Forum Zdrowie Candida
ZMIEŃ
      tu

tu

(21 wyników)
    • Stosujących Citrosept przestrzegam przed zakupami w firmie Lavea (u nich nazywa się to Greposept). Nie dość, że w przesyłce było coś innego niż zamawiałem, to na dodatek (i przede wszystkim) zawartość w połowie była rozlana po całym pakunku. Normalna, uczciwa firma biła by się w pierś, a ci powiedzieli, że nic ich to nie obchodzi... Chamstwo... trudno inaczej to nazwać. Straciłem kilkadziesiąt złotych (bo miało to być 100 ml). To co ocalało też mi wygląda na mniej stężone niż Citrose...
    • Pani Aleksandro czy Pani tu jeszcze zagląda? Chciałam zapytać w którym miesiącu teraz jesteś i jak się ciąża rozwija? Kiedyś strasznie Ci współczułam,że masz grzyba będąc w ciąży,teraz ja sama borykam się z tym problemem:/
    • to że ida swięta to nie oznacza że na forum nikt nie zaglada!!! Co sie z wami wszystkimi dzieje!!Matko święta wymiotlo was!! niema z kim popisać!! Chyba pojdę na inne forum.. Co za ludzie! Sprzątają , pucują na glanc, no i po co to?Przecierz i tak sie nabrudzi ....pozdrawiam was pracusie
    • Witam. Moim głównym problemem jest to iz czesto mam nieswiezy oddech. Od innego z uzytkownikow tego forum dowiedzialem sie ze moze to byc objawa wlasnie tej Candidy i zebym zajrzał tu. Czytalem takze jakie mogą byc inne objawy tej choroby i niektore z nich znalazlem u siebie, procz nieswiezego oddechu to jeszcze np: kłucie w płucach (czasami mnie kłuje i bardzo boli), hustawka nastrojów, trudnośći z oddawaniem moczu,duzo białego nalotu na języku, bóle mięśni i stawów, infekcje zat...
    • I stalo sie...moje podejrzenia sprawdzily sie, wiem co jest moim wrogiem. A w sumie nie do konca wiem...Badania kalu w kierunku grzybow robione dzien po dniu w innych labach. Wyniki: 1. Candida glabrata ( b.male ilosci) 2. Candida sp. ++ Nic z tego nie rozumiem. Jak to mozliwe ze sa takie rozbieznosci? Jak to interpretowac?
    • mam pytanko odnośnie wypicia flaszki wódki :) do sylwestra będzie już 1 miesiąc i 1 tydzień jak będę na diecie,choć już mnie trochę męczy pamiętanie czego jeść a czego nie jeść :/ czy jak wypiję pół litra wódki w sylwestra to będę od razu w punkcie wyjścia??, bo nie chce mi się w to wierzyć, przyznaję że cały czas trzymam diete surową.
    • Witam, jestem nowa na tym forum i chciałam sprawdzić ile jest przypadków takich jak nasz? Może macie już jakieś sprawdzone przepisy kulinarne? Karina
    • Jutro wieczorem będe mieć robioną endoskopię nosa w celu oceny, czy w moich zatokach grasuje grzybica, czy raczej borelioza daje tak straszne dolegliwosci.? O dolegliwosciach zatok pisałam tu na forum w watku "grzybica zatok" jak i w innych...Ciekawych zachęcam do poczytania. Po tak długim czasie moje problemy nadal są...spływa mi flegma że o mało się nie uduszę.Zobaczę co jutro specjalista otolaryngolog wniesie w moje cierpienie?.Obiecuję że napiszę...
    • Ale cytryny można i grejprfuty?A co np. z awpkado. I czy można kokos?:) W sumie to orzech. Czyli zostały mi tylko warzywa i ziarna, orzechy- jestem weganką. Nie wiem też co z kaszą jaglaną,ale z tego co wyczytałam można. Z olejów to tylko oliwa z oliwek i olej lnianY?Tłoczony na zimno. Z ziaren_słonecznik, pestki dyni, siemię lniane? Hm...chodzi mi też o proporcję Omega3 do Omega 6. Pozdrawiam
    • Chcialam Wam wszystkim bardzo podziekowac.Za co? Za to,ze wspolnymi silami i dzieki Waszym wpisom jestesmy w czolowce wg.aktywnosci na forach prywatnych dotyczacych zdrowia.Zakladajac to forum ,nawet w moich marzeniach nie przeszla mi mysl,ze tak sie ono rozwinie i ze tyle osob bedzie chcialo w nim czynnie dyskutowac.Jeszcze raz wielkie dzieki dla wszystkich oraz dla Andrzeja Janusa i Artura737,ktorzy nie odrzucili mojej prosby i udzielaja nam wszystkim cennych porad. Stworzylam ...
    • Mam WIELKĄ PROŚBĘ do osób anglojęzycznych o pomoc. Od dłuższego czasu mam poważne problemy ze skórą (ropne stany zapalne) i po długiej drodze, która mnie do tego doprowadziła zrobiłam badanie (bakteriologiczne badanie wymazu z rany) wskazujące na bakteryjne zakażenie skóry bakterią SERRATIA MARCESCENS. Przeszukałam już polskie strony w internecie i tu niestety informacji na temat zakażenia skóry tą bakterią praktycznie brak. W miarę swoich skromnych możliwości próbowałam szukać in...
    • I od razu prośba, moze ktoś z Was wie, czy preparat Candida Clear sam zatłucze paskudztwo o nazwie candida tropicalis? Czy koniecznie trzeba dołozyć flukonazol albo nystatynę ? Na razie koniec z antybiotykami - w mykogramie juz drugi raz wyszło : bardzo liczne kolonie candida tropicalis. Pozdrawiam, ania.
    • Hallo... Jest taka sprawa, ze ten temat był już poruszany przez Rich69 tu na tym forum - jak powinien wyglądać prawidłowy stolec....? Odpowiedzi też padały różne. Jednak mnie wciąż interesuje , bo Rich69 oznaiminł, ze stolec powinien pływać, że to jest ok...ja jednak jestem innego zdania...!Po wielu próbach stosowania preparatu na oczyszczenie jelit zaczęło znowu ze mnie wyłazić duże ilosći pływającego śluzu....śluz ten przypomina stolec jednak nim nie jest, jest to kupa pływającej g...
    • Zakladajac to forum nigdy nie myslalam,ze beda tu pisac osoby ,ktore na sile beda chcialy nam cos reklamowac.Nie podejrzewam nikogo z nas o dystrybucje ale po obserwacji forum od jakiegos czasu mialam wrazenie,ze jedna z osob stara sie na sile zareklamowac preparat Anry.Z przykroscia stwierdzam,ze takie podejrzane osoby beda usuwane z forum.Czesc osob dotarla na forum przypadkowo ale sa tu rowniez osoby,ktore na nie zaprosilam.Z przykroscia stwierdzam,ze to wlasnie zaproszona osob...
    • Obydwoje z synem mamy candide i gronkowca zlocistego.Gdzies wyczytalam,ze gronkowiec wynosi sie sam po wyleczeniu candidy,ale czy to prawda? Moze jest ktos badrziej doswiadczony w tej sprawie. Edyta.
    • Jako zalozycielka tego forum zwracam sie do Was z pytaniem, czy to forum jest potrzebne i czy ma ono sens? Nie jestem ekspertem w sprawach kandydozy i dlatego niektore watki tego forum pozostaja bez odpowiedzi.Dlatego zastanawiam sie czy bez osoby,ktora zna sie na leczeniu candida ma ono sens? Wiele rzeczy zostalo juz napisane,wiele bylo zaprzeczen a wszystko przez to,ze nie ma lekarzy,ktorzy znaja ta chorobe. Lekarze nie potrafia tego leczyc i ich podejscie jest smieszne a forum ...
    • Przepraszam, że zaczynam nowy watek o lejku oregano.. Znajoma w lutym kupiła ten olejek ale po spróbowaniu stwierdziła, że nie będzie pić "tego świństwa". Dowiedziała się, że chcę kupić i zaproponowała, żebym wzieła jej. Tylko czy otwarta buteleczka olejku,tak długi okres czasu, nie spowodowała, że stracił on swoje właściwości albo zepsuł się? Czy wieceie coś a ten temat? Będę wdzięczna za odpowiedź
    • Znalazlem fajna strone: www.noni.inter-tech.pl/article_info.php/articles_id/272 Podana tam jest kuracja preparatami przeciw kandydozie, chyba sobie to kupie. Mysle ze sie komus to przyda... pozdrawiam
    • Poszukuje osob,ktore sa od poczatku istnienia forum i jednoczesnie caly czas sa jego stalymi bywalcami. Prosze o adresy Waszej poczty gazetowej. Pozdrawiam.
    • Tak jak mowilam juz niejednokrotnie : nie wierze w mozliwosc przerostu candidy bez przyczyny. Musi byc cos w organizmie zaburzone, co daje candidzie pole do popisu. Nawet w licznych opracowaniach dotyczacych grzybow jest wyrazna wzmianka o tym, ze grzybice pojawiaja sie naskutek wyniszczenia, oslabienia organizmu wskutek: dlugiej antybiotykoterapii, niedozywienia ( odchudzanie sie, ubogie diety etc) , nieprawidlowego zywienia, cukrzycy, dlugotrwalych zaburzen w organizmie czy ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się