Forum Turystyka Świat USA i Kanada
ZMIEŃ
      tygodnie

tygodnie

(76 wyników)
    • Przekrocze swoj pobyt w USA o rowne 2 tygodnie. Czy powinienem zlozyc podanie o przedluzenie , czy tak krotki okres nie dyskwalifikuje mnie przed ponownym staraniem sie o wjazd do USA np. w przyszlym roku?
    • Hej, planuję 3 tygodniowy "wypad" do stanów na zachodnie wybrzeze. Mam zamiar wypozyczyc mozliwie tani samochod i sobie pojezdzic. Potem jeszcze w drodze powrotnej 3-4 dni pobytu w Nowym Jorku. Noclegi planuje w motelach. Czy myslicie, ze ok. 15000 PLN na 2 osoby na wszystko wystarczy. Orientowalem sie i lot do LA a powrotny przez Nowy Jork kosztuje ok. 600 EUR. Motele chyba ok 50 USD za noc na dwie osoby. Macie jakies doswiadczenia w podobnej wyprawie. Ile wydaliscie na wszyst...
    • Czy prawdą jest, że czas oczekiwania na wizę trwa 3-4 tygodnie? Jeśli przyjadę do W-wy to załatwię sprawę jednego dnia? Czy będę musiał być dwa razy? Raz złożyć papiery drugi raz, na rozmowę, a trzeci po wizę gdybym dostał? Co jest grane?
    • Witam, W drugie połowie sierpnia wybieramy sie do USA. A konkretnie lecimy do Seattle do znajomych na 3 tygodnie. U nich pobędziemy tydzień a 2 tygodnie chcielibyśmy poświęcić na objazdówkę po zachodznim wybrzeżu. Miejsca jakie chce zobaczyć to: San Francisco, LA, Las Vegas, Grand Canyon. No i pytania dla znających temat: 1) Czy 2 tygodnie wystarczą aby poobjeżdżać te miejsca i pozwiedzać ? 2) Jaki będzie koszt wynajęcia po minimalnych cenach samochodu na 2 tygodnie ? 3) Jak...
    • Jade na tydzień do LA ,nie znam miasta i okolic ,potrzebowłabym ,żeby mnie odebrać z lotniska ulokować w hotelu,wypożyczyć samochod i miloby było zwiedzic całe miasto,moze Las Vegas,San Francisko?
    • Mam gorąca prośbę. Mój mąż leci służbowo na tydzień do Vancouver. Co warto tam zwiedzić? Poradźcie też co można/warto prezywieźć. Czy znacie ceny sprzętu cyfrowego ( kamera, aparat - nie musi być z najwyższej półki, ale niezły)Jakie są przykładowe ceny np papierosów, alkoholu, słodyczy, śmiesznych T-schirtów dla nastolatków na prezent? Co warto kupić na pamiątkę? Będę wdzięczna za każdą informację. Dziękuję i pozdrawiam.
    • We wrześniu wybieramy się do Stanów na ślub przyjaciół, więc przy okazji myślimy o dłuższym urlpie (3tyg), aby sobie trochę pozwiedzać - ślub jest na Cape Cod (okolice Bostonu). Początkowo myśleliśmy o wypożyczeniu auta i spędzeniu 3 tygodni na "objazdówie" częściowo wzdłuż wschodniego wybrzeża Stanów, potem wielkie jeziora, Niagara i kawałek Kanady, może jakieś kajaki w Quebec'u itp. Powoli jednak dochodzimy do wniosku, że pokonanie autem takich odległości będzie tak naprawdę...
    • Czy uważacie, że na 2 osoby na 3 tygodnie wystarczy nam ok 4K? Mamy już wynajety samochód, ale żywić się będziemy w barach/sklepach i spać w motelach. Nie wiem, jakie są aktualne koszty bieżącego utzrymania w USA i się zastanawiam, czy przeżyjemy za te 4 tysiące.
    • Czy moze mi ktos polecic jakies konkretne miejsce na II polowe listopada? Bedziemy tam z dwojka dosyc malych dzieci. Czy w tym terminie moge jechac w ciemno i cos atrakcyjnego znajde, czy lepiej zarezerwowac wczesniej? Bede wdzieczna za informacje. pozdrawiam
    • pod koniec marca wybieramy się na 3 tygodnie do Kalifornii - to będzie nasza pierwsza wizyta w USA - plan podróży właśnie zaczyna się jakoś tam krystalizować, ale za dużo szczegółów w mnim nie ma tzn. lądujemy w San Francisco, w którym chcemy spędzić 2-4 dni a potem wynajmujemy samochód i chcemy wybrać się w kierunku Las Vegas i Wielkiego Kanionu, naszym celem jest przede wszyskim zobaczenie przyrody i fajnych widoków (miasta są na drugim planie)- będę wdzięczny za wszelkiego rodz...
    • Jaki zakątek na tygodniowy aktywny wypoczynek możecie polecić w rozsądnej odległości od Chicago. Planujemy rowerowy wypad na tydzień w ciekawy zielony teren ale wszędzie tragicznie daleko, minimum 800 mil. Jeżeli masz kilka dni na odpoczynek i perspektywę minimum doby spędzonej za kółkiem (dojazd w obie strony i na miejscu) to o wypoczynku mowy nie ma. Może ktoś z Was był w normalnym miejscu pozbawionym idiotycznych asfaltowych i betonowych ścieżek rowerowych, malowanych krawężn...
    • Witam, Tak się złożyło, że muszę szybko kupić bilet na samolot do Stanów, konkretnie do Bostonu. Sprawdziłam właśnie ceny w kilku wyszukiwarkach połączeń i ceny biletów na ten termin niestety są bardzo wysokie. Nie udało mi się znaleźć oferty poniżej 2700 zł. Czy ktoś ma jakiś dobry patent na tanie przeloty w ostatniej chwili? Na przykład coś w rodzaju last minute?
    • Witam, wybieram sie do CA w przyszlym roku, na przelomie maja i czerwca. Prosze "starych wyjadaczy"..... o pomoc przy wytyczeniu trasy. zaznaczam ze zaczynamy w LA i tym razem chcielibysmy postawic na naturę..... Z miast LA, SF, Vegas, moze byc ewentualnie San Diego i wypad do Tihuany. Zastanawialem sie na Hawajami na kilka dni ale po przeczytaniu kilku wypowiedzi zdalem sobie sprawe ze 3 tygodnie to za malo.... Chcielibysmy równiez spedzic 3 dni nad oceanem zeby troche odpocząc ...
    • byłam 2 lata temu - 5.500km wynajetym samochodem po zachodnim wybrzeżu - same parki narodowe, miasta tylko wtedy jesli były absolutnie po drodze spanie w namiotach, jedzenie w knajpkach przy drodze... marzy mi się podobny wyjazd na innej trasie - parki narodowe, przyroda, widoki... jacyś chętni???? szukam odpowiedzialnych ludzi - żebysmy się nie pozabijali po tygodniu podróży ;-)
    • witam Was serdecznie, postanowiłam sprawić sobie na wiosnę prezent urodzinowy - tygodniowy pobyt w Nowym Jorku...zaczynam zatem przygotowywać się do tego wyjazdu zawczasu, tak by opierając się na podpowiedziach życzliwych ludzi zorganizować mój pobyt w jak najlepszy sposób... Wszelkie Wasze rady dotyczące połączeń lotniczych (pobieżna analiza ofert mówi o kwocie około 2000 - 2500 pln both ways ticket, a może coś taniej polecicie), hoteli w Nowym Jorku(chciałabym znaleźć coś w mi...
    • Witam, zastanawiam się nad wycieczką (2 tygodnie) z Seattle do LA. Poza samymi miastami (Seattle, San Francisco, LA) co jeszcze warto zobaczyć (na pewno przejazd przez Big Sure, nastawiam się również na Olympic NP i może Yosemite (choć tu musiałbym odbić z drogi SF-LA). Mam nadzieję, że w tym czasie dam również radę na 1 noc wyskoczyć do Las Vegas... Termin wyjazdu: kwiecień/maj
    • Witam, w sierpniu wybieramy się na 3 tygodnie do Kanady z córeczką, która ma niecałe 2 lata. Będziemy mieszkać w Ottawie, będziemy mieć również samochód do dyspozycji. Chciałabym poprosić o radę, co warto zobaczyć w tym czasie, dokąd pojechać, żeby nie było za daleko (ze względu na dziecko). Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki. Pozdrawiam
    • Witam Jedziemy z mężem do Us do rodzinki na rewanzowe wakacje.Mamy zarcie, nocleg w NY i w Chicago zaklepane.Ile forsy przy umiarkowanych potrezbach i wydawaniu powinnysmy zarezerwowac sobie?Czy 1500 dolków starczy?Czy tez powinniśmy liczyc się z tym ,że wydamy wiecej?Nie wiemy jakie sa ceny w Stanach i trudno nam ustalic ile forsy zabrać.
    • Maj/ czerwiec Potrzebuje info nt. nastepujacych atrakcji do zaliczenia w tym czasie, tylko 3 "na topie" z kazdej polki. 3 najciekawsze muzea 3 najlepsze regionalne restauracje 3 najoryginalniejsze bary (moze byc 5 barow) 3 najciekawsze parki (no 2, C.P. to wiem) 3 jednodnowe wypady z NY, najlepiej pociagiem, moze byc plaza albo lazenie po gorach lub lesie. 3 najciekawsze wystawy w tym czasie 1 ZOO ( zdaje sie ze na Bronksie?) i jeden Ogrod Botaniczny 3 dodatkowe atrak...
    • prosze o praktyczne porady: bedę tydzień w lasvegas... w tym całą sobotę na shoping /+ ew. wczesniej 2-3 godz: godz. 14-17/ Śpię w centrum kolo lotniska, ale chciałbym wpaść i trochę spóźnionych zakupów zrobić.. Proszę o praktyczne porady - gdzie podjechać i jak tam dotrzeć ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się