usg

(261 wyników)
  • ktore z tych badan sa bardziej wiarygodne? Zdarza sie ze "cos"wychodzi podczas usg a nie widac tego na mammo?
  • Dostałam skierowanie na podstawowe badania, ale panika mnie ogarnia :(. Czy któraś z Was to przerabiała??? USG piersi wyszło ok.
  • witajcie jestem w nastepujacej sytuacji: jestem w ciazy poszlam na 1 wizyte do lekarza nfz i dostalam skierowania na badania i usg. Jak sie okazuje na usg trezba czekac miesiac w kolejce. Wiec nie wiem co teraz zrobic czy zrobic usg prywatnie nie czekac tyle, czy poczekac na te z nfz. Obecnie jestem okolo 6-7 tydzien ciazy. Czy warto czekac na usg za miesiac czy zrobic je jak najszybciej.
  • o czym to moze swiadczyc? po zrobieniu usg piersi wyszlo mi ze cos jest. jakis maly guzek. zalecono dodatkowo mammografie. po zrobieniu mammografi w opisie mam cos takiego "zmiany opisywanej w usg nie uwidoczniono badaniem mammograficznym. cech naciekania oraz mikrozwapnien nie stwierdzono. doły pachowe wolne. wskazana konsultacja w poradni chorób sutka i BACC" co to wszystko znaczy? co to moze byc?
  • Hej, Byłam ostatnio u ginekologa i kazał mi zrobić usg przezpochwowe. zapisałam się od razu ale teraz doliczyłam się że prawie na pewno będę wtedy miała okres. Myślałam oczywiście że będę musiała przełożyć ale gdzieś w necie przeczytałam że to usg można wykonywać w dowolnej fazie cyklu (również w czasie miesiączki). Czy ktoś miał takie usg wykonywane w trakcie miesiączki?
  • usg (5)

od jakiegoś czasu czuje kłucie z lewej strony dolnej części brzucha i w środku takie bliżej nieokreślone uczucie rozpierania. Ponieważ mam problemy z torbielami a co za tym idzie miałam je już x razy i wiem plus minus jakie to uczucie je mieć ( na moje szczęście bądź nieszczęście "bolą mnie " choć wiele kobiet ich zazwyczaj nie czuje ) jestem prawie pewna ze znowu się pojawił/pojawiły. Chciałam iść na usg dziś ale mój lekarz oznajmił mi telefonicznie ze go nie ma do końca tyg. On ...
  • mam pytanie. mam mieć wykonane usg narzadu rodnego ale problem w tym ze mam w tym czasie miesiaczke. czy to przeszkadza? prosze o pilną odpowiedz!!!
  • dostałam skierowanie od onkologa na biopsję mammotomiczną pod usg,mam zdiadnozowany guzek w piersi wielkości 7mm i zastanawiam sie czy to wogole ruszać. Moze ktoś miał doswiadczenie i moze sie podzielić.
  • chodzi mi o usg narzadu rodnego, nie ciazy. juz sie zapisalam a o to nie zapytalam... moze pomozecie.
  • Czy jesli podczas badania usg piersi lekarz wykryje jakas nieprawidlowosc, to czy od razu powie mi, co to jest i czy to grozne? Czy wysle mnie do onkologa? I czy onkolog robi wtedy biopsje? Jak to jest? Ide na usg i boje sie, ze jesli lekarz cos wykryje i nie powie mi od razu co to jest, to ja chyba osiwieje:(
  • usg(4)

czy ma znaczenie w którym dniu cyklu wykonuje się usg narządów rodnych?
  • Ponad tydzien temu na standardowej wizycie u ginekologa stwierdzil on u mnie cyste na prawym jajniku. Dostalam skierowanie na szczegolowe usg. I teraz mam w zwiazku z tym problem bo... wedlug mojego lekarza i wedle wskazan usg bylam tuz przed okresem. Mialam poczekac na okres i umowic sie na usg... no i czekam i czekam a mija juz 10 dni od wizyty i nic, okresu nie ma, mnie troche pobolewa brzuch. I nie wiem co teraz robic. Ile jeszcze czekac na okres?
  • Czesc, od niedawna zaczęłam chodzić do ginekologa i bylam na pierwszej wizycie u lekarza, ktory wzbudził moje zaufanie i ogólnie odnioslam bardzo pozytywne wrazenia choc bardzo sie stresowalam. Jednak ten lekarz nie ma w swoim gabinecie USG, a wizyta kosztuje 100zł. Nie wiem czy USG w gabinecie to standard, czy lepiej znalezc prywatny gabinet od razu z USG? a jak jest w gabinetach, do których Wy chodzicie? Pozdrawiam
  • DZiewczyny czy usg brzuszne zarówno jak i ginekologiczne(to na pewno jest dokładniejsze) może wykryc torbiele, badz inne "wady"?Na brzuszne mam krotszy czas oczekiwania ale nie wiem, czy wszystko wykryje.
  • Witam, niedawno poroniłam moją pierwszą ciążę :( mam pytanie, czy podczas usg przezpochwowego, które miałam wykonywane lekarz dojrzałby ew. torbiele na jajnikach? Czy to trzeba jakos specjalnie obserwować? Wiem, głupie pewnie pytanie, ale może mi ktoś pomoże :(
  • Witajcie, bylam dzis rano u ginekologa, pol roku temu lekarka stwierdzila u mnie nadzerke (powiedziala,ze jest duza i trzeba wymrazac, ale po analizie wynikow cytologii, ktore byly b. dobre, stwierdzila,ze jednak nie) i chcialam sprawdzic, czy wszystko jest ok, czy nie powiekszyla sie itd. Chcialam tez zrobic usg transwaginalne, bo bardzo ostatnio bolaly mnie jajniki i niepokoilam sie troche. No i w gabinecie pani dr powiedziala, ze moze albo zrobic usg, albo zbadac tradycyjnie, obu ba...
  • usg(17)

witam! mam nietypowe pytanie, moze wydac się głupie, ale proszę o odp. chciałam zapytać czy po prawie 4 tygodniach od ew.zapłodnienia na usg jamy brzusznej lekarz moze coś zauważyć, lekarz nie będący ginekologiem tylko specjalistą od tychże badań. mam nadzieję,ze wyraziłam się w miarę jasno, z góry dziękuję za odpowiedzi.
  • jak w temacie, moja znajoma ma podejrzenie nowotworu, lekarz raz jej mowil po usg, ze to cysta, potem przy nastepnym badaniu nic nie widzial, przy nastepnym widzial guza... i badz tu czlowieku madry, prosze was podajcie namiar na dobre usg dopochwowe i na dobrego i milego lekarza ktory to interpretuje, dziekuje bardzo
  • czyli co wykryje najmniejsze nieprawidłowości?
  • Mam isc na usg zeby sprawdzic czy mam nadal miesniaki na macicy (wyszlo ze je mam w czasie 1 ciazy) Ale teraz nie wiem czy mam sie nastawiac na Usg przez bruzch czy musi byc dopochwowe?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się