE WYDAJE MI SIE ,żE JESTEśCIE HISTERYCZKAMI, ROZCZULACIE SIE NAD SOBą OT I CO...DROGIE PANIE TO JEST KLINIKA,A NIE SANATORIUM DLA KURACJUSZEK. CO MAJA POWIEDZIEć MALUSZKI,NIEMOWLACZKI,KTóRE TAK BARDZO CIERPIą?KTóRYM CI LEKARZE DAJą SZANSę W MIARę NORMALNEGO żYCIA.NIE MACIE POJęCIA ILE CIERPI TO DZIECKO I RODZIC,KTóRY MUSI TO PRZECZEKAć,ALE CIESZY SIę,żE SA LUDZIE (I J...
  • Zostałam umówiona z dzieckiem na wizytę do tego lekarza ortodonty w IMiD, ale nie znalazłam żadnych opinii. Godna/-y polecenia?
  • Nasz syn był operowny przez Dr Skirpana. Jakie macie opinie o tym lekarzu? Proszę o opinie.
  • Witam,ruszyla kolejna zbiorka pieniazkow przez fundacje tvn,tymrazem zbierają dla dzieci niesłyszacych.Tak sobie pomyslałam,czy nie bylo by pięknie,aby fundacja pomogla finansowo IMiDz w Warszawie.Chodzi tu o wyposażenie sal operacyjnych i pomoc w innych niezbędnych rzeczach, aby szpital mógł pomagac jak najwiekszej ilosci dzieci i aby skonczylo sie przesuwanie terminów operacji.Co sądzicie na ten temat,czy taki pomysł ma jakąkolwiek szansę na realizację,a jeśli tak,to jak mogliby...
  • hej, czy ktoś ma kontakt/adres/www do ośrodka w Otwocku? w IMiD spotakłam mamę, która bardzo polecała tamtejszych logopedów. tak sobie myślę, że z Kabat do Otwocka w linii prostej mam nawet blisko, więc dopóki jeszcze jestem na urlopie, może tam się wybiorę... ćwiczenia z logopedą to u nas póki co rozważania teoretyczne bo chirurg po ostatnim przeglądzie kazał nie ruszać podniebienia jeszcze min przez miesiąc (jeszcze się goi). mnie aż ręce swędzą, żeby z tą moją kupą szczęścia ...
  • Chcialbym wypowiedziec sie na temat tzw, "Nowego Forum".Coz...nie wiem, czy warto ciagnac dwie sroki za ogon.Moim (skromnym) zdaniem to niepotrzebne zamieszanie.Uwazam, ze jedno forum wystarczy.Przeciez chodzi o to, aby rodzice dzieci z rozszczepem znalezli tu interesujace dla nich informacje, uzyskali odpowiedzi na trudne czesto pytania itp..Jesli teraz kazdy z nas zalozy sobie wlasne "nowe forum" to zrobi sie balagan.No i szukaj teraz w takim zamieszaniu waznych dla Ciebie inf...
  • ...(5)

wspolczuje bardzo i polecam wypowiedzi na na temacie "operacja w berlinie" zwlaszcza wypowiedzi dorota_p82. Zobacz jej synka. Ja polecam berlin. Pieknie robia. pozdr
  • Jestem po kojelnej wizycie u moje lekarza .... to już 31 tydzień ciąży... lekarz nadal stara się ustalić rodzaj rozszczepu... napewno wiadomo że rozszczep wargi górny lewy.... a po tej wizycie stwierdził że chyba podniebienie twarde jest nie ruszone a co do miękkiego to nie jest tego wstanie stwierdzić ... a ja nic z tego nie rozumiem warga ok wiem jak to wyglada ale podniebie nie twarde miękkie nic nie rozumiem jak to wygląda o co chodzi..... proszę o pomoc bo mam mętlik w głowie.......
  • Mam małe pytanko Oliwka ma skończone 4 miesiące nio i jak każdemu dziecku ulewa sie jedzonko tak i jej , ale zazwyczaj to przechodzi chyba w 3 miesiącu życia (nie jestem pewna ) a mojej Oliwce jeszce nie przeszło ba czasami wydaje mi sienawet że niema żadnej porawy wręcz przeciwniw jest gorzej>Jka to było z waszymi maluszkami czy będzie jej sie tak ulewało w nieskończoność to znaczy do operacji czy przejdzie w końcu.Słyszałam też taką opinie że jeżeli ulewanie trwa do 6 miesią...
  • czy ktoś wie co się dzieje z dr Surowcem? Ponoć jest już od 2 miesięcy na zwolnieniu i nie wiadomo kiedy wróci a my mieliśmy w styczniu mieć wyznaczony termin operacji przez niego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się