usg

(50 wyników)
  • Cześć Dziewczyny, podczytuję Was od jakiegoś czasu, dużo się nauczyłam z tej stronki, ale teraz potrzebuję pomocy experta! Poniżej link do mojego wykresu, wszystko byloby w sumie ladnie, pieknie, ale..bylam na usg w 14 dc i brak pecherzyka dominujacego, w obu jajnikach po 6 mm, a endo ok. 7 mm co w ogole sie nie pokrywa z obserwacjami! Z wykresu, odczuc i testów owu wynikaloby, ze owu moglaby by byc od 11 dc do 15-16 dc - niestety usg mówi coś zupelnie innego! Czy w tym cyklu jes...
  • mam teraz wielki problem z interpretacją swojego cyklu i proszę o fachową pomoc- po raz pierwszy (a cykli obserwowanych mam 34) coś takiego widzę: 7dc- 36,59 lepki, sucho 8dc- 3648 lepki, wilg. 9dc- 36,66 gęsty lekko wilg. 10- 36,53 białko, wigl. 11 - 36,54 mocne białko, USG- pęcherzyk 18mm 12- 36,64 białko 13- 36,76 gęsty, sucho 14- 36,53 gęsty USG- pęcherzyk pękł 15- 36,62 sucho linię podst. wyznaczyłam na 36,65, więc te 2 temp. po wzroście są poniżej linii. Jak to się ma do s...
  • Poradźcie mi, gdzie w Warszawie można zrobić usg - ale tak, żeby ten sam lekarz robił i najlepiej po południu - wieczorem - codziennie... Bo chcę tak ze 3 razy - w 10 - 12 - 14 dc? I taki, który robiąc usg dopochwowe nie stosuje żelu... Pozdr Tess.
  • Od kilkunastu miesięcy prowadzę wykresy. Najczęściej mam cykle bezowulacyjne, dzięki Duphastonowi dostaję regularnie "okresu". Ale zdarzają się cykle owu, a teraz gdy staramy się o drugie dziecko biorę Clo. W dwóch poprzednich cyklach z Clo owu była (skok temp, obraz w USG) w tym wg USG była owulacja (w okolicy 15/16 dnia cyklu wg gina) ale temp nie wzrosła. Bardzo proszę mądre głowy zerknijcie w wykres. Czy to mozliwe że tej owu jednak nie było? że gin się pomylił? (to gin od niepłod...
  • usg(11)

Myślę już na poważnie o badaniu przebiegu cyklu. Zastanawia mnie ile moze to kosztować i ile czasu muszę na to poswiecić? W jakich dniach cyklu powinnam wykonać to badanie?Pozdrawiam.
  • forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=13719527&v=2&s=0 to krótki wątek na forum "Zdrowie kobiety". to, że ktoś miał owulację 26 dnia cyklu, to żadna rewelacja, ale w toku dyskusji jedna z dziewczyn napisała, że jej koleżanka miała - obie potwierdzone usg - dwie owulacje: 14 dnia cyklu i 14-16 dni później kolejną. obie w ramach jednego cyklu. jak to jest możliwe? czyżby to były dwa super krótkie cykle jeden po drugim, bez krwawienia?
  • staramy się o dziecko od paru miesięcy, chodzę na monitoring usg owulacji, ostatnia była 11/12.06 (11.06 pęcherzyk średnicy 22mm), wtedy współżyliśmy (wcześniej, też, ale akurat wtedy chyba było duże prawdopodobieństwo powodzenia). moje pytanie zasadnicze jest takie - czy okres zawsze powinien być 14 dni po owulacji? 4-5 poprzednie cykle dostawałam okres 18-22 dni po stwierdzonej przez lekarza owu. w tym cyklu powinnam dostać okres 25-26.06 - do tej pory nie mam. robiłam dzisiaj...
  • Ja juz sie przenioslam na sasiednie forum "poronienie"... ale jeszcze chcialam sie z wami skonultowac w takiej sprawie: od 3 dni mam silny, klujacy bol podbrzusza, lykam nospe, ale jest srednio skuteczna.. Dzis bylam na USG i lekarz niczego nie stwierdzil, HCG spadlo juz do 53, OB w porzadku, wiec nie ma zadnego zapalenia ani wyrostka etc. jest za to powiekszony jajnik, ale jakby juz pecherzyk pekl i jest troche plynu w macicy, ktory moze podrazniac tez jelita i powodowac ten bol....
  • Biore Castagnus ( a wlasciwei jego belgijska odmiane) od 11 dnia cylku i wlasnie jestem w 8 dniu kolejnego. Uwazam, ze bardzo pomogl mi na PMS i po raz pierwszy od dlugiego czasu nie wzielam ani jednego ibupromu podczas @ oraz mniej bolaly mnie piersi przed. Tyle, ze wszytsko sie zmienilo wraz z nadejsciem @. Od samego poczatku okresu i teraz tez bola mnie piersi! Nie sa jakos specjalnie nabrzmiale czy ciezkie, moze troszke,ale po prostu strasznie mnie bola! Mam 4-krtonie wyzsz...
  • Jak w temacie. Czy jest możliwość że temperatura skacze a owulacji nie ma? Miałam robione usg stad wiem że owulacji nie było. Pierwsze 22 dni cyklu tempka była na wysokości 36,19 - 36,27, a 23 dc skoczyła na 36,49 i tego dnia miałam usg. Jest to mój pierwszy cykl bez leków, totalny luz. Wcześniej brałam clo + duphaston (zwracam honor co do duphastonu blokującego owulację) przez 6 cykli. Cykle zwykle 29 - 32 dniowe, a owulka wg temp. ok 18-20 dc. Moje pytanie dotyczy tylko i wyłącznie ow...
  • Wczoraj bylam u lekarza w zwiazku z wyciekiem z piersi. Podobno nie ma czym sie martwic,czasem tak sie moze zdarzyc. Learz zapytal czy mnie cos nie swedzi, bo mam bardzo duzo sluzu wodnistego, po wycignieciu wziernika, wrecz ze mnie troszke sie wylało ;) Odpowiedzialam,ze biore wiesilek - i otrzymalam pytanie czy "dopochwowo". Jak lekarz moze nie wiedziec co to jest wiesiolek? Po badaniu usg wyszlo,ze jestem raczej po owulacji ( a test owulacyjny tego nie wskazal).Czy to normaln...
  • dziewczyny w ktorym tygodniu poszlyscie do lekarza o potwierdzenie ciąży na prywatnie oczywiscie?? Dokladnie ile dni od planowanego okresu??? pozdrawiam
  • witam miałam robione dwa monitoringi cyklu, ani razu gin nie potwierdził owulacji, pęcherzyki po prostu znikały nie pozostawiając za sobą śladu. Obserwuję śluz, mierzę temperaturę, ostatnio włączyłam badanie szyjki ale, wykres mam dwufazowy z prawidłową lutealną (ok 15 dni) a jednak podejrzewam że do owu nie dochodzi. Temperatura w drugiej fazie nie przekracza 36,65, czyli tak jakby zbyt mało było progesteronu. Jutro jadę do gina i boję się tej wizyty a z drugiej strony nie chc...
  • Witmam. Staramy sie z mezem od pewnego czasu o dziecko - bez skutku. Goryczy dodaje fakt ze jestem zagrozona zespolem policystynych jajników. Ginekolog mówi pospieszczie sie ale jak to zrobic? Natury sie nie zmusi do ciązy. jesli nie zdążymy przez ta choroba to jaka mamy szanse na dziecko z tym schorzeniem??????????????/
  • Obserwacje temperatury i śluzu prowadzę od 7 miesięcy, póki co w celach ściśle poznawczych. Ostatnio z powodu nagłych i bardzo silnych bóli wylądowałam u ginekologa a usg wykazało, że mam na jajniku torbiel. Hipotezy są 2: niepękające pęcherzyki Graafa lub torbiel endometrialna. I tutaj mam do Was pytanie: moje dotychczasowe obserwacje wykazywały skok temperatury w 3 dni po ostatnim dniu, w którym obserwowałam występowanie śluzu. Wcześniej w to nie wnikałam, ale czy taki odstęp między jednym ...
  • Byłam dziś u ginekologa, zrobiła mi usg, zerknęła na mój wykres i powiedziała, że wg. niej owulację miałam ok 19 dc. Ja uważam, że była dopiero ok. 23 dc- czyli w okolicach soboty. Ona twierdzi, że to niemożliwe, bo gdyby owu była teraz, to na usg widoczny byłby płyn za macicą, a już go nie ma. Zerknijcie na moje temperatury - śluzu nie podaję, bo już sama się zakręciłam. 1 @ 2 @ 3 @ 4 @ 5 @ 36,31 6 plamienie 36,38 7 36,42 8 36,30 9 36,43 10 36,37 11 36,26 12 36,35 13 3...
  • Witam wszystkie Poszukujące... Od pewnego czasu czytuję Wasze posty i tym razem chcę sie dołączyć... W czerwcu będzie 5 lat od naszego ślubu i nadal jesteśmy sami :-( Z początku staraliśmy się bardzo, regularnie mierzyłam tempkę i sprawdzałam śluz i nic. Mąż zrobił badania - ok. W końcu ja miałam dość - brałam metformax i clo i czułam się fatalnie... Byłam zupełnie wypompowana, ani siły ani ochoty na 'bora bora'... W koncu przestalam brac prochy.. A teraz znowu mnie naszło, latka lecą -...
  • dziś mam wizyte, jak zwykle boje sie mimo że to w ciągu 9 tyg. siódma wizyta . Na karzdej wizycie coś wymyślali, najpierw że nie widac nic w 5 tyg. (planowana dzidzia) potem że pęcheerzyk pusty.ech rozpisałam się a mooje pyt. jest nastepujące. skoro 2 tyg. temu usłyszałam od gina że "wolno rośnie : tzn. 7 tydz. 1.23 cm na usg wykazało , to czy dzis zaobacze jek serduszko bije. Boje się że nadal wolno rośnie i mimo że to 9 tydz. ginekolog znowu zmartwi mnie czymś
  • co o tym sądzicie, wczoraj byliśmy na usg i widac było tylko pecherzyk 26,6 mm oraz cialko żóltkowe 3,1 mm zarodka nie bylo widac, albo jeszcze za wczesnie (z usg 6t6d) albo sie nie rozwinął. Mam przyjsc na usg za tydzien, jeden lekarz powiedzial ze na tym etapie to moze jeszcze byc niewidoczny, drugi raczej byl pesymistyczny to moj wykres www.fertilityfriend.com/home/197201 1sza wyzsza 15 dnia ale moze trzeba liczyc 16a albo 17ą co o tym myslicie?
  • wyczytałam w archiwum forum, że pęcherzyk rośnie ok. 2 mm/dobę. Wczoraj (7dc) miałam robione usg - pęcherzyk dominujący miał dopiero 7mm. Wnioskuję, że do owulacji jeszcze dość daleko, prawda? Gin. kazała nam na razie nie współżyć - mamy zacząć od 12dc., ale od dziś mam śluz Bj. Powiedziałabym, idealne bj. Czy wstrzymywanie się ma sens?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się