tygodnie

(97 wyników)
  • Witam w listopadzie wybieram sie na 3 tygodnie na Daleki Wschod (+tydzien w Sydney). Jako ze Airasia ma przystepne ceny, podrozowanie po regionie nie jest problemem. Natomiast nie moge sie zdecydowac jakie kraje/miejsca odwiedzic. Bede wdzieczny za wszelkie porady!
  • waham się nie wiem co robić Chcę do Kenii , be trudu mam tydzien wolnego z drugim troche będzie kłopotu. Napiszcie moze tydzien mi starczy Chce po prostu tam byc poleżec na Diana Beach skoczyć na safari i być tylko byc. Wybijać mi z gowy mozecie i wbija cwszystko co poparte waszą wiedza i doświadczeniam
  • Gdzie można udać się z tym budżetem w jakies ciepłe miejsce, mało komercyjne? interesuje mnie wyjazd koło kwietnia... Napewno też jeżeli chodzi o organizacje bardziej sie opłaca samemu wszystko zoorganizować, dlatego też biore to pod uwagę. Może ktoś będzie w stanie coś zaproponować, jakieś ciekawe miejsce gdzie był?:) P.S Proszę o poważne odpowiedzi, dzieciom dziękuje...
  • Znalazłam następujący artykuł i zastanawiam się czy możliwe jest odbycie tekiej podróży jak ta opisana przez autorkę. no i czy podana tam cena takiej wyprawy jest realna...
  • Witam Chciałbym gdzieś koło sierpnia gdzieś skoczyć za granicę. Mam do dyspozycji około 1400zł (na wszystko-łącznie z opłatami lotniskowymi). Mam tu na myśli jkaieś ciepłe kraje. Jakie biuro byście polecili, zależy mi na plaży przy hotelu, śniadaniach i obiadokolacjach no i żeby hotel nie przypominał jakiejś rudery. Jestem otwarty na wszelakie sugestie dotyczące miejsca czy też biura z którego mógłbym polecieć.. Pozdrawiam
  • Witam Jecimy do Chin na 4 tygodnie na podróź poślubną. Generalnie będziemy tam cały czerwiec. Przylatujemy do Pekinu a wylatujemy z Hong-Kongu. Wstępny Szkic naszej Trasy to: Pekin Xi'an Szanghaj Kanton/Macau Hong-Kong Oczywiście to są główne punkty wypadowe, i coś co jestem w stanie "namierzyć" z Polski, jednak to co chcieli byśmy zobaczyć w Chinach to też teochę folkloru: małe wioski, poletka uprawiane przez staruszków w stożkowych kapelusikach itp. ;-) Co warto/tr...
  • Witam! Poszukujemy dziewczyny chetnej na wyjazd do Indii płd na trzy tyg. w koncu stycznia.Warunek:znajomośc angielskiego.. Pytania: tramp13@o2.pl
  • Witam Jak narazie zarezerwowałem bilet dla siebie: na wyspie Bali będę 3 tygodnie. w związku z tym iż AirAsia sprzedawał bilety za darmo to zakupiłem 2 bilety powrotne: z Bali i Jakarty Jak rozplanować te 3 tygodnie ? czy skupić się tylko na Bali czy rozłożyć ten czas na dwie wyspy i do Polski wrócić z Jakarty ? kolejny dylemat: być moze pojadę drugą osobą. Wtedy raczej opcja tylko Bali i byczenie się :) jakie wycieczki na pobliskie wyspy polecacie ? słyszałem , że sąs...
  • jak w temacie...? wliczjac w to 2 dniowe safari, Tunis plus drobne wydatki... Dziekuje za wszelkie informacje ;)
  • Witam! Czy wyjazd dwutygodniowy ma sens, czy to za mało czasu zeby zwiedzic Kubę?
  • Prosze o pomoc w wyliczeniu kosztow pobytu w Izraelu, maj-czerwiec, ile kosztuja tanie noclegi (jakies sugestie?), drobne zakupy: chleb, owoce, obiad w barze, kawa, bilet autobusowy etc. Niektore z tych rzeczy znalazlam w przewodniku ale stawiam jednak na "zywy" i swiezy przekaz :) Ewentualnie prosze piszcie na coomassie9@gazeta.pl. Bede wdzieczna, Ewa
  • Pewnie, że popularność nie spada. Wróciłem w zeszłym tygodniu. Polecam wszystkim, którzy jeszcze nie podjęli decyzji. I chyba nie ma znaczenia z jakiego biura się leci, bo pogoda i warunki są naprawdę boskie. Gorąco polecam Hurgadę - dla dorosłych, dzieci, całych rodzin i oczywiście nurkujących. A-ha, na miejscu działa już Polska telefonia komórkowa nie wiem czy to ery, plusa ale najprawdopodobniej orange. Jest dużo tańsza. Nazywa się [b]Citrus[/b]. - tez polecam.
  • Niedawno zdecydowalismy sie z zona na podroz do Japonii - mamy juz bilety do Tokio na sierpien. Wiem, ze aby dobrze caly ten kraj zwiedzic to potrzeba kilku miesiecy i to jeszcze o kilku porach roku ale mamy tylko 21 dni. Mam wiec kilka pytan do znawcow Kraju Kwitnacej Wisni co do wyboru miejsc i srodkow transportu. Przyblizony szkic podrozy obejmowalby: HONSHU: Tokio Matsumoto(?) Takayama Kyoto Nara Ise(?) Himeji Hiroszima i Miyajima (Itsukushima) KYUSHU: Beppu Usuki...
  • Witam Moze ktoś był na wycieczce z Alfa Star (Egipt starożytny + Hurghada 5* razem 14 dni). Macie jakieś opinie o takiej wycieczce. Ile powinienem zabrać kasy i w jakiej walucie USD czy EURO na jedną osobę przy opcji z HB) Dzięki
  • Czesc Wylatuje na 15 dni do Bangkoku. Strasznie marzy nam sie Kambodza i slynne Angkor Wat. Myslelismy aby kilka dni na dzien dobry poswiecic na Bangkok, potem na 3-5 dni do Kambodzy Angkor Wat i wlasnie jak sensowniej dalej zaplanowac czas w Tajlandii. Prosze poradzcie, podzielcie sie swoimi doswiadczeniami. Chcielibysmy zeby bylo egzotycznie, niekoniecznie calodniowe lezenie na plazy :-) i jednoczesnie zeby przez te kilka dni odpoczac troche. Gdzie w Tajlandii udac sie na ...
  • Witam wszystkich bywalcow w Tajlandii prosze podpowiedzcie mi? Jade z rodzinka w grudniu do Tajlandii postanowilam wszystko sama zorganizowac "pierwszy raz tak daleko" prawie wszystko przeczytalam odnosnie Tajlandii ale nurtuje mnie jedna sprawa. Czasami czytam ,ze przy przekraczaniu granicy Tajlandzkiej mowie o lotnisku sprawdzaja srodki jakie masz dostepne na tzw. przezycie czasu jaki sie jest w Tajlandii, wize zalatwiam w kraju przed wylotem poniewaz lece na 3 tygodnie i teraz pytanie cz...
  • Uwielbiam Azję, głównie jej wschodnią część. W czerwcu będę miał 25 urodziny i troszkę gotówki i chciałbym( w ramach prezentu dla samego siebie :) ) wybrać sie tam na ok. 2 tygodnie.Gdzie w tamtych rejonach w tym czasie jest "przystępna" pogoda? Taka, żeby nie było morderczych upałów i nie lało cały czas...
  • Witam. W lipcu zamierzam spędzić 3 tygodnie w Australii. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że lipiec to środek australijskiej zimy ale chciałbym się dowiedzieć, jak „w praktyce” wyglądają wtedy warunki do zwiedzania. Zamierzam zrobic następujacą trasę Sydney ->Melbourne->Adelajda->Alice Springs(Uluru)->Cairns-Sydney. Wiem, że zwiedzanie Uluru w tym okresie to dobry pomysł. A jak wygląda to z południową częścią kraju tzn. Sydney-Melbourne? Czy ich zima, w tych okolicac...
  • witam, planuje miesieczny objazd po polnocnych indiach (kaszmir, ladakh) i nepalu w sierpniu. podstawowy problem- monsun. wiem, ze bedzie porzadnie padac. czy ktos z was moze sie podzielic doswiadczeniami z podrozy w tym rejonie w zblizonym okresie? jakich utrudnien ma sie spodziewac? gdzie jechac a co sobie odpuscic?
  • Witajcie Pod koniec marca prawdopodobnie zaokretuje sie na kilka miesiecy na statek handlowy. Bedzie to podroz sluzbowa, ale nie do konca. Nie moge sie doczekac tego rejsu, ale tez i jestem pelna obaw, bo tak naprawde, to nikt nie wie, dokad ten statek bedzie plynal (tam, gdzie bedzie mial ladunek). Czy ktos z Was ma jakies doswiadczenie w podrozowaniu tego typu? Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się