Forum Turystyka Europa Ukraina
ZMIEŃ
      tygodnie

tygodnie

(11 wyników)
    • Mam w planie wyjazd multivanem 2-tygodniowy na Ukrainę (6 osób, w tym 3 dorosłych, dzieci: 16, 14 i 9 lat). Obowiązkowo musimy zobaczyć Lwów i Kołodziejówkę koło Tarnopola (tam urodziła się prababka mojego męża), czym wypełnić resztę czasu. Czy jest sens wypuszczać się aż do Kijowa? Czym uatrakcyjnić wyjazd dzieciom? Czytałam, że we Lwowie jest cyrk taki stacjonarny. Czy warto się tam wybrać?
    • Hej! Jedę na Krym w sierpniu. 2 tygodnie. Chcemy zobaczyc co się da. Wiem, że o finanse był już milion pytań, powtorze sie jednak. Czy 1500 na osobe to kwota wystarczająca?
    • Południowo-zachodni Krym przetrzebiliśmy dosyć dokładnie, więc chętnie odpowiem na wszelkie nurtujące pytania, póki mam w głowie sporo informacji.
    • Witam lecimy na krym na przełomie wrzesnia i października (28.09- 04.10), wiem, że to trochę mało czasu. Chcemy zobaczyc jak najwięcej ale nie na wariata. Wiadomo dzień jest coraz krótszy... Co polecacie zobaczyć. Gdzie najlepiej znaleźć kwaterę - blisko morza, ładne widoki, dobra baza wypadowa na wycieczki. Szperałem sporo w necie i mam coraz większy mętlik :-(( Pozdrawiam
    • jedziemy we dwie:-)) docelowo Krym:-)wyruszamy 28 sierpnia z Katowic do Kijowa a potem pociagiem dalej...jezeli ktoś jedzie w tym termnie, to prosze o kontakt...w grupie zawsze raźniej:-))
    • ..i co jeszcze?...jak gdzie i co...ciekawie?
    • Prosze mi powiedziec jak wygląda sytuacja z wjazdem na Ukraine a datą ważności paszportu, czy jeżeli chce wyjechać na początku sierpnia lub pod koniec lipca, a mój paszport traci wazność w pierwszym tygodniu listopada, to moge mieć problemy z wjazdem na Ukraine?
    • Witam Ile obecnie czeka się i jakie są koszty - przyjadą do mnie goście z Kijowa na parę dni? Coś się pozmieniało, bo od paru miesięcy nie interesowałem się?
    • ...???
    • Czy ma ktos potwierdzone informacje odnosnie promu Odessa-Krym info na forum przeczytalem ale kazdy pisze ze chyba...
    • 2 tygodnie w lipcu/sierpniu lub na początku września. Jestem singielką, +/- 30. Znam biegle rosyjski, więc z porozumiewaniem się z lokalnymi ludźmi nie będzie problemu. Chcę jechać pociągiem do Kijowa i dalej do Odessy. Planuję przemieszczać się z miejsca na miejsce - plażowanie też wchodzi w grę )w końcu zima tego roku była strasznie długa), ale chodzi przede wszystkim o zobaczenie jak największej ilości miejsc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się