usg

(459 wyników)
  • Cześć, wiem, że temat usg pojawia się na wątku dość często. Mam jednak taki dylemat, że nie wiem, do kogo się wybrać na prywatne badanie (teraz jestem w 22 tc, lekarka prowadząca zasugerowała wizytę między 15-25.03). Poprzednio na badaniu byłam w Babka medica u dr. Rodzenia, ale nie do końca jestem zadowolona - było krótkie, dr nie dał nam popatrzeć na dzidziusia, tylko bardzo szybko sprawdzał po kolei czy wszystko dobrze się rozwija. W rezultacie dostaliśmy kompleksowy opis wszystkich wewnę...
  • zwykłe kiedys kosztowalo 70zl a teraz 190zl tak mi napisal w mailu
  • Hej, kobietki :) Muszę się zapisac do kogoś na usg (20-24 tydz). Pierwsze robilam u Roszkowskiego, bo niby mial byc taki 'guru' ale powiem szczerze nie jestem zadowolona! Wzial kupe kasy a czulam się że załatwił nas 'po łebkach'- wizyta twala 10 minut, nawet nie zdążylismy sie dobrze przyjrzec dziecku, lekarz byl skąpy w wyjasnianiu czegolwiek, costam tylko poburczal że wszystko w porządku, zakasowal 350 zeta i nara, bo czeka następna klientka. Dlatego kolejne usg chcę zrobic u kogoś...
  • czy możecie polecić jakiegoś dobrego specjalistę u którego robiłyscie to usg, no i podać cenę ?
  • Podczas pracy w Bułgarii doznałem urazu kolana. W tamtejszym szpitalu zrobiono mi jedynie rtg kolana i stwierdzono, że za 2-3 dni kolano przestanie mnie boleć. Jednak nie przestało. Do kraju wróciłem 23.07.2010 ok. godz. 16.00 i od razu udałem się na umówioną wizytę do ortopedy, który stwierdził, że prawdopodobnie jest to zerwane więzadło krzyżowe i krwiak w kolanie i zalecił badanie usg. Jednakże w piątek wieczorem przeprowadzenie badania usg, nawet odpłatnie, jest niemożliwe, gdyż o t...
  • czy jak Was przyjmowano do szpitala to robili usg albo mierzyli miednice? mi przy poprzednim porodzie nie robili nic z tyh rzeczy a teraz mialam usg robione tylko 2 razy (teraz 37 tc) i zastanawiam sie czy zrobic usg czy dac sobie spokój i czekac az pojade do porodu. dodam ze pierwszy zakończony cc i nie wiem jaka mam grubość blizny
  • czy warto wykonac tam to usg? czy lekarze wykonujacy badanie maja spore doswiadczenie i jak dlugo trwa :)? z gory dziekuje
  • pomozcie mi rozwiazac moj dylemat- moze sie wydawac smieszny i drobny, ale dla mnie wiele znaczy jestem obecnie w 12tc- mojej pierwszej ciazy :) mam 30lat, niby wszystko przebiega normalnie, nie mam wielkich dolegliwosci, ale generalnie jestem histeryczka i strasznie sie ta ciaza stresuje- czy wszystko bedzie dobrze, czy dziecko urodzi sie zdrowe itd. kilka dni temu mialam powazne zatrucie pokarmowe- lekarze uspokajaja, ze po prostu musialam zjesc cos, co mi zaszkodzilo, ale mo...
  • Bardzo proszę polećcie , gdzie w Warszawie i kto wiarygodnie i solidnie wykonuje to usg i test.Z góry dziękuje.
  • pierwszą ciąże prowadziłam u dr Szulińskiej z lux medu na Chmielnej.. ale pani dr niestety nie przyjmuje w żadnym szpitalu tymrazem chyba wolałabym chodzić do lekarza który przyjmuje w jakimś szpitalu, najlepiej by było jakby to była Żelazna ale pewnie nie ma takiego :D i jeszcze jedno pytanko, czy są lekarze z lux medu którzy mają usg w gabinecie i wykonują je normalnie podczas wizyty? w pierwszej ciąży na każde usg zapisywałam sie na oddzielną wizytę, przez telefon nie chcą ...
  • Dziewczyny pilnie poszukuje lekarza prowadzącego [b]koniecznie z usg w gabinecie [/b], najchętniej pracującego w jakimś szpitalu , nie ukrywam że Żelazna byłaby najlepsza może ktoś miała lekarza z Babka Medica - tylko tam podobno nie ma usg w gabinetach ??? jeśli możecie podajcie też cenę wizyty z usg ( nie specjalistycznym połówką czy prenatalnym tylko takim "podglądem") z góry bardzo dziękuję
  • Jak to jest z wykonywaniem USG w LIMie. Mam abonament z ramienia firmy i oczywiście usg jest w tym przypadku darmowe. Ale w LIMie jak zwykle same sprzeczności. Poprzednio zapisując się na usg w 32 tc od razu zostałam zapytana czy mam skierowanie od lekarki prowadzącej, bo w przeciwnym razie będe musiała za nie zapłacić. Dziś zapisałam się na usg na 36 tc i nikt mnie i żadne skierowania nie pytał. Zastanawiam się, czy mimo wszystko nie pójść do kogoś po skierowanie (w tej chwili n...
  • wrzuciłam w wyszukiwarkę i marne wyniki, jest sporo placówek, ceny w okolicach 300zł - moim zdaniem dużo. Macie jakieś pozytywne doświadczenia w tym względzie? chodzi mi głównie o dobry sprzęt 3D, ewent. z możliwością podejrzenia w 4D, przepływ krwi (doppler) i możliwość nagrania na płytę. W miarę podoba mi się, przynajmniej z opisu, ultramedica, ale 270zl.. słyszałam o dr Wiecuniu, ale wraca dopiero około maja. Pomocy.
  • gdzie w Warszawie można zrobić usg 3/4d? najlepiej tak żeby koszt był zbliżony bardziej do 200 niż 300zł :D chciałam sie zapisać na ul.Łucką do dr Makowskiego ale teraz jest na urlopie i terminy są dopiero na drugą połowę lutego a ja musze sie zapisać tak w ciągu najbliższych 2 tygodni ktoś wie ile takie usg kosztuje w babca medica? do tej pory korzystałam tylko z lux medu a tam zeby iść na usg trzeba mieć skierowanie od gina, mam nadzieje ze tak normmalnie prywatnie to można...
  • slyszalam ze jest mozliwosc zrobienia sobie 2 czy 3 razy w ciazy usg za darmo...mozecie mi podpowiedziec jak sie do tego zabrac? cala ciaze chodze prywatnie, moge zrobic u swojego lekarza usg ale jesli mam mozliwosc zrobic je za darmo to chce z tego skorzystac tymbardziej ze juz 2 razy placilam na usg u dr Roszkowskiego wiec same wiecie jaka to droga impreza;-) jestem z warszawy i jesli bylybyscie tak mile i napisaly mi jak mam sobie to zorganizowac - takie usg- bede bbb wdzie...
  • Czy ktoś robił u wymienionej wyżej dr tzw. usg połówkowe (przychodnia nazywa się, zdaje się, Genom)? Jakie wrażenia? A koszty? :-) Będę wdzięczna za wszelkie opinie.
  • Witam, jestem w drugiej ciąży w 17 tygodniu, od innych mam dowiedziałam się, ze trójwymiarowe usg to wspaniałe przezycie dla mamy:-)Prosze o odpowiedź w którym tyg się je robi i czy może ktoś wie czy jest w Gdańsku? Dzieki
  • Jak wrażenia jeśli chodzi o usg/wizyty. Jak Jego doświadczenie i fachowość? Pozdrawiam.
  • to usg genetyczne doktor poleca a koszt 220 zeta Ktoś był poleca? Ja mam ciąże zagrożoną a wycieczka do Warszawy komunikacją podmiejską to dla mnie mega wysiłek Proszę o opinie dzięki
  • Mam pytanie do przyszłych mam które robiły usg w szpitalu orłowskeigo przy czerniakowskiej? Czy nagrano Wam na waszą prośbę usg, ja w 1 ciąży miałam nagrane na kasetę , a teraz na 1 usg odmówiono bo "nie nagrywają?!!" spojrzeli jakbym z księżyca spadła i tego nie wiem, a niespełna 3 lata temu to czemu nagrywali????/ Niedługo mam połówkowe usg i chciałabym mieć to nagrane, ale chyba ich sprzęt jej 100 lat za murzynami, i dlatego nie nagrywają, jak coś wiecie to czekam na odp. Dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się