Forum Turystyka Europa Grecja i Cypr
ZMIEŃ
      tygodnie

tygodnie

(131 wyników)
    • Witam Miała być "objazdówka" ale wychodzi że mamy tylko tydzień urlopu więc szukamy wycieczki (miejsca) gdzie będzie można kupić fakultet na zwiedzenie Aten oraz zobaczyć też Mykeny. Polecicie jakieś miejsce skąd nie będzie daleko do tych miejsc a jednocześnie będzie fajna plaża, architektura itp Wyjazd by był od 15 sierpnia, biuro w zasadzie dowolne byle nie plajtujące :).
    • Witam! Wybieramy sie z zona w tym roku do tego pieknego miejsca, ale w natloku ofert nie potrafimy wybrac konkretniej czegos ciekawego. Moze jakas para bylaby chetna na dolaczenie do nas i wspolne zwiedzanie wyspy? Mamy w planach wynajecie samochodu na kilka dni i objazd po najpiekniejszych miejscach wyspy oraz wynajecie motorowki i w miare mozliwosci zwiedzenie odludniejszych zakatkow. Nie bylismy tam, wiec moze moje myslenie jest nieco naiwne, ale mam nadzieje znalezc niezatl...
    • Witam Pewnie ten watek pojawial sie juz kilkakrotnie ale nie znalazlam w wyszukiwarce odpowiednich dla mnie informacji. Chodzi o to ze wybieram sie z mezem na 2 tygodnie we wrzesniu do Gracji. Pytanie tylko gdzie pojechac zeby sie nie zanudzic przez 2 tygodnie. Chodzi mi o zwiedzanie razem z wypoczynkiem tak pol na pol. Lezenie na plazy szybko sie nudzi a warto cos zobaczyc. Nie ukrywam ze bylam juz na Riwierze i chialabym teraz poleciec na ktoras z wysp. Prosze wiec o rade, kto...
    • Witam wszystkich i proszę o poradę. W drugiej połowie września wybieramy się w 4 osoby najpierw na Kretę, gdzie planujemy spędzić tydzień a potem drugi tydzień na Peloponezie. Lecimy samolotem, tak więc będziemy mieć do swojej dyspozycji pełne dwa tygodnie. Na miejscu planujemy pożyczyć samochód. I teraz pytanie. Co polecacie zwiedzić, obejrzeć, gdzie być tak, aby poczuć klimacik grecki na Krecie i Peloponezie? Nie interesuje nas spanie w hotelach i dużych miejscowościach. Wolimy ...
    • Hotel z HB, podróże autobusowe, raczej bez sknerstwa i ze zwiedzaniem. Poradźcie!
    • Bardzo prosze doswiadczonych forumowiczów o aktualne informacje na temat wyżywienia na Krecie. interesuje mnie przybliżona kwota, jaka trzeba bedzie przeznaczyc na wyzywienie w ciągu 2 tygodni dla 4 osób (2 plus dwa) . Mam apartament z ankesem kuchennym, ale produkty musze tam kupić. Głównie na śniadanie, bo raczej nie zamierzam spedzić reszty dnia na gotowaniu. Mam dwoje małych dzieci, stąd moj wybór apartamentu: dzieciaki wcale nie jedza sniadań albo znikome, więc nie chciała...
    • Witam,czy ktos wie jaka pogodę przewiduje sie na Krecie na najbliższe 2 tygodnie????? wylatujemy dzis o 16.15 z Katowic, pozdrawiam Oliwia
    • w przyszlym tygodniu jade na 3 tygodnie na thassos co tam robic tyle czasu, cz macie jakies pomysly na wypelnienie tego czasu ?
    • Witam, Mam pytanko: jak można zorganizować sobie tydzień pobytu na Santorini (tzn. przelot, zakwaterowanie itp.)? Czy Ktoś może był tam dłużej niż 1 dzień? Bo wydaje mi się, że jednodniowa wycieczka z Krety to dla mnie za mało na zwiedzenie tej (podobno cudnej) wyspy. Dzięki za informacje!
    • Witajcie . Do jakiej miejscowości jechać na Krecie na 2 tygodnie? Oczywiście planujemy zwiedzanie autem wyspy, ale zależy mi na miejscowości gdzie się zakotwiczymy( okolice Rethymnon - Chania )nie mega turystycznej , ale też nie na wiosce z 5-cioma tawernami.Szukam czegoś uroczego z piaszczystą plażą i życiem nocnym - ale nie bardzo turystyczną,raczej miejscowości gdzie także mieszkają grecy :)To trudne - znaleźć coś idealnego - ale może możecie pomóc!? pozdr.
    • czy może też ktoś mi powiedzieć ile kasy ze sobą wziąć? na tydzień ale bez szaleństw tylko na podstawowe rzeczy z jedną wycieczką fakultatywną dookoła Rodos. acha wyjeżdża 2 osoby to ile kasy razem?
    • slysze od znajomych, ze za 6 tys mozna wyjechac z rodzina. jakos nie moge znalezc takich ofert. Wszystko, co wyszukuje, to owszem 6 tys ale od osoby. Znajomi jakos nie kwapia sie zeby podac informacje gdzie... wygugluj sobie slysze. No to gugluje ale widze same kosmiczne ceny. Moze mozecie cos podpowiedziec...?
    • wybieram się na Kretę na 2 tygodnie.chciałabym się dowiedzieć ile powinnam przeznaczyć pieniędzy na wydatki w szczególności, iż chcę zrezygnować z obiadokolacji w hotelu i chodzić na obiadokolacje w tawernach. Ile średnio kosztuje obiad/kolacja w tawernie? czy ktoś sie orientuje ile kosztują rejsy promem na Santorini? patrzyłam na ceny wycieczki fakultatywnej na Santorini w biurze podróży i chyba ten koszt jest przesadzony. z góry dziękuję za odpowiedz.
    • Jade w maju do Grecji, jeszcze nie wiem dokładnie gdzie, ale chciałabym zapytac jak kształtuja się ceny wycieczek fakultatywnych i ile na drobne wydatki na tydzień pobytu.
    • jadę na Korfu hotel ****HB ze Scana. nie mam pojęcia ile będzie nam potrzebnych pieniędzy na bieżące wydatki. może ktoś podpowie.
    • prognoza pogody gazeta.pl przynosi wstyd portalowi, ludzie zrobcie cos, bo wszystko co sie tutaj bedziemy traktowac "z przymrozeniem oka" jak te pogode, zenada
    • Witam Jako że ciężkie czasy nastały (!!) a planuję już wakacje, proszę o jakieś wskazówki dotyczące finansów. Planuję spędzić 2 tygodnie na Peloponezie (raczej objazdówka, po 2-3 dni w rejonie i przemieszczenie). Ceny kwater z tego co wyczytałem na forum kształtują się ok 50 - 60 EUR za dobie w miejscach takich jak Nafpilio czy Githio. Do tego jakieś jedzonko i zwykła egzystencja - bez jakiś szczególnych szaleństw - jakiś normalny obiadek itp. Rodzina 2 + 1 - bardzo proszę o jakieś inf...
    • napiszcie ile kasy na 1 osobe ewentualnie na 2 na 2 tygodnie bez zadnego wyzywienia. Bo nie wiem ile mam brać, chce troche poimprezować i cos zwiedzić ( Lindos, Rodos, moze Symi) bede mieszkał w Faliraki.
    • Witam zastanawiam sie z zona ile euro zabrac na 2 tygodnie niezamierzamy biedowac ale tez nie liczymy na jakies super atrakcje/ bez szalenstw wyjajecie sam na tydzien licze osobno jakies 200euro mamy ponadto zapewnione sniadania i obiady no i orbis niby nam sponsoruje santorini (jedynie przyjazd po wyspie 40 euro musimy zaplacic) planue wziac 500-550 euro czy to wystarczy?
    • Witam wszystkich. Noszę się właśnie z zamiarem wyjazdu na Kretę na "turnus" dwutygodniowy. Jedna tylko rzecz mnie kwestia: czy jest tam co robić przez tak "długi" okres czasu? Zaznaczę, że jestem raczej typem "japońskiego turysty" ;-), tj.: preferuję zwiedzanie/oglądanie ponad leżenie wznakiem na plaży, tudzież moczenie się w hotelowym basenie. Będę wdzięczny za wszelkie opinie. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się