tu

(94 wyniki)
  • Przeszłam w swoim życiu przez tyle różnych faz: anoreksja, wielkie tycie, chudnięcie i przybieranie na wadze na zmianę... Teraz wpadłam w fazę kompulsywnego objadania się i skutki widać gołym okiem. Nienawidzę swojego odbicia w lustrze, nienawidzę siebie. Dla mnie obsesyjne myślenie o wyglądzie, wadze czy jedzeniu było zawsze formą ucieczki, zagłuszania mojej samotności. Tak... nie mam przyjaciół, znajomych, całe dnie spędzam sama w milczeniu. Jestem całkiem sama: tylko ja i moje probl...
  • Taki mały apel mi się nasuwa. Czemu piszą na forum dziewczyny które chcą schudnąć? Przecież społeczeństwo wie czym jest anoreksja, czym bulimia, czy grożą te choroby. Czemu zamiast zostawić nam ten świat chorych piszą tu zdrowe dziewczyny wybierając chorobę jako antidotum na swoją nadwagę? Tak mi smutno kiedy czytam posty o "pomocy dla cierpiących na nadwagę". Są przecież i fora na których rozwiązuje się takie problemy... Prawda?
  • 13 letnia bulimia... czy jest ktoś z elb?
  • Zauważyłam,że w większości na tym forum wypowiadają się osoby,które mają b.lub od czasu do czasu wymiotuj(an.bulimiczna).MAm jednak pytanie czy jest ktoś,kto ma samą anę bez wymiotowania? U mnie tak właśnie jest.I jeśli nie ma nikogo innego,to nie wiem,czy jest sens,abym tu pisała.No wiecie....Nie do końca możemy się nawzajem zrozumieć. Z tego co czytam to u wielu z was b.pojawiła się po anie.CZy tak zdarza się często?Ale nie jest to chyba "obowiązkowe"?
  • Witam wszystkich, pierwszy raz tu zajrzałam i postanowiłam się przywitac i po krótce opowiedzieć wam moją historię. Mam 25 lat od 2 lat jestem mężatką i mam przecudownego 6- miesięcznego synka........ale coś jest nie tak:( Od 6 lat choruję na BULIMIĘ:( Od kiedy pamiętam walczę ze swoją wagą, zawsze byłam okrągła, ale nie bardzo gruba, przy 165cm ważyłam zawsze koło 60 km.Próbowałam już chyba wszystkich możliwych diet i nic... waga spadała i znowu rosła i tak wkoło. Zaczęło się w...
  • witajcie tak jak pisze w tytule jestem tu po raz pierwszy i chce sie kulturalnie przywitac:)wiec jestem Myszka bo prawdziwego imienia nie podam;) mam od 3 lat problemy z odzywianiem, najpierw anoreksja a teraz bulimia.
  • Cześć dziewczyny, dawno tu nie zaglądałam, troche sie u mnie pozmieniało, zmienilam otoczenie, poznalam faceta, zaczełam studiować. Wszyscy mi mówili wczesniej że jak zajme sie takim normalnym "życiem to nie bede myślała o bulimii. Mylili sie oczywiscie, bo jezeli chodzi o ed to nic sie nie zmieniło niestety. Czytam sobie wasze posty typu: sama sobie nie poradze , musze pojść do specjalisty... a ja mysle ze lepiej się czyłam przed ta cała terapia ktora nic mi nie dała, kliniki s...
  • czy jest tu ktos z bulimia z lublina? może jakbyśmy sie spotkali i pogadali byłoby nam lżej? bo mi na pewno... :(
  • Nie wiem, co sie ze mną dzieje. to sie zaczęło jakiś 3 miesiace temu. przez ten czas schudłam jakieś 6 kilo, a ogłóleni od czerwca 2004 - 10. niewiele mi to pomogło, bo jak byłam tłusta tak jestem. niby wszystko ok, ale czuję że wariuje. odsunęlam sie od znajomych, czy raczej oni ode mnie - nie chce im sie już słuchac o kaloriach, kilogramach i rozmaiarach. tak czy inaczej obecnie moje kontakty z ludzmi wygladają tak, ze ja siedzę i myślę o tym jaka jestem gruba i beznadziejna, ...
  • Byłam anorektyczką, bulimiczką, kompulsywnym obżartuchem. Teraz jestem pustą osóbką, która nadal obsesyjnie liczy, myśli o umieraniu, chudości, i coraz bardziej znów koncentruje się na sobie,boi się kontaktu z innymi ludźmi i bardzo powoli ponownie chudnie, no i boi się oczywiście. I w związku ztym mam pytanie. Jak choroba zaczęła sie u was(ana)? Ile czasu się rozwijała, czy wolno, czy szybko? Bo u mnie za pierwszym podejściem raczej szybko ubyło mi z właściwej wagi ubyło mi 24 kg w cią...
  • Zwracam się z ogromną prośbą do tych panienek które próbują wprowadzić nas bulimiczki na dobrą drogę.Jeżeli macie ochotę wygłaszać własne spostrzeżenia to proszę najpierw przewertować literaturę dotyczacą chorób typu bulimia czy anoreksja, bo czytając czasami co takie panny piszą czuję się mocno obrażona.Jeżeli ja nie znam tematu to po prostu milczę.Dziękuję bardzo za dostosowanie się.
  • Witam. Mam 25 lat i własnie urodziłam dziecko bulimiczka jestem juz kilka lat chociaz nie jestem wstanie okreslic ile odchudzam sie od 15 roku zycia. Cały czas wymioty jedzenie i tak wkółko dopóki nie zaszłam w ciaze teraz moja figura wymaga naprawde pracy niestety jak tylko urodziłam zaczeło sie to samo wieczne patrzenie w lustro ... i wkoncu dzis wymiotowałam ! Mały ma nie całe dwa miesiace. Byłam miesiac temu w u rzedzie i spotkałam znajoma usłyszłam oo... gratulacje to kiedy spodzie...
  • Choruję na bulimię od wielu, wielu lat i szukam specjalistycznej pomocy w Szczecinie (tutaj studiuję). Mam z tym kłopot bo dzwoniłam do poradni zdrowia psychicznego i nie udało mi się uzyskać żadnych informacji. W tym mieście pomaga się tylko nieletnim a ja od dawna mam już dowód osobisty... Umówiłam się na prywatną wizytę ale to kosztuje 90zł więc nie będzie mnie stać na długotrwałą terapię. Będę wdzięczna za jakąś podpowiedz!
  • ehh..mialam beznadziejny weekend jakis atak jedzenia:|| <nienawidze> praktycnzie przez 2 dni jadlam i jadlam i jadlam .. :( Od dzis postanowilam przywrocic sie do porzadku i pilnowac sie z jedzeniem ! a ze boje sie, ze samej w sobie nie uda mi sie zapanowac nad tym, To napisalam tego posta zeby mnie mobilizowal do utrzymania postanowienia noo!! to tyle..
  • NIO to jeszcze raz!!moze jakieśś spotkanko w krk??hmmm?? dziewczynki wróciłam wiem wiem długo mnie tu niebyło!!kto ma ocHote sie spotkac??hmm??nieznam nikogo kto też ma bbbb......i z nikim na ten temat nierozmawiam::(:(a chyba potrzebuje takiej rozmowy...kurde chce z tym skonczyc!!musze naprawde chce!! od listopada zaczynak leczenie ale z tego co słyszałam niewiele pomagają na tym kopernika !!! JESZCZE RAZ APELUJE MA KTOŚ OCHOTE SIE SPOTKAC I POGADAĆ??????????????????????????????...
  • odnoszę wrażenie, że nie!!! ps. brawo dla tej suki która zamieściła szczegółowe instrukcje jak się wykończyć.. mam nadzieję, że przed snem pomyśli o tej durnej 13latce i kilku innych, które będą to czytały jak biblię..
  • Witam, postanowiłam napisać, żeby ktoś kompetentny doradził mi co mam robić. Wczoraj przeżyłam szok, gdy po półrocznej przerwie zobaczyłam moją znajomą. Odchudzała się już od roku, ładnie schudła (miała tak ok. 5-7 kg nadwagi). Odiwedziła mnie latem zeszłego roku, była już bardzo szczupła, skórę miała pomarszczoną, ale jeszcze w normie. Wczoraj ja byłam u niej w odwiedzinach i po prostu nie mogę mysleć o niczym innym. Wygląda strasznie, przy wzroście ok.160-165 cm, waży na moje ...
  • jesli jest tu osoba, która wgrała walke z chorobą samotnie, czy moze cos napisać? czy są taki osoby? czy wszystko sprowadza sie do tego, za po kolejnej nieudanej próbie , w końcu decyduje sie na pomoc specjalisty?
  • Ostatnie dni były wyjatkowe..tylko on i ja,my..nie mieszkamy razem więc perspektywa wspolnie spedzonych dni była niezwykle kusząca. Jednak nie udało mi się powstzrymac-wino,obiad póżniej same wiecie.. nie wiem może chcialam żeby usłyszał co robię,żeby w koncu zareagował wyciągnął za włosy z kibla,nakrzyczał żebym sie opamiętała. Ale tak się nie stało,,, siedział przed telewizorem i milczał a ja tak barzdo go potrzebowałam..pózniej sex jak gdyby nic sie nie stało . Chcialam tylko z...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się