usg

(112 wyniki)
  • Gdzie poza Zaczarowanym Kolem mozna zrobic usg stawow biodrowych dziecku?? Slyszalam o jakims punkcie na Wislnej, ale blizszych danych brak.Pomozecie krakowianki? Pzdr
  • słyszałam, że obowiązkowo dwa w pewnym odstępie czasu - a dziś byłam na pierwszym (gosia ma 8 tygodni) i lekarz powiedział, że nie trzeba już przychodzić - rzeczywiście może tak być, że nie trzeba i są wszystko w stanie sprawdzić za pierwszym razem czy lekarz zmniejsza sobie liczbę pacjentów i kłopotu? Któraś tez tak miała?
  • Witajcie, mam wyznaczone badanie usg bioderek dopiero w pazdzierniku. W szpitalu mala badal pediatra i nic nie mowil, ale jak przyszla do mnie polozna, kazala profilaktycznie zakladac flanelowa pieluche na pampersa. Mowi,ze to tak na wszelki wypadek. Co o tym myslicie? Katowac dziecko podwojna pielucha?
  • jedziemy jutro na usg bioderek, mam nadzieje ze ominie mnie podwójne piluchowanie
  • czy usg bioderek mają wszystkie maleństwa ??? kiedy najlepiej jest zrobić to badanie ?
  • Dziewczyny, czy w trakcie przyjęcia na izbę jest robione usg? Chodzi mi o poród naturalny. Ostatni pomiar miałam w 34 tc. Hania leżała co prawda główko ale przecież mogła się odwrócić. Nie znam też jej aktualnej wagi, bo na ostatniej wizycie dr zrobiła tylko ktg. Moja dr właśnie zaczęła urlop, a ja w razie czego mam jechać do szpitala...i tak się zastanawiam czy w razie porodu ktoś sprawdzi oprócz akcji serca położenie i wagę. To moja pierwsza ciąża i troszkę się stresuję...
  • gdzie można zrobić usg bioderek w warszawie? za ile?
  • hej bylam na 2 usg w 9 tygodniu, wszystko prawidlowo, dzidzia ma 24 mm ;-) i macha konczynami ;-) moj maz stwierdzil zze nam machala .. hehe ale super pozdrawiam Was wszystkie i trzymam mocno kciuki za Nas wszystkie
  • czesc dziewczyny, nie jestem pewna czy juz ten watek nie byl poruszany (nie znalazlam go na tym forum). Mam zapytanie czy ktoras z Was moze mi polecic lekarza lub przychodie w ktorej to badanie robia rzetelnie (chcialabym miec cale badanie w 3d - a nie tylko jedno zdjecie na koniec, slyszalam rowniez, ze niektore trwaja okolo 40 minut - a nie 20 - czyli pewnie sa dokladniejsze i na takim mi zalezy. Znalazlam polecona lekarke ale w Wawie i jestem przekonana, ze musi byc ktos war...
  • No własnie byłam i jestem zmartwiona, bo to już 38 tydzień a moja córcia waży tylko 2700g. Fakt, ja jestem niewysoka i szczupła a w ciąży przytyłam tylko 8 kg ale i tak się martwię. Idę jeszcze dzisaij na wizytę, ale martwię się straszliwie. Przeleciałam wagę wszystkich już urodzonych maluchów i całkiem wpadłam w depresję... Może robię coś nie tak, że ta moja gwiazdka nie chce urosnąć? Strasznie mi źle i boję się o mojego Skarba jak nie wiem co! Pocieszcie mnie, proszę!!!
  • Po 30 tyg, czy później? Bo ja już się pogubiłam...
  • Zrobilam pierwsze USG po ciazy - prawie dwa lata przerwy - i okazalo ze w jednej piersi mam torbiele. Niby nic, ale sie przestraszylam. Gin mowi zeby sie nie przejmowac. Za pol roku mam powtorzyc. Podobno to od karmienia. Robicie USG piersi?
  • Ostatnio pediatra stwierdzila ze Piotrek ma duży brzuszek. I kazała mu zrobic usg. Miał robione w pazdzierniku i było ok, a brzuch i wtedy był taki sam. Ja panikuje, młody od rana przygłodzony. Ja sie chyba nie nadaje na bycie matką. Za mocno panikuje o wszystko....
  • Pani doktor porównała 3 usg i się okazało że termin z 3 badań wychodzi na 30listopad, a nie na 5 grudnia. Ola waży prawie ok 1900g i jest wszystko ok:))
  • Cześć dziewczęta, My dziś do lekarza na ważne badanie, przezierność karku itd... Mam nadzieje że Pomarańczka nam dzis pomacha :) Kiedy była śliwką kiwała jak szalona :D Pozdrawiamy!!!
  • czesc dziewczyny:), czy bylyscie juz na pierwszym usg? ja jestem troche zdziwiona ksztaltem pecherzyka, lekarza tez sie troszke zaniepokoil i zalecl zebym przyszla za tydzien...zobaczcie same: fotoforum.gazeta.pl/3,0,390965.html a wy jak macie?
  • Dziewczyny chcialam sie pochwalic ze tez juz bylam i jestem spokojniejsza. Plec potwierdzona-bedzie dziewczynka :) Maluszek lezy juz glowka w dol a ja taka doswiadczona ciezarowka (2 ciaza)bylam na 100% pewna ze jeszcze sie nie przekrecila. Jest drobna i bedzie mniej wazyla niz syn (3710-waga urodzeniowa syna) bo teraz wazy dopiero 1400-pewnie jak sie urodzi to kolo 3 kg. Robilismy 2D a i tak bylo widac jak lapie sie za uszko,rusza zrenicami i marszczy brwi ze zdziwienia. Aa szyjka dluga...
  • no właśnie kiedy się je robi?
  • na pewno poznamy płeć, obstawiajcie co będzie:))
  • Jonek od końca lutego ma problemy z pęcherzem, nawracającymi zapaleniami cewki moczowej i... tu zaczyna się łamigłówka i zadanie dla samego dr House'a. Nie ma gorączki (większość chorób przechodzi bez gorączki), skarży się na bóle brzuszka i wyje przy sikaniu. Wyniki moczu nie wskazują na stan zapalny, w posiewie nie wyszło nic groźnego, a objawy wracają. Chłopak przeszedł dwie antybiotykoterapie, jest nasycony żurawiną powyżej czubka głowy i nic... Wczoraj pojechaliśmy na izbę przyjęć, bo pi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się