usg

(321 wyników)
  • Witam,ostatnią miesiączkę miałam 4 września,po tygodniu opóżniania okresu zrobiłam test,pokazało dwie kreski. Poleciałam do ginekologa na usg,i nic nie wykazało,jedynie pogrubiona błonę sluzową macicy. Ginekolog powiedział,że w 3-4 tyg ciaży nie widac jeszcze zarodka. Mam przyjsc na Usg za 2 tygodnie.Nie ukrywam zmartwilam sie;(Powiedzcie czy to normalne,czy ktoras z Was tak miala na poczatku a potem był zarodek???pozdrawiam serdecznie!
  • "W jamie macicy pojedynczy pęcherzyk ciążowy z rysującym się echem zarodka odp wlk 5 tyg ciąży, FHR nieuwidoczniono, widoczny pęcherzyk żółtkowy" Według ostatniej miesiączki jestem równo w 6 tyg ciąży, według obrazu usg ciąża jest młodsza o tydzień, zarodek jest jeszcze bardzo malutki...martwi mnie to oczywiście, liczyłam na to, że dzisiejsza wizyta rozwieje moje wątpliwości...w 6 tyg ciąży często widać już serduszko...następne usg mam za 1,5 tyg... przedwczoraj postanowiłam zrobić...
  • Cześć dziewczyny wiem,że podobne tematy już się pojawiały ok roku temu ale chcę powtórzyć temat gdyż : W ostatnią środę byłam na wizycie u ginekologa (jestem po łyżeczkowaniu 17.01.2013 - ciąża obumarła 8 tyg.) miałam już 3 @ jednakże nie regularne. Na tej wizycie gin.stwierdziła,że wszystko jest ok tylko mam (tu nie dosłyszałam jaki) ale pęcherzyk który widziałam-powiedziała,że do 3 cykli powinien pęknąć,zniknąć. Dodatkowo poinformowała mnie,że na dniach powinnam dostać okres. Jutro mini...
  • Jestem lekko zdziwiona. Wczoraj 16 d.c. miałam robione usg i lekarz powiedział że pęcherzyk dominujący się nie zmienił od poprzedniego usg i nie ma co liczyć na owulację. Dzisiaj bolały mnie jajniki i zrobiłam wieczorem test owulacyjny i wyszło że nastąpi owulacja. Zgłupiałam - Czy to możliwe że od wczoraj tak się wszystko zmieniło ? Sama nie wiem co mam o tym mysleć ?
  • Ciekawa jestem jaką dawkę clo zażywacie. Ja mam pco i w tym miesiącu biorę clo od 5 do 9 d.c po 1/4 tabletki a potem od 17 do 25 d.c. luteinę ( mam niski progesteron). Usg mam mieć 10,12,14 d.c. Potem jesli taka dawka clo nie podziała to mam brać 1/2 tabletki, kolejny miesiąc 1. Ile wy bierzecie clo i kiedy robicie usg.
  • Witam. Jestem po drugiej nie udanej inseminaccji i nurtuje mnie pewne pytanie: Przy pierwszej inseminacji, którą wykonywał mój lekarz prowadzący powiedział mi on, że w razie by się nie udało to od następnego zaraz 3 dnia cyklu mogę zacząć brać clo. Tak też zrobiłam tyle,że miesiąc później bo byłam na urlopie. Drugą inseminację wykonywał inny lekarz ponieważ mój w soboty nie pracuje. Poprosiłam go o receptę na clo w razie następnego razu żeby nie musieć nadprogramowo odwiedzać...
  • Witam, jestem w trakcie przygotowań do in vitro w Invimedzie we Wrocławiu. W przyszłym tyg. mam isc na pierwszą kontrolę a jeszcze będę miała okres. Stąd moje pytanie czy podczas plamień -krwawienia lekarz wykonuje usg brzuszne czy dopochwowe?
  • Witajcie, mam nastepujacy problem: dzis powinnam miec drugie usg podczas stymulacji do in vitro ale jak sie okazalo ginekolog w moim miescie dzis nie przyjmuje i moge sie zglosic dopiero jutro. W klinice oczekuja dzis wynik mojego badania - to 8 dzien jak przyjmuje menopur. Jak myslicie, czy bedzie duzy problem jesli wynik usg bedzie dzien pozniej? Bardzo sie martwie, siedze w pracy i nie wiem co dalej robic. Prosze napiszcie co o tym sadzicie. dziekuje.
  • Dziewczyny pomocy najpozniej jutro (4dc) musze isc na usg na ocene PCO zlecone przez Dr Jerzak z LIM w Wawie zapisała mi na kartce do kogo najlepiej (dwa nazwiska) a ja ta kartkę zgubiłam :((( moze ktos pamieta????? a jesli nie znajde to myslicie ze isc do kogokolwiek? Dzieki :) pozdrowionka
  • przepraszam, że piszę na tym forum na ten temat, wiem, że wiele z Was stara się o dziecko, ale ja jeszcze tydzień temu byłam tak jak Wy w takiej samej sytuacji. W ostatni piątek zapaliła się dla mnie iskierka nadziei, mam wile obaw i wiele pytań..... dziś jest mój 19 dpt, wczorajsz beta to 230:) rozmawiałam z lekarzem, powiedział, że 25go dnia po transferze mam zrobic pierwsze usg, aby sprawdzić czy ciąża rozwija się prawidłowo. Z tego co czytałam, to pierwsze usg robi się trochę p...
  • Witajcie, jestem po drugiej inseminacji. I ani razu nie bylam badana po pregnylu. Nie wiem, czy to normalna praktyka, czy powinnam sie domagac usg? Pisalam tu kiedys o "fajnych" niemieckich lekarzach - ostania IUI byla za to w Polsce. Co prawda tez bez usg po pregnylu, ale za to dostalam wczesniej clo, menopur i pregnyl. Teraz czekam....
  • Mam długie cykle 40-46 dni, poszłam na usg, żeby się dowiedzieć czy w ogóle rośnie jakiś pęcherzyk i kiedy mam owulację. Robiłam trzy razy - obecnie mam 17 dc i pęcherzyk 16mm, a endo 6mm, lekarz z usg zasugerował zastrzyk na pęknięcie. Jak uważacie czy warto brać ten zastrzyk, czy przy takim pęcherzyku jest szansa na naturalne pęknięcie? Miałyście podobne doświadczenia? Pomóżcie!
  • Zrobili mi inseminacje ale nawet nie sprawdzili czy pecherzyk pekl (nie bylo mojego lekarza, no i nikt sie specjalnie mna nie przejmowal...). Z moim lekarzem moge sie spotkac dopiero w poniedzialek, no a to bedzie ok. 5 dni po owulacji. Czy to nie za pozno zeby zobaczyc na usg czy byla owulacja? Nie chce mi sie do niego isc i nie wiem czy jest sens. Ale z drugiej strony lekarz wykonujacy inseminacje nie powiedzial mi nie wiem jak dlugo mam brac luteine. Wiecie moze?
  • jestem w trakcie stymulacji do pierwszej IUI. Mam kilka pytań do dziewczyn, które już miały w przeszłościi IUI: 1. w którym dniu cyklu powinno się zrobic pierwsze usg oceniające wielkość i ilość pęcherzyków 2. ile razy średnio wykonuje się usg do momentu IUI 3. w ktorym dniu po odstawieniu clo miałyscie inseminacje? Problem w tym, że czas usg przypada mi na długi weekend majowy, nie ma lekarzy, klinika ma tylko jakiś dyzur i strasznie sie boje,zeby dopilnować pecherzykow na cza...
  • Witam, jestem raczej bierną "forumowiczką" niż czynną. Ale jestem, zeby nie powieziec, że uzalezniona od Tego Forum. Staramy się o dziecko 4 rok. Mam pco, jestem po laparoskopii i po poronieniu. I zwracam się do Was z takim pytaniem - jestem obecnie 2-gi cykl na clo, miałam podany pregnyl w 14 dniu, w 15tym była owulacja - bardzo wraźnie odczuwana, co zostało potwierdzone usg. Endometrium 12 mm. Lekarka mówi, żeby przyjśc na kolejne usg w 25 dniu cyklu. Twierdzi, że będzie widać cz...
  • na usg w 12 dc pęcherzyk 15mm i 11 mm endo. 7 .czy do piątku podrosnie aby mozna było robić iui ?
  • MAM PCO po bromergonie moja sytuacja wyglada tak, ze test na hcg(z moczu jest negatywny. Tego samego dnia bylam na usg i gin twierdzi, ze jes pecherzyk i slad po jajeczkowaniu. za 2 tyg mam sie zglosic i wtedy sie okaze albo w jedna albo w druga strone. ALE ja chyba zwariuje do tego czasu. prosze odpowiedzciie czy mozliwe ze na tescie nie wychodzi( to juz jest 50 dzien cyklu, a na usg tak i czy jak zrobie bhcg z osocza krwi to juz bede wiedziec na 100%?
  • Dziewczyny prosze poradźcie mi w których dniach cyklu powinno byc robione usg jeśli Clo biorę od 5-9 dc. Przejrzalam mnóstwo wątków na temat Clo i mam jeszcze większy zamęt w głowie niż przed czytaniem. Niestety badanie hormonów potwierdziło brak owu. Lekarz przepisał mi clo od 5- 9 dc a od 17dc luteinę. Z tym że 17 dc mam przyjśc na usg czy nie jestem przestymulowana. A wiem że trezba chodzić częściej na usg - tylko kiedy?? W pierwszym cyklu mam brac jedna tabletk, w drugim dwie ...
  • Dziewczyny z Lublina, podpowiedzcie mi gdzie i u kogo najlepiej zrobić sobie usg "dowcipne"? Zależy mi na kompetentnym lekarzu, dobrym sprzęcie i nie wiem do kogo się wybrać. doradźcie coś proszę. Dzięki. Pozdr, Asia.
  • ostatnią mieiączkę mialam 21 listopada, robiłam test wyszły 2 kreski, dziś zrobiłam betę ale tylko jakościową wyszło, że jest ale słaba. A na ilościową czekam. Zrobiłam też usg i pani dr. powiedziała że nic nie widać. Czy ciąży nie ma w macicy czy jeszcze zawcześie. O co chodzi?? Głowa mi pęka i stres na maxa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się