usg

(43 wyniki)
  • moze polecicie sprawdzonego lekarza w celu zrobienia usg wezlow chlonnych 14letniej dziewczynce? najlepiej jakby to byl onkolog....
  • witam Szanowne Mamy! Mam pytanie, czy któraś z Was robiła usg przez ciemiączku. Dzisiaj neurolog zaleciła zrobienie tego badania profilaktycznie i nie wiem co o tym sądzić, czy to nie jest naciąganie. co o tym sądzicie?Czy takie badanie jest niezbędne?
  • Witam potrzebuje namiary na sprawdzonego ortopedy ktory zrobi rowniez usg pozdrawiam
  • Witam. Potrzebuje namiarów na naprawde dobrego lekarza wykonującego usg u dzieci. U synka lekarz przy ogledzinach wybadał "torbiel" i nakazała wyciąc. Nei było zadnego usg ani innych badań a ja chciałabym sprawdzić czy to faktycznie " niegroźna torbiel" czy może cos innego. Aha chodzi mi o usg gornej okolicy klatki piersiowej, okolicy szyi. Bede bardzo wdzięczna za pomoc.
  • Może ktoś wie gdzie w Warszawie mozna szybko wykonać usg 6-cio letniej córci, tak zeby nie zrazic dziecka, tzn zeby lekarz był w miarę miły i jak trzeba dziecko do takiego badania przygotować, bo boję sie że cięzko będzie tak jak dorosłego czyli nie jeść dużo pić i nie sikać, czekam na szybką odpowiedź. IwciaB
  • Mam wykonać usg brzuszka u mojej córci. Maja ma 5,5 miesiąca. Jestem z warszawy. Bardzo proszę o jakieś informacje gdzie takie badanie mogę zrobić najlepiej jutro. Z góry dziękuję
  • Dostałam skierowanie na USG brzuszka. Pediatra chce wykluczyć nieprawidłowości pracy pęcherza i nerek. Córka popuszcza mocz. Dostałam skierowanie i zalecenie umówienia się na wizytę na ul. Belgradzkiej. Tam jednak nie ma miejsc do końca roku. W listopadzie miały być dwa (?!?) dni, kiedy lekarz przyjmował na badanie USG, ale lekarz się wycofał i nie będzie w tym miesiącu badań wcale (?!?). Zaczęłam więc szukać. Obdzwoniłam szpitale warszawskie. Okazało się, że jak szpital nie ma umowy z daną d...
  • musze zrobic dziecku usg przezciemiaczkowe. jak to u nich wyglada - umawiam sie oddzielnie na zrobienie usg i oddzielnie do neurologa na konsultacje? chyba tak z tego wynika, co jest na stronie Damiana - inne osoby zajmuja sie usg dla dzieci, a kto inny jest neurologiem dzieciecym... rozumiem, ze placi sie zatem podwojnie... :( a co sadzicie o tych lekarzach - dobrzy sa, warto? a moze inna klinika/inny learz godny polecenia - poprosze namiary.
  • Dziewczyny! Czy znacie jakiś dobry gabinet usg w W-wie, w którym mogłabym zrobić badanie 4-latkowi? Chodzi mi o lekarza, który miałby dobre podejście do dziecka, by przeżyć to wszystko z jak najmniejszym stresem!!
  • Cześć dziewczyny. Czy orientujecie się gdzie w Warszawie prywatnie przyjmuje dobry ortopeda robiący usg bioder u noworodka? Możecie kogoś polecić?
  • Dziewczyny, czy wiecie może gdzie możnaby było nieodpłatnie (lub mało-płatnie) zrobić 3miesięcznemu dziecku usg bioderek? Bo ortopeda państwowy, u którego byliśmy widział dziecko 2 razy tylko i kazał się pokazać dopiero, jak skończy rok. Badał tylko maualnie. Wcześniej czytałam, że nie wszystko się da wykryć takim badaniem i że dobrze jest zrobić usg. A jak było u Was? Lekarz zlecał takie badanie? I ile razy potem Was przyjmował, jak dzieciaczek był malutki?
  • Dziewczyny polećcie mi właśnie nefrologa i gdzie mogę zrobić usg nerek zależy mi na czasie no i na tym aby był naprawdę dobry. Dziękuję i pozdrawiam P.S. Na forum Warszawa nikt nic nie pisze...
  • możecie mi kogoś polecić? w pilnej potrzebie jestem, a nie chce ciągnąć dziecka do byle kogo... dzięki!
  • Czy któraś z Was była? Jak to wygląda? Wiem tylko, że jest to badanie usg, szukam dodatkowych informacji...
  • Dziewczyny, nie caly miesiac temu robilismy usg 3d, wykryto podejrzenie o niedomykalnosc zastawki trojdzielnej u naszego synka, w tej chwili jestem w 23 tyg ciazy, od razu 'skierowano' nas na usg serca plodu - oczywiscie u dr Dangel, zapisalam sie wiec do niej na wizyte, ktora mamy za kilka dni, czy ktos wie ile w tej chwili kosztuje u niej usg serca plodu? Bo nie wiem czy dobrze uslyszalam (350zl????), teraz poszperalam w wyszukiwarce i podobno w Damianie mozna taniej - a nie ukr...
  • czy ktoś z was wie gdzie można zrobić płatne USG z dnia na dzień?mamy wizyte na 12 lekarz nie kazał się spieszyć-mały ma prawie 9tygodni ale zauważyliśmy od kilku di ze dziwnie zadziera jedną nogę.nie wiem czy w takim wypadku nie pospieszyć się ztym usg.
  • Cześć, przed nami wizyta u ortopedy. Ale nie wiemy, na ile ta pierwsza wizyta jest ważna. Czy warto zapłacić za prywatną wizytę i czy wtedy jest szansa, że wykryją coś więcej? (jeśli odpukać coś by dolegało małej) Czy mają jakiś inny sprzęt niż w przychodniach państwowych? A może prywatnie warto iść nie tyle do ortopedy, co na usg bioderek? - (słyszałam, że to dwie różne wizyty, że ortopeda nie wykonuje usg). Wtedy jakość sprzętu ma chyba większe znaczenie choć i tak wiele zależy...
  • Chodzi mi o tego lekarza specjaliste od usg chyba pracuje w szpitalu na inflanckiej ale nie jestem pewna. Jeżeli ktoś ma na niego namiary to poproszę. No i gdzie przyjmuje i jakie są u niego ceny?
  • pilna sprawa-gdzie, u kogo i za ile. Proszę odpiszcie. Dzięki
  • Bardzo prosiłabym o jakieś namiary miejsc gdzie mogłabym zrobić usg przez ciemiączko. Zależałoby mi też żeby wykonał to dobry lekarz, ponieważ córka ma zdiagnozowane opóźnienie w rozwoju, ale lekarz badający ją powiedział, że przyczynę ustali dopiero po zrobieniu usg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się