usg

(517 wyników)
  • Witam w 5 t 4 dni bylam na 1 usg,pecherzyk mial tylko 8,5 mm i widoczne echo zarodka 2,2 mm,serduszka jezcze nie slychac...mam przyjsc za ttdzien.strasznie sie martwie wielkoscia pecherzyka i tym ze nie ma ani slowa o pecherzyku zoltjowym..czy moze go nie byc?:(
  • Witam Wiem ze jestem w ciazy bo zrobilam test 1.05(to powinnien pierwszy dzien okresu)ostatnia miesiaczke mialam 7.04. ,17.04 (owulacja ) mam krotkie cykle co 26dni.zastanwiam sie czy jak jutro pojde do lekarza czy juz cos zobacze na usg?a jak bylo u was w ktorym tygodniu usg potwierdzilo wasze ciaze?
  • od początku - w piątek wieczorem miałam usg tranwaginalne. Lekarz stwierdził, że owulacja była "dopiero co" i że jeżeli współżyłam dzień lub dwa dni wcześniej, no to trzyma kciuki. Fajnie by było, jakby się udało... A teraz, dzisiaj dostałam prawie okres ze wszystkimi jego dolegliwościami (lekki ból brzucha). Niestety, z lekarzem nie mogę się skontaktować do jutra... Nic też mi nie mówił o atrakcjach ubocznych, a ja jestem zielona, bo w ogóle pierwszy raz miałam robione tego typu badanie. Cz...
  • W którym dniu cyklu robiłyście usg tak profilaktycznie aby sprawdzić czy wszystko jest ok. Mi lekarz zleciła zrobić usg w 2 połowie cyklu a z tego co czytałam to zazwyczaj robi się w pierwszej połowie cyklu aby sprawdzić np. jak pracują jajniki. Czy np. pco wyjdzie niezależnie od dnia cyklu w którym robi się usg.
  • mam do was pytanie 17 stycznia była moja ostatnia miesiączka okres co do dnia co 29 dni, dodam że okres był normalny 4 dniowy obfity dziś byłam na usg i według lekarki ciąża wygląda na 2 tygodnie starszą niż ostatnia miesiączka jak to możliwe ?? doktorka twierdzi że się pomyliłam w dacie miesiączki ale jestem pewna że nie
  • Witam wszystkich od 1,5 tyg jestem w bardzo planowanej ciąży (2 testy + 2 USG). Ponieważ to moja 3 ciąża (jedna udana) to bardzo się boję żeby i z tą nie było źle. Robiłam usg 17 marca (żeby stwierdzić czy rozwija sie w prawidłowym miejscu) i wyszło że jest pęcherzyk ciążowy 6mm ale nie widac zarodka!! Dwa dni póxniej mój gin powtórzył mi usg (bolał mnie brzuch)i pęcherzyk urósł do 9 mm ale nadal nie widac zarodka. Orzekł że w 4 tyg ciąży tak może być, muszę powtórzyć usg za 2 t...
  • Wiem, pytanie może głupie. Ale zapisałam się na usg genetyczne. Dowiedziałam się, że robi się je między 11 a 14 tygodniem. Nie wiem jednak czy liczy się tygodnie skończone, czy rozpoczete? Bo termin USG mam tak na pograniczu - 10 skończony, 11 rozpoczęty. Ale moge jeszcze zmienić termin na 13 skończony i 14 rozpoczęty. Jak to liczyć? Chyba musze się z tej ciązy jeszcze trochę podszkolić ;)
  • Witam ile razy miałyście robione już badanie usg? Czy jest jakaś min. ilość, która musi być wykonana podczas tych 9 m-cy? Ja np jestem w 26 tyg. i usg miałam robione 4 razy. Pozdrawiam
  • Według daty ostatniej miesiączki która podałam na początku ciazy poród mam na 20 września:) a według usg jakie mam robione na 17 pażdzernika. Czy badanie usg zawsze potwerdza termin porodu i mam się tego kurczowo trzymać tego...czy ktoś tak miał?
  • Pytanie tak jak w temacie, czy to jest jedno i to sam badanie, a czy 3D to zupełnie inne usg?
  • ile razy w czasie ciąży miałyście robione USG? chodzi mi o takie po brzuchu.. ja jestem w 25 tc, i dopiero raz mialam, wczesniej lekarz robil mi dopochwowe i powiedzial ze zewnetrzne jest szkodliwe dla dzidziusia (choc ma nowy sprzet) i lepiej nie robic go co miesiac.. a wiem ze moje kolezanki maja na kazdej wizycie..
  • Hej dostałam skierowanie na usg genetyczne(penetralne) od swojego ginekologa, powiedział że mam się zgłosić do szpitala i przyjmą mnie bez problemu, jednak okazało sie że owszem robią usg ale tylko od 11do13 tc,ja jestem już w 22więc sie nie zaliczam:) skierowano mnie do przychodni obok szpitala która powinna zrobić mi to badanie bo kontrakt z NFZ ale też mnie odesłano:) Potem dzwoniłam do trzech pracowni genetycznych poza moim miastem,gdzie też nie zostane przyjęta bo to,bo tam...
  • dziewczyny, mieszkam w uk i o 15 mam pierwsze usg na liscie od lekarza napisane jest iz pecherz ma byc koniecznie pełny czy w Polsce tez to jest konieczne? czy rzeczywiscie lepiej wszystko widac przy pełnym pęcherzu?
  • Mam już dzieci. Ale często czytam to forum i widzę, że dziewczyny zaraz po pozytywnym biegną do lekarza. Ja mam tyłozgięcie macicy i moje ciąże były widoczne dla lekarza po 10 tygodniu. Wczesniej nie miałam po co iść. Naprawdę lekarz rozpoznaje ciąże w 5-6 tygodniu?
  • Witam, Czy ktoś robił w ostatnim czasie usg połówkowe 3D w Babka Medica chodzi mi o koszt takiego badania ?? Z góry dziękuję za odpowiedź
  • witam. mam pytanie wybieram sie na badanie usg 3d czy jest mozliwe okreslenie plci w tak wszesnej ciazy?podczas badania bede w 14 tygodniu
  • czy wasi mezowie/ partnerzy byli z Wami podczas usg genetycznego i lekarz pozwolil im zobaczyc maluszka czy byly tylko pomiary i nic wiecej? chcialabym wziac mojego narzeczonego, by sobie obejrzal naszego brzdaca, ale nie wiem, czy lekarz sie zgodzi moja ginka prowadzaca jest przeciwna czestym usg, dotad mialam tylko jedno, w 6 tyg, nastepne dopiero polowkowe i na pewno nie zrobi mi usg tylko po to, by on mogl sobie je obejrzec i tak sie zastanawiam, czy na genetycznym moze byc...
  • Byłam na usg w 22 tyg. Wszystko z dzieckiem w porządku. Lekarka jedynie zwróciła uwagę ze nie mogła skontrolować żołądka bo było brak zawartości żołądka. Napisała w opisie ze trzeba jeszcze to skontrolować. Mówila spokojnie ale tak naprawdę ja nie wiem co może to oznaczać. Powiedziała ze cos takiego może być przy wielowodzoi ale u mnie wielowodzia nie stwierdziła. Miała któraś z Was taką sytuację ze nie było widać zawartości zoładka na usg???? Nawet nie potrafię nic znaleźć ...
  • wg ostatniej miesiączki poród mam mieć 6 dni wcześniej niż wg pierwszego usg w 7 czy 8 tygodniu. wiem, że poród przyjdzie i tak kiedy zechce, ale teoretycznie z czego wynika taka różnica?????? ma to związek z terminem owulacji???
  • Jestem w 15 tygodniu ciazy, dzis ide na pierwsze usg. Ile wazyly wasze dzidziusie w tym czasie??? Juz sie nie moge doczekac:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się