Forum Turystyka Europa Hiszpania
ZMIEŃ
      tygodnie

tygodnie

(33 wyniki)
    • Witam! Wyjeżdżam na tydzień do Hiszpanii-lądujemy niedaleko Barcelony, mamy wynajęty samochód. Chcemy zwiedzać na własną rękę-na zasadzie: trochę muzeów, trochę lokalnej kuchni, trochę odpoczynku. Czy macie jakieś sprawdzone noclegi, ciekawe i bezpieczne miejsca, niedrogie, ale sympatyczne? Zaczynamy od najdalszych zakątków, a chcemy skończyć wizytą w Barcelonie.Słyszałam, że warto wykupić w Polsce dodatkowe ubezpieczenie na samochód? Mam przewodnik po Hiszpanii, ale warto pytać tych, ...
    • Zastanawiam się nad wakacjami na Costa Brava (Malgrat de Mar) i na Majorce (Playa de Palma). Chcę spędzić tam z narzeczonym dwa tygodnie, zależy nam, żeby wieczorami było dokąd pójść, żeby można było bez problemu pojeździć po okolicy środkami publicznego transportu no i żeby były piękne plaże - piaszczyste z czysta wodą. Właściwie byłam już prawie przekonana co do Costa Brava ale hotel o którym myslałam jest już niedostępny... Prosze napiszcie co można zwiedzać na Majorce przez ...
    • Hej, Mam wstępnie zarezerwowane w booking.com 2 hotele : Acta Antibes blisko dworca autobusowego Estacio del Nord (przylatuję do Girony) i drugi w dzielnicy Les Cortes (Hotel Medium Prisma) Oba w podobnej cenie za noc , ten drugi daje śniadanie jeszcze w tym. I teraz praktyczne pytanie - gdzie lepiej, wygodniej pod katem turystycznym, żeby jakoś nie tracić sporo czasu na dojazdy (a może to nie ma większego znaczenia ?) Proszę o radę :)
    • witam serdecznie wszystkich !, wybieram sie do Barcelony w październiku i zastanawiam sie ile by nalezało brać pieniązków na zycie w Barcelonie na około 14 dni. dzieki za odpowiedzi.
    • Wybieramy się w 2 do hotelu *** w Magaluf-Palmanova z wyżywieniem Allinclusive w określonych godzinach, na 14 dni. Czy wystarczy nam 600 E na dwie osoby? Prócz leniuchowania na plaży hotelowej i morskiej (parasol planujemy kupić w Mercardonie, gdyż słyszałem że nie będziemy wyglądać jak biedni Polacy - może ktoś ma inne zdanie - proszę o opinie) planujemy zahaczyć choć raz dyskotekę, zwiedzić Majorkę samochodem. Z góry dziękujemy za wszelkie opinie. Ile mogą kosztować napoje do obiadu/k...
    • Lecę w marcu. Gdzie najlepiej spędzić Wielki Tydzień? W Madrycie czy może w mniejszych miastach (Toledo, Granada)? Czy warto w tym terminie pojechać nad morze? Gdzie? Wynająć samochód na 4 osoby, czy lepiej pociągiem? Rezerwować noclegi przez Internet czy ryzykować?
    • Tydzień na trasie: Malaga, Gibraltar, Ronda, Sevilla, Cordoba, Granada, El Torcal. Jeśli ktoś planuje taką wyprawę - odpowiem na pytania.
    • Witam, wlasnie wrocilismy po dwoch tygodniach spedzonych w Nerja ok 60 km na wschod od Malagi czyli wybrzeze Andaluzji. Jedni powiedza ze to Costa del Sol inni moze beda sie upierac ze to Costa Tropical :) Wyjazd dwu osobowy organizowany na wlasna reke. Przelot w tamta strone samolotem z Krakowa do Londyn Gatwick (EasyJet) po kilku godzinach przesiadka na samolot do Malagi (EasyJet). Ciekawostka pierszym pilotem byla kobieta :) blondynka a jedna ze stwardes byla muzulmanka w chuscie n...
    • Jaka jest obecnie pogoda w ok. Barcelony? Jaką zapowiadają na najbliższe dni? (przyjeżdżam do Bcn w niedzielę) Sprawdzałam na różnych stronach w internecie i na każdej są inne informacje - raz, że będzie padać, że będzie burza, a jeszcze na innej stronie, że wcale ma nie padać. A jak to jest w hiszpańskiej telwizji? Jaką pogodę przepowiadają na najbliższe dni? Czy jest jeszcze możliwość wykąpania się w morzu?
    • Witam Mam taki 'problem':) Otóż chciałabym wybrać się do Hiszpanii, ale tak, aby móc pozwiedzać trochę na własną rękę (siedzenie długo w jednym miejscu mnie potwornie nudzi, a umawianie się na konkretną godzinę z całą resztą wycieczki - daje poczucie zniewolenia:)). I mam tutaj dylemat odnośnie tego, jak sobie tę 'wolność komunikacyjną' zapewnić. Opcje są takie: 1. Jechać samochodem. Ale Hiszpania jest daleko, przy dwójce zmieniających się kierowców to i tak pewnie z dwa dni...
    • Proszę o wszelkie rady odnośnie miejsc godnych zobaczenia. Z góry dzięki!
    • Bardzo proszę osoby, które orientują się w temacie o udzielenie kilku informacji i rad. Chcę wiedzieć jak wygląda w hotelu Caprici Verd w Santa Susana depozyt? Czy jest to rodzaj sejfu- kasy pancernej w pokoju za którego korzystanie się płaci czy jest to rodzaj pokoju ze skrytkami sejfowymi jak np. w bankach to bywa? Jaka jest odpłatność itd. Może ktoś z Was korzystał i wie jak to wygląda w rzeczywistości. Bardzo proszę o udzielenie informacji a może i rad osoby, które były w tym hotelu...
    • Witajcie, tak sobie ostatnio wymysliłem żyby wybrać się do Hiszpanii samochodem na dwa tygodnie na taką typowo objazdową wycieczkę. Poczatkowo miał to być objazd calej Hiszpanii, ale w tej chwili mam wątpliwości czy to aby na pewno dobry pomysl. Czy nie lepiej podzielic sobie te atrakcje (ja jestem miłośnikiem starych zamków, ruin, mostów, choć innymi osobliwościami też nie gardzę:))))na dwa, trzy wyjazdy i przeczesać je nieco dokładniej? Punktem zwrotnym na trasie miała byc Malaga i Gi...
    • bo na : polish.wunderground.com/global/stations/08306.html tylko 20 stopni
    • Witam, w siepniu 2009 mam zamiar razem z grupą znajoych pojechać do lloret de mar, bądz tossa de mar i zastanawiamy się nad wynajęciem domu i ogołem zrobienia wszystkiego na własną ręke. Chyba że lepiej z biura podroży? jeżeli ktoś miałby ewentualne namiary na i sugestie to proszę o odpowiedz. jeżeli ktoś polleci jakis camping, biuro czy hotel, ogolem coś taniego bo wyjazd ma trwac 3tyg to byłabym wdzięczna. I ogołem czy życie tam jest drogie, 3,5 tys na 3tyg wliczając wszystk...
    • Mam pytanie jak w temacie.Chcielibyśmy troche poleżeć na plaży ale i też wynając samochód i pozwiedzać.Z niecierpliwoscią czekam na opinie i rady...
    • ...na 2 tyg,2 osoby dorosłe i dziecko 3 letnie? czy ktoś wydał podobne pieniądze i był zadowolony,czy w ogóle uda się znaleźć takie ofert?Nie byłam jeszcze w biurach podróży,patrzyłam tylko w necie i po podliczeniach wychodzi ok.10.000 więc odpada.Termin raczej czerwiec a na W-y Kanaryjskie może byc kwiecień.Proszę o informację:) Dziękuję
    • jest wart zachodu? A Salines de Llevant? I na północy s'Albufera?
    • Lece na Majorke w I polowie czerwca na 2 tygodnie.Hotel 2 ** BB 1800zl, ale w cenie jest wycieczka na Ibize oraz wejscie do Aqua parku,co o tym sadzicie,jest to rozsadna cena? dziekuje
    • Witam! Zwracam się z prośbą o radę. Wybieramy się z koleżanką do Hiszpanii w drugiej połowie sierpnia. Moim marzeniem jest zwiedzenie Barcelony, ale chciałybyśmy również wygrzać się trochę na piaszczystej plaży. Zastanawiamy się pomiędzy wykupioną wycieczką - tydzień objazdu + tydzień pobytu, i wyjazdem na własną rękę do Barcelony a potem gdzieś na plażowanie. Chciałabym w związku z tym zapytać, bowiem nigdy nie byłam w Hiszpanii i nie mam też zbyt dużego doświadczenia w podróżow...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się