Forum Turystyka Europa Rumunia
ZMIEŃ
      tygodnie

tygodnie

(10 wyników)
    • Wybieramy sie w dwie osoby do Rumunii na 3 tygodnie z namiotem, moze czasem jakis hostel, nasz budzet to 2600 zł po odliczeniu blitetow na dojazd do Rumunii i powrot. Chcemy objechac kraj. Czu da se za te pieniadze ?? Bede wdzieczny za odpowiedz :)
    • witam, we wrzesniu ladujemy w bukareszcie i mamy 2 tygodnie na dotarcie do budapesztu, nie mamy auta, ale mozemy wynajac na czesc trasy wstepny plan trasy: Bukareszt (2 dni) - Constanta+plaza (1) - Delta Dunaju (2) - Iasi (1) - Suceava (1) - Brasov +Rasnov+Bran+Sinai+Curtea De Arges+Sighisoara+Sibiu (3) - Gory Retezat(1) - Timisoara (1) - Budapeszt Iasi i Suceava to opcjonalnie. Czy to wszystko nie za duzo i czy jest fizycznie mozliwe? Bedziemy wdzieczne za wszystkie uwagi odnosni...
    • Wybieram się ze znajomymi na trzy tygodnie na objazdówkę po Rumunii i tak się zastanawiam ile należy zabrać ze sobą dolarów na ten wyjazd żeby spokojnie wystarczyło na noclegi, jedzenie i transport.
    • -Ruse(potem Bułgaria) i z powrotem przez Pitesti Był to mój drugi pobyt w Rumunii, na gorąco kilka spostrzeżeń: - wjazd przez Oradeę, można się zrazić pierwszymi kilometrami za granicą węgierską, brudno, pył, kurz, w mieście agresywnie żebrzą na skrzyżowaniach (na 4 przejazdy przez to miasto spotkało mnie to w 3 przypadkach, gdzie indziej tego nie widziałem), - droga Oradea-Deva ok. 200 km w większości przez góry, średnia prędkość 50 km/h, pierwszy postój na łące, okazała się pas...
    • Cześć! :) Szukam osoby, która jedzie do Rumunii w marcu. Interesuje mnie przejazd do Suceavy bądź okolice. Najlepiej po 10.03.2010. :)
    • Czy ubezpieczacie się na wyjazd do Rumunii? Może ktoś orientuje sie ile np kosztuje takie ubezpieczenie w PZU na 2 tygodnie?
    • Hi, mam takie nietypowe jak sądzę pytanie. Mianowicie, czy w Rumunii mozna kupić jakieś oryginalne ubrania? Np. jakieś kożuszki zimowe, coś w rodzaju sprzedawanych przez naszych górali.
    • Witam, wybieram się za tydzień do Rumunii. Najświeższe prognozy pogody zapowiadają obfite opady niemal na całym terytorium kraju (25-50 l/mk). W związku z powodzią sprzed kilku tygodni obawiam się dwóch rzeczy: 1. stanu obecnego niektórych regionów - choćby Bukowiny 2. możliwości nawrotu wielkiej wody Czy może macie najświeższe dane z Rumunii? Jakie są skutki powodzi, jaką pogodę zostawiliście w tym kraju i spostrzeżenia, które mogłyby pomóc w podjęciu decyzji - jechać nie je...
    • Czy ktos moze rozwiać moje wątpliwości co do wymaganej ilości pieniędzy w Rumunii. Przewodnik mówi o równowartości 150$, a znajomi - że to bzdura. I jeszcze małe pytanko/ lepiej brac euro, dolary czy leje?
    • w przyszlym tygodniu? (14-16.07) :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się