tygodnie

(9 wyników)
  • 16 sierpnia jedziemy na tydzień j/w. Mamy zarezerwowany domek 5 osobowy na kempingu i.... no właśnie. Co proponujecie zwiedzić w okolicy /tak do 60-70 km/?. Jak zarezerwować bilety do jaskini Baradla / w zeszłym roku w Czechach udało mi się zarezerwować bilety do jaskini Pukevni- i całe szczęście, bo jak przyjechaliśmy, to biletów na ten dzień już nie było/,którą trasę wybrać? Pomóżcie proszę.
  • Witajcie, wybieram się autem do Czech, planuję spędzić 2/3 dni w Pradze a pozostały czas chciałabym wykorzystać na poznanie innych miast/ urokliwych wiosek w Czechach. Czy móglibyście podać waszą top listę obowiązkowych miejsc wartych zobaczenia u naszych sąsiadów? Będę wdzięczna :) Pozdrawiam
  • Witam, mam pytanie do osób zorientowanych w temacie: Czy noclegi w Novej Lesnej są dobrym pomysłem, by zwiedzić Słowację? Jedziemy samochodem. Chcielibyśmy zwiedzić jaskinie, zamki, kąpieliska. Mamy tydzień na wycieczki po Słowacji. Czy z Novej Lesnej jest blisko (tzn. do 200 km) do licznych atrakcji tego kraju? Jeśli nie proszę o namiary w jakich miejscowościach najlepiej szukać noclegu?
  • Witam. Zastanawiam się jak liczyć ważność słowackiej winiety siedmiodniowej. Jeżeli kupię ją w niedzielę o godz. 21.00 to czy w następną niedzielę będę mógł na niej wrócić, czy też ważna jest tylko do soboty włącznie. Jak sądzicie? Proszę o poradę.
  • W lipcu wybieramy sie z rodzina w okolice Zakopanego. Jeden dzien chcialam przeznaczyc na relaks w wodach termalnych z dziecmi 6 latek i roczniak. Czytam od wczoraj forum i ciezko mi zdecydowac czy Basenova, Tatraladnia, moze termy w Bukowinie, albo Aqua city w Popradzie? Gdzie fajniej? Co jest godne polecenia? Chetnie przeczytam aktualne wrazenia z pobytu. NIe chcialabym spedzic tego dnia w mega tłoku.Mimo, ze chcemy sie wybrac w srodku tygodnia, zdaje sobie sprawe, ze to juz wakacje i moze ...
  • Proszę o informację czy jest sens z takim brzdącem jechać do tego ośrodka. Chodzi mi przede wszystkim o to, czy tak mała dziecko skorzysta wiele z atrakcji oferowanych w tym ośrodku. Słyszałam gdzieś że do basenów dziecięcych mogą wchodzić tylko dzieci, ale wiadomo że takiego malucha samego nie mogę zostawić - i co wówczas? Druga sprawa czy 2 tygodnie to nie zadługo , czy nam się tam nie znudzi.
  • Witam serdecznie! Wybieramy się w tym roku nad Balaton, z dwoma bąblami (1 rok i 3 lata). Może ktoś był i coś nam może poradzić, tak aby dzieci miały frajdę i żeby można było trochę połazić. Najlepiej gdyba była tam jakaś plaża. Proszę o sugestie.
  • DOjazd ze slaska - ok 8h (z postojami). W Pradze bez dokladnej mapy wskazujacej ktore uliczki sa jednokierunkowe nie warto sie poruszac - mozna niezle pobladzic. CHyba lepiej juz jezdzic swietna komunikacja tramwajowa. WYbralismy hotel w centrum (Praha 1) - uwaga na samochod - policja odholowuje jezeli stoisz dluzej niz 3 minuty (nawet jesli jestes gosciem hotelu i wypakowujesz bagaze...) Polecam strone www.booking.com do rezerwacji noclegu - duzy wybor hoteli - w zaleznos...
  • Witam, szukam noclegów w mniej turystycznych rejonach Węgier (przejazd do Chorwacji, dalej przed Bośnię). Czy możecie mi polecić jakieś strony, gdzie znajdę nocleg. Otwierają mi się same węgierskie, a to nie na moje siły. Czyli: potrzebuję takie z ang. lub niem. menu. Pozdrawiam P.S. A może sami nocowaliście w okolicach Kaposvar lub Barcs?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się