Forum Turystyka Polska Góry
ZMIEŃ
      tygodnie

tygodnie

(28 wyników)
    • Dzień Dobry, już za 2 tygodnie mamy ślub a potem planujemy spędzić tydzień w gorach (honeymoon:) i stąd pytanie o jakieś urocze miejsce,preferujemy Tatry,macie drodzy forumowicze jakieś wskazówki co do noclegów/szlaków? Pozdrawiamy serdecznie!
    • w zeszłym roku miałam deszczowy urlop-a jak deszcz to wiadomo że nie chodzi się po górach no i burze czyli urlop zmarnowany w 80%
    • może ktoś ma ochotę na wyjazd w Bieszczady lub Beskidki w następny weekend??
    • No właśnie! "Tydzień w Zakopanem" gdzieś zniknął!
    • Tak sobie planuję tydzień urlopu w w/w rejonach,z noclegami w namiocie..czy ktoś z namiotem przemierzał W.Fatrę lub Niżne T?? macie jakieś rady,pomysły z której strony zacząć wędrówkę? planuję ruszać ostatnim tygodniem sierpnia. Pozdrawiam:-)
    • to nasz ostatni urlop... chodzi o coś w miarę płaskiego (bez przesady nie z górki ;)), jakieś łagodne szlaczki, ładne miejsca na wędrówki z widokami :) Myśleliśmy o Ojcowski Parku Narodowym ale sama nie wiem... proszę o pomoc i rady!
    • Za kilka dni ruszamy na 2 tygodniowy urlop (huurrraaa!!! :) ). Plan jest taki, że jedziemy na samiuśki zachód (Góry Izerskie) i będziemy się po jednym/dwu dniach przemieszczać dalej ku wschodowi. Samochód mamy pakowny (nim chcemy się przemieszczać z miejscowości do miejscowości), wrzucamy rowery i namiot. Chcemy głównie bytować na polach namiotowych, ale od czasu do lasu i jakaś kwaterka może się trafić jak muchy już się nas będą brzydzić. :) Oczywiście chcemy zobaczyć (głównie na noga...
    • Witam Planuje wyjazd m.in. w Tatry słowackie Czy ktos wykupił w Polsce ubezpieczenie obejmujące koszty akcji ratunkowych w górach ? Czy lepiej kupic ubezpieczenie na miejscu w Słowacji ?
    • Są pytania?
    • Pytanie może trochę OT, ale niekoniecznie. Z racji miejsca zamieszkania (pn-wsch Polska) w górach bywam raz, maksymalnie 2 razy w roku. Chciałabym ten czas maksymalnie wykorzystać na wędrówki, i w związku z tym mam pytanie, jak poprawić/utrzymać dobra kondycję fizyczną. Jakie są wasze sposoby? Stan obecny - praca "siedząca", raz w tygodniu basen i tańce, latem rekreacyjnie jeżdżę na rowerze Trochę mało, żeby wyrobić sobie kondycję odpowiednia na górskie szlaki. Nie myślę o jednorazowych zryw...
    • Wiem, że było już wiele wątków o butach, ale nie znalazłam informacji, których potrzebuję... Szukam butów do chodzenia po Tatrach latem, ewentualnie wczesną jesienią. W każdym razie nie mam zamiaru chodzić po śniegu. Będę je nosić pewnie gdzieś max 3 tygodnie w roku, więc mam zamiar wydać na nie do 300 zł. Nie będę w nich chodzić po mieście/lesie/itp., tylko w górach. Chciałabym, żeby były nieprzemakalne, ale jednocześnie żeby przepuszczały powietrze. Proszę polećcie mi jakieś ma...
    • Witam Wybieramy się we wrześniu z chłopakiem w góry, na dwa tygodnie. Pierwszy tydzień planujemy spędzić w Ustroniu lub Szczyrku (co lepsze?), zaś nie wiem gdzie pojechać na drugi tydzień, ponieważ dwa tygodnie w Szczyrku/ustroniu byłoby chyba nudno siedzieć. Więc jakie są dobre miejsca w górach na spędzenie ciekawego, aktywnego tygodnia? Dodam że będziemy swoim samochodem, a w grę wchodzą tylko tanie noclegi góra 35 zł/osoba ;). Proszę o sugestie.
    • Witam, wybieram się w te wakacje na tydzień (niestety tylko na tydzień) do Szczyrku i chciałbym skorzystać z porad doświadczonych wędrowców rezydujących na tym forum. Chciałbym mianowicie zapytać jakie szlaki polecacie w okolicach Szczyrku oprócz oczywiście żelaznych punktów, tzn. wycieczki na Skrzyczne oraz Klimczok. Kwaterę będę miał stacjonarną w Szczyrku,nie dysponuję samochodem, więc dobrze byłoby żeby na początek i z końca szlaku można byłoby dostać się jakoś z/do Szczyrku...
    • Witam, Szukam spokojnego miejsca noclegu(pokoj)dla dwoch osob w Bieszczadzach. Najlepiej na jakies prywatnej kwaterze. Nie mialem okazji byc jeszcze w tej czesci Polski wiec nie mam zadnych preferencji odnosnie lokalizacji. Najfajniej w Wetlinie albo Ustrzykach- ale niekoniecznie. Wazne aby mozna bylo pospacerowac po 'pagorkach' jakis ciekawych i zweryfikowac powszechna opinie o wyjatkowosci Bieszczad:)Miejsce powinno byc czyste i schludne, z dostepem do lazienki- bez zadnych zbe...
    • Poratujcie propozycją gdzie najlepiej udać się w góry na tydzień,najlepiej słowacja (ale nie koniecznie), nie za wysokie, macie moze jakies namiary na dosyć tanie miejsca noclegowe? florianos
    • dobre warunki narciarskie temp.: 0 C opady: przelotne opady śniegu
    • Pytam o pogodę w tym tygodniu od 19-stego i raczej w wyższych górskich partiach,nie w mieście:)Ale w mieście też może być.I czy jest wiatr?
    • Pierwszy raz wybieram się w Sudety. Do tej pory chodziłam po Tatrach, ale najwyższa pora ruszyć się w inne góry. Który rejon Sudetów wybrać, żeby nie był monotonny, było co obejrzeć i gdzie pochodzić? Na chwilę obecną mam w planach okolice między G.Bystrzyckimi a G.Złotymi.Chyba,że podpowiecie mi coś ciekawszego.
    • Witam, część tegorocznego urlopu chciałem spędzić wędrując po jakichś urokliwych wybrzuszeniach terenu - Beskidy, może Tatry. Jeśli jest tu ktoś kto ma czas i podobne plany, a nie chce włóczyć się w pojedynkę - zapraszam. Piotr-28 wawa hobbes3@wp.pl
    • Szczęsliwi ci,którzy mogą co tydzień jeździć w góry,dla nas z Mazur to porządna wyprawa. Jako,że noclegi mamy już zabukowane od niedzieli do soboty proszę o informację jak jest aktualnie w Tatrach,w szczególności: w Dolinie Pięciu Stawów, na Czerwonych Wierchach i Kasprowym. Jedziemy z osobami,które będą pierwszy raz w górach i się zastanawiam czy pójście do Doliny od strony drogi na Morskie Oko będzie bezpieczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się