Forum Turystyka Świat Egipt
ZMIEŃ
      tygodnie

tygodnie

(242 wyniki)
    • Przynajmniej do Egiptu.6-7 dni to stanowczo za mało czasu.Więcej niż 14,no to znowu chyba zbyt długo.Zaczyna brakować zieleni i deszczu.Optymalnie,to 14 dni,chyba w sam raz.Zdąży się człowiek dopalić,a nie tylko stracić pierwszą opaleniznę lub poparzenia,jest czas na wypoczynek i wypady poza hotel.Jakoś tak przynajmniej mnie się trafiło,że przerobiłem wszystkie te opcje w przeciwieństwie do mojej ślubnej,co dojechała tylko na tydzień.Z tego te przemyślenia.Wczoraj szczęśliwie wróciłem z Egipt...
    • Witam. Chciałabym się zapytać czy ktoś z Was wypoczywał w Egipcie dłużej niż 2 tygodnie??? Chciałabym się wybrać na 3 tygodniowy urlop i nie wiem które biura podróży taki wypad organizują. Jeżeli ktoś coś wie w tym temacie to bardzo proszę o jakieś informacje... Ciekawa jestem jak to wygląda ze strony finansowej, czy jest troszeczkę taniej niż wykupienie wyjazdu jedno plus dwutygodniowego??? Z góry dziękuję za każdą odpowiedź.
    • hej!!!wybieram sie na 2 tyg do hurghady, ale zaczynam sie obawiac czy to nie za dlugo..? wciaz mysle zeby zmienic oferte w biurze podrozy na wyjazd na Krete, ale obawiam sie ze to moze dodatkowo kosztowac(a zaliczke na Egipt juz wplacilam). aha, moze ktos byl w hotelu panorama & panorama bungalows resort?prosze o opinie, z gory dziek
    • Chciałabym wybrać się z mężem na REJS PO NILU.( styczeń 2010). Ale możemy pozwolic sobie na tydzień nieobecności w domu. Ile kosztuje taka wycieczka? Poprosze o wtajemniczonych i doświadczonych o porady.Jakie biuro wybrać? Gdzie jest najtaniej, ale w miarę czysto? czytam tu o róznych karaluchach i brudach i troche jestem przerazona- aczkolwiek nie należe do bardzo wybrednych ludzi. jednak... nie chciałabym płacic za cos co nie jest warte tej ceny. Jakie więc sa przedziały cenowe i cze...
    • Jak co roku wybieramy się w marcu do Egiptu, tak żebyśmy zdążyli wrócić przed świętami ( w tym roku najpóźniej powrót 7 kwietnia) i zawsze szukamy ciekawych ofert. W zeszłym roku byliśmy na 2 tygodnie w Menaville w Safadze za 1410zł (z wszystkimi opłatami) od osoby i byliśmy zachwyceni. W tym roku rozważamy różne opcje, ale chętnie wrócimy do Menaville na 3 tygodnie. Być może znacie też inne atrakcyjne oferty do innych hoteli na pobyt 3 tygodniowy. W związku z tym kieruje do wszys...
    • kochani zastanawiam sie czy jestesmy normalni!!!!!!! wrocilismy 3 tygodnie temu a juz tesknimi jeszce 6 miesiecy musimy poczekac na nastepny wyjazd to okropne ..haha mysl;alam ze syna nie zaraze tym wirusem ale i on jemu ulegl znajomi sie pytaja co nam sie tam podoba co powoduje ze tesknimi sam nie wiem nie potrafie jednoznacznie okreslic jednak bardzo tesknie a raczej tesknimi czy wy tez tak macie?
    • Praktykowal juz ktos moze cos takiego ? Wyjazd z TUI, w maju, miejsca w hotelach na oba tygodnie jeszcze sa. Wymyslilem sobie ze tym razem odwiedze Hurghade, pobede 2 tygodnie i najpierw poszaleje sobie 1 tydzien w Jungle Aqua Park, a podczas drugiego tygodnia zeby sie wyciszyc pobede w Citadel Azur Resort. Da sie takie cos polaczyc ? Praktykowal juz ktos kiedys taki wyjazd ?
    • Pod koniec września jadę z mężem na 2 tygodnie do Egiptu do Hurghady. To nasz pierwszy wyjazd do Egiptu. Ile powinnam wziąść pieniedzy? Dodam, ze wyżywienie formuła All, zamierzamy też wybrać się do Kairu i Luxoru. Pozdrawiam
    • Mam do dyspozycji tydzień wakacji (cha , cha). Czy ktoś mogłby mi napisać, w które miejce najlepiej pojechać. Ja chcę zwiedzać, towarzysz nurkować. Jak próbuję rozgospodarować ten tydzień to mi nic nie wychodzi. Może znajdzie się jakaś dobra dusza, która napisze mi konkretnie, jedz tam i tam , to i to warto zobaczyć. Ot taka niezdecydowana jestem.
    • mogę dopłacić 300 zł i jestem w Amar Sina następny tydzień.Nie wiem tylko czy stać mnie na to.Nigdy nie byłam na takich wakacjach a w hotelu mam wykupione HB.Czy wytrzymam ten upał/przyznaję że klimat w Skandynawii i to na północy odpowiada mi bardzo/ i czy 1000$ na dwie osoby i dwa tygodnie wystarczy? Macie doświadczenie drodzy forumowicze, więc jak Wy byście postapili? pozdrawiam !
    • Czy takie ostatnie last last minute jest faktycznie taniej? znajomi mnie namawiają abym tydzień przed planowanym urlopem przeszła sie po biurach podróży, bo dopiero wtedy będą okazje cenowe. Ktoś może wykupował wycieczkę kilka dni przed wylotem???
    • Stwierdzilam ze dawno o nic nie pytalam to pozawracam Wam troche glowe z poczatkiem tygodnia. Ktos mi ostatnio powiedzial ze jako ze jezdze do Egiptu tak czesto (jakie tam czesto wolalabym czesciej) to powinnam zainteresowac sie mozliwoscia wynajecia mieszkania na 2 tygodnie. Podobno ceny takiego wynajmu wynosza ok 200 USD i mozna sie podzielic ze znajomymi z ktorymi sie leci wiec koszt odpowiednio sie zmniejsza na glowke. Stad tez moje pytanie. Czy znacie miejsca gdzie mozna wyn...
    • W najbliższy wtorek wybieram się z chłopakiem po raz pierwszy do Egiptu. Jedziemy na tydzień na all inclusive, ale planujemy 2 wycieczki - do Kairu i jeszcze jakąś. Ceny wizy oraz orientacyjne ceny wycieczek sprawdziliśmy w biurze podróży. Natomiast zastanawiam się czy (nie licząc wycieczek) 100 dolarów wystarczy mi na tydzień drobne wydatki w stylu napoje, pamiątki itp.?
    • witam juz 4 dni minelo od powrotu z alfy,wiele sie oczywiscie naczytalem o hotelu wczesniej i opiniie byly super.lecialem z reibow i bylo wszystko w porzadku.1 krok recepcja duze lobby ale nie mega,pokoj mialme juz rezerwowany wczesniej ale nie obylo sie bez zmian nie dzialala klima i tv ale udalo sie.lobby piekne dekorowane piekne zyrandole jest interner bezprzewodowy free na haslo w lobby ten net dziala tez na terenie hotelu jednak w zaleznosci gdzie jest silniejszy.sam hotel jak minimiasto...
    • Wybieramy się 16-23 XII do Sharm .Planowaliśmy błogie leniuchowanie z kąpielami słonecznymi .Jestem załamana prognozą pogody .Czy możliwy jest cały tydzień bez słońca.Jak spędzić wtedy czas? Nastawić sie na wycieczki i wykupić jednak wizę ? Poradźcie coś i pocieszcie .
    • Szukam towarzyszki na wyjazd do Egiptu w celu wypoczynkowo-turystycznym. Najchętniej z Warszawy. Mogę jechać od 23go października
    • chcemy wyskoczyć z meżem na tydzień coby się "letk"o zrelaksować i odpocząć od dzieci ;) nie zamierzemy jeździć, tylko uprawiać lenistwo na maksa - bedę wdzięczna za podpowiedź hotelu - AI, przy piaszczystej plaży, najlepiej w okolicach Marsa al Alam/El Gouna/Makadi/El Quseir...
    • Czy ktos mi podpowie, które biura (i czy wogóle) robią czartery na np. trzy albo cztery tygodnie. Chodzi mi oczywiscie o sam przelot. Czy jednym wyjściem jest kupić lot ->tam i dopiero na miejscu starć się o miejsce na powrót? pozdr 4 all.
    • Jadę w drugiej połowie stycznia do Hurghady na tydzień. Poradżcie co warto zobaczyć i gdzie się wybrać w tak ograniczonym czasie. Jakieś biura? Przewodnicy? Mieszkam w Sultan Beach - czy to straszna kaszana?
    • Napiszczie prosze czy wyjazd do Egiptu na tydzień ma sens??? czy w tym czasie bede mogła zarówno odpoczac jak i zwiedzic najwazniejsze rzeczy?? Z góry dziekuje za porady pati

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się