usg

(184 wyniki)
  • Jutro mam wizytę u lekarza. Miał robić usg, żeby zobaczyć czy kolejny miesiąc będę brać clo (czy np. nie ma torbieli). Tyle, że to miał być 4 dc, a ja do tej pory nie mam @ (3 testy negatywne). Znając życie to dostanę pewnie jutro i tak się zastanawiam czy wtedy robi się usg (pierwsze 2 dni mam bardzo silne krwawienie). Z 2 strony nie przekładałam wizyty, bo równie dobrze mogę dostać @ za 2,3 czy 4 dni...
  • bylam wczoraj u gina i robil mi usg 10dc w prawym jajniku widac pecherzyki super ale nie znalazl lewego jajnika :( czemu tak wiecie? czy ktoras z was tez tak miala? przepisal mi luteine od 16 do 25dc 3x1 i kazal dzialac :)))
  • Po jakim czasie od zagnieżdżenia się zarodka widoczny jest on na badaniu usg ( ginekologicznym)? Czy jeżeli 25-28 dnia cyklu się kochałam ( szczyt LH w moczu 24 dc.), a 28 dc. wieczorem miałam robione usg gin., to czy ono by coś wykryło ? ( nawet nie zagnieżdżenie, ale np.zapłodnienie ? opis standardowy : na kazdym jajniku po 3 pecherzyki, zatoka Douglada wolna od płynu). Pozdrawiam i bardzo proszę o odpowiedź
  • kurcze dziewczyny lekarz kazał mi przyjsc w 27 dniu cyklu na usg , zastanawia mnie co on moze zobaczyć w tym czasie ? o co mu chodzi , nie dopytałam a do wizyty jeszcze 2 tyg ,
  • 16.10 mialam OM, ostatnio pojawily sie brunatne plamienia i gina poradzila zrobic usg. plamienia prawie ustaly, w tym tygodniu odbieram wyniki bety. jak myslicie, jesli wyniki beda ok czy warto jest robic to usg, nie lepiej poczekac jeszcze z tydzien, dwa az bede mogla uslyszec serduszko?. nie stac mnie na robienie co dwa tygodnie usg, juz i tak same badania tych wszystkich przeciwcial uszczuplily strasznie moj portfel:(. i jeszcze jedno pytanie, czy serduszko mozna uslyszec w 6 tygodni...
  • dziewczyny, prosze porazicie, bo juz zgłupiałam. dziś mam 8 d.c( temp 36,8) od 5 dnia cyklu do 9 mam barc CLO, kiedy isc na usg?, bo ginka powiedzial żeby w 13 d.c to wtedy da mi odrazu pregnyl, moze jednak warto isc tez wcześniej? np 10. co wy na to? a kiedy rozpoczać starnia?
  • Dziewczyny mam pytanko czy do pierwszego badania usg w ciąży trzeba mieć pęcherz pełny czy pusty. Pytam dlatego że z poniedziałek mam mieć badanie usg a z wranienia zapytałam się zapytać. I jeszcze jedno pytanko czy znacie może jakieś tak fajne forum jak to dla dziewczyn z fasolkami. pozdrawiam
  • Cześć dziewczyny, na usg w 25 dc wyszło, ze mój pęcherzyk Graffa nie pękł, jest bardzo duży (26mm), w tym cyklu brałam luteinę (15-24dc)- czy jest możliwe, że to ona spowodowała? Endometrium 7mm. Czy któraś miała podobny wynik? We wcześniejszych cyklach - jak nie brałam luteiny - to skoki temp. miałam dopiero ok 20 dc, czyli owu miała miejsce, prawda?
  • Moja teściowa-pielęgniarka powiedziała, że z badaniem usg mam poczekać do 6 tygodnia, bo ponoć bardzo często zdarzają się poronienia po usg. Czy macie jakieś info na ten temat (do gina i tak pójdę, muszę przecież w końcu się dowiedzieć, a nie mogę z góry zakładać, że po badaniu poronie...)
  • ile dni musi upłynąć od owu aby na usg można było zobaczyć ze to ciąża?? jestem bardzo zniecierpliwona bo mam teraz dni około owulacyjne stramy sie ile wlezie i nie wiem jak długo mam czekac ...
  • Bardzo proszę o pomoc w wyjaśnieniu tego usg. ....Macica w tyłozgięciu POWIĘKSZONA Z WIDOCZNYMI DROBNYMI MIĘŚNIAKAMI ŚRÓDŚCIENNYMI o wymiarach 67 x mm, o gładkichobrysach i niejednorodnym echu. Endometrium grubości 11 mm.Zatoka Douglasa wolna. Jajnik prawy wielkości 28x18 mm, bez zmian Jajnik lewy wielkości 28x20 mm, bez zmian. Bardzo proszę powiedzcie co o tym myśleć.Naczytałam się o mięśniakach i aż się boję ze teraz to już nigdy nie zajdę w ciąże
  • Właśnie wróciłam z usg (14 dc): endometrium 8mm w prawym jajniku pęcherzyk śred. 13 mm w zatoce Douglasa niewielka ilość płynu Otóż lekarz nie wie czy owu była. Zawsze myślałam, zresztą też czytałam, że płyn w zatoce Douglasa wskazuje na owu. Ale powiedział, ze na żadną się nie zanosi. Tyle to ja też wiem, skoro już była. Poza tym stwierdził, że mam tyłozgięcie macicy. Poprzedni lekarze mówili o przodozgięciu z tyłopochyleniem. Wg moich obserwacji owu była albo w nocy albo rano. ...
  • Dziewczyny proszę pomóżcie mi w interpretacji tego wyniku. Dopiero drugi miesiąc staramy się o dzidziusia i w ogóle nie mam w tym temacie doświadczenia. Czy z tego opisu wynika, że owulacja na pewno była i czy jest szansa w tym cyklu? Trzon macicy w przodozgięciu grubości w dnie 36mm jednorodny. Endometrium jednorodne grubości 9,8mm typu 2 fazy cyklu. Jajnik prawy wym. 20/9mm z obecnymi pęcherzykami. Jajnik lewy z ciałkiem żółtym i pęcherzykiem o średnicy 17mm. Za macicą warstwa w...
  • było widac..może tak być??Beta dziś 1330 !! Wasza Maszula
  • Dziewczyny , pisze z pracy wiec szybko.. w 7 dc byłam u gina i najwiekszy pecherzyk miał 9 mm i gin twierdził,ze owu bedzie mniej wiecej za tydzien, czyli wypada jutro. ja zwykle miałam cykle 33 dniowe i owu chyba była około 19 dnia,ale ostatnio wszystko sie rozjechało po poronieniu. przy jakiej wielkosci pęherzyka jest owu, jak szybko one rosną? macie jakies doswiadczenia?miałam isc dziś na monitoring ale dr na zwolnieniu-pechowo. dzieki,Asia
  • Witajcie Kochane, straszni mi dziś smutno. Byłam właśnie na usg ginekologicznym i zobaczcie same co mi napisano w opisie: "Trzon macicy w przodozgięciu, jednorodny. Wymiary trzonu dł. 43 mm, grubość w dnie 37 mm. Endometrium grubości 11 mm wyraźnie ograniczone. Nie stwierdzam płynu w jamie macicy. Jajnik prawy 33 x 23 mm z drobnymi pęchcerzykami wielkości do 6 mm. Jajnik lewy 38 x 26 mm również drobnopęcherzykowy, pęcherzyki do 7 mm. Zatoka Douglasa wolna." Pęcherzyki nie doj...
  • Dziewczyny pomóżcie! Miałam dziś usg - 6 dzien po owulacji (owulacja potwierdzona monitoringiem) i na opisie od lekarza wyczytałam "nie uwidacznia się też osobno ciałka żółtego". Zobaczyłam to dopiero po wyjściu, więc nie spytałam... :/ Ale czy w 6 dniu po owulacji ciałko żółte nie powinno być widoczne???
  • Witam Dziewczynki:))) Mam wielką prośbę, czy któraś z Was może mi powiedzieć, co to jest. Zdania lekarzy są bardzo odmienne i już sama się już zakręciłam i nie wiem o co chodzi. Może Wy mi pomożecie?? Do innego lekarza idę dopiero 24.06 a strasznie zżera mnie ciekawość. Słyszałam,że przy wysokiej prolaktynie progesteron jest mały. Ja miałam robione badania w 26dc i prl wyniosła 60,7 ng/ml (N do 17,86 ng/ml) a progesteron 13,5 (N do 16,6 ng/ml), czy to jest straszny wynik? Dodam,...
  • HEJ Dziewczyny proszę o pomoc w odpowiedziach wczoraj tj 25.10 moja 5 tyg ciąża zakończyła się samoistnym poronieniem...w zasadzie zaczęło się w zeszłym tygodniu w piątek ..pojawiły się brunatne plamienia(niewielkie).,.przepisano mi du[phaston 2x1 ..do wczoraj rana..przy porannej toalecie zauważyłam malutką dosłownie 4mm czerwonaą kropeczkę"coś jak zarodek w jajku"dosłownie ,zaniepokoiłm się tym i pojechałam na IP w pobliskim szpiatlu gdzie zrobiono mi usg..już nic nie było widać ..nie miała...
  • Dziewczyny, mam dość istotne pytanie.... Czy zdarzyło Wam się krwawienie/plamienie owulacyjne? Nie chodzi mi o krople krwi w śluzie, czy też lekko zabarwiony krwią śluz, ale o normalne plamienie... Wczoraj, w 16dc będąc w toalecie zaobserwowałam u siebie lekki "wyciek" krwi... świeżej, jasno-czerwonej krwi! Nie było tego bardzo dużo, ale jednak na papierze zdecydowanie widoczne! W tej krwi zaobserwowałam też trochę jakby ciągnącego się śluzu, ale to była zdecydowanie krew z kapką śluzu niż n...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się