-
Dziewczyny kiedy miałyście robione pierwsze usg po poronieniu? przed
pierwszym okresem czy po ? Lekarz kazał mi sie zgłosić po okresie ,
ale czy nie powinno się zrobić usg przed...nie chcę tracić
czasu..jeszcze badania i takie tam..
-
Witam dziewczyny. Miałam zostać mamą w maju 2011 roku. Niestety nie uda się:( Podczas badania usg 2 tygodnie temu lekarz ostatecznie potwierdził, iż ciąża jest nieprawidłowa (rozwój zatrzymany na 6tc). Kazał odstawić duphaston i czekać na samoistne poronienie. Ronić zaczęłam 5 dni temu (sobota), ale z powodu ogromnego bólu brzucha, zdecydowałam się pojechać z mężem do szpitala, a tam wiadomo - nie czekają, tylko od razu biorą na zabieg. Jak już było po wszystkim, lekarz powiedział, że praktyc...
-
witam, chcę zrobić usg, żeby sprawdzić czy endometrium odbudowało się po
łyżeczkowaniu. Mam pytanie, czy powinnam je zrobić w połowie cyklu? czy też
nie ma to większego znaczenia?
-
Byłam dziś na kolejnym usg, maluszek mierzy 12mm pięknie bije mu serduszko ( 160 uderzeń/min), wielkość ciąży zgadza się z terminem OM, dzis jestem w 7t4d a na usg wyszło 7t6d. 10 dni temu na usg ciąża wyglądała na tydzień młodszą co wzbudziło mój niepokój. Następne usg za miesiąc. Niestety strach nadal pozostał...w dodatku przyplatalo się do mnie jakies przeziebienie, mam zamiar iść na kilka dni zwolnienia...pracuję w szkole, pewnie któreś z dzieci zdąrzyło mnie już czymś zarazić,w pracy jes...
-
Zabieg mialam w srode rano, przestalam krwawic po 6 godzinach. W czwartek
wieczorem postanowilam zajac sie dusza, i poszlam na joge. Od tego czasu
zaczelam lekko krwawic, tak jak przy bardzo skapej miesiaczce. Wczoraj
poszlam po wypis do szpitala, spotkalam ordynatora (ktory mnie prowadzi od
lat) i zapytalam go, czy takie krwawienie po przerwie to norma. Powiedzial,
ze dopoki nie leci ze mnie obficie, to jest ok, to znaczy, ze macica sie
oczyszcza. Pojechalam znow na joge, a po ni...
-
słuchajcie, już zupełnie nie plamię po zabiegu i szykuję się na
wizytę kontrolną. czy powinnam zrobic usg? w jakim czasie od
zabiegu? teraz mija 2 tydzień od zabiegu..
-
Dziewczyny
Przedwczoraj zaczęłam krwawić, wczoraj byłam u lekarza, zrobiłam też usg.
Było na nim widoczne tylko jajo, mimo, że OM była 5 kwietnia. Kazał brać
nospe i luteinę, ale dziś znowu pojawiły się bóle, obfite krwawienie i juz
nie mam złudzeń. Za dwa tygodnie miałam powtórzyć usg, zeby sprawdzić, czy w
jaju rozwija się zarodek. Ale sytuacja jest przeciez jasna, niestety... Nie
chcę iść na to usg. Nie chcę usłyszeć, że tam już niczego nie ma. Chcę to
przeboleć w samotności, ...
-
Dziewczyny - gdzies przeczytalam, ze przy podejrzeniu ewentualnego poronienie
lekarz nie powinien badac na fotelu, tradycyjnie. A jak to sie ma do usg
dopochwowego? Jest dopuszczalne?
Poronilam juz dwa razy, za kazdym razem robiono mi usg dopochwowe - skoro nie
mozna palpatacyjnie to mozna takie usg?
-
Czesc. Obiecalam wam ze dam zac co dalej ze mna i z moim dzidziusiem, wiec
pisze. We wtorek bylam u gina a usg i widac bylo tylko pecherzyk, nie widac
czy bije serduszko....szkoda!! :( powiedzial ze jak chce wiedziec czy bije
serduszko to musze sobie zrobic usg dopochwowe w szpitalu gdzie przyjmuje i
tak sie zastanawiam czy isc. Umówilismy sie wlasciwie na usg za 2 tygodie to
wtedy napewo bedzie widac malego i serduszko.
Co najwazniejsze to jestem do 17 na l4 wiec nie musze dzwigac...
-
Pomóżcie!
Moja historia wyglada następująco: tydzień po spodziewanej @ test
ciążowy- blada druga kreska, USG- pęcherzyk 2,4mm -> po 3
dniach - plamienie, USG- pęcherzyk 5,4mm -> po 2 dniach BEta
230, za 2 dni Beta 232 -> następnego dnia silne skurcze,
krwawienie iiiii coś co się potem okazało skrzepem -> następnego
dnia USG- na granicy trzonu i szyjki pęcherzyk 3,8mm Lekarz wpisał:
prawdopodobne poronienie niecałkowite i kazał iść do domu i wrócić
jak...
-
12 tydzień ciąży...maluch ma 5,69 cm, rączki, nóżki...słyszałam serduszko i widziałam jak fikał koziołki, tak brykał że pan doktor nie zdołał zmierzyć przezierności ;) tak się bałam...ok 2 tyg temu przeszły mi wszystkie objawy ciąży( nudności, ból piersi), myślałam że znowu coś jest nie tak...jednak okazało się inaczej...mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze...
-
Czesc dziewczyny,
staralismy sie z mezem o drugie dziecko, i w koncu udalo sie: beta hcg - 40 !
po dwoch dniach od tego badania zauwazylam ze krwawię i to dość intensywnie, udalam się wiec od razu do lekarza, ktory zrobil mi usg - okazalo się ze nie mam zadnego pecherzyka ...
3 lekarzy potwierdzilo mi, ze skoro beta hcg wyszlo tak jak wyszlo to oznacza ze w ciąży bylam na 100%, pecherzyka nie widać bo albo bylo poronienie albo jest to bardzo wczesna ciaza i jest za wczesnie aby usg go ...
-
Słowem wprowadzenia: prawdopodobnie poroniłam. W poprzedni piątek dowiedziałam się o ciąży,we wtorek okazało się że to 5-6 tydzień(ginekolog poinformowała, że najpewniej poronię). W ten piątek w nocy zaczęłam krwawić... mocno. W sobotę tak samo, dodatkowo z dużymi skrzepami. Dzisiaj fizycznie jest już lepiej, krwawię mniej, psychicznie jestem trochę wypruta i jak własne zwłoki... ale martwi mnie co innego.
Co teraz?
To znaczy, nigdy nie miałam zbyt wielkiej styczności z lekarzami. Nigdy wcz...
-
Dziewczyny to moja druga ciaza mam synka 3,5 r. Bylam wczoraj na usg wg om i usg rowniez to 6,6 dzien jednak serce nie bije z miejsca dostalam skierowanie na zabieg, nie moge sie z tym pogodzic i uwierzyc od poczatku. Pierwsze usg +_ 6tc zarodek 3,7 mm pecherzyk cialko zolte wszysko ok, beta robiona 2 razy pierwsza w 5 tc 3000 druga 25000 w 6 tc, drugie usg wczoraj czyli po tygodniu od pierwszego zarodek urosl do 8'9 mm pecherzyk cialko zolte wszystko ok. Tylko nie ma serduszkA. Lekarka powie...
-
Witam jestem w 8 tyg. ciazy-potwierdzona przez ginekologa. Do tej pory mialam typowe objawy ciazowe: wrazliwe, czasami obolale piersi, duze mdlosci, czeste oddawanie moczu. Dzis po przebudzeniu sie czuje sie swietnie - zero objawow. Czy to moze wskazywac na poronienie? Czy od spania na brzuchu w tak wczesnej ciazy moglam sobie zaszkodzic? Do tej pory nie mialam usg, jakie badanie najszybciej wskaze, czy nadal jestem w ciazy? Czy test ciazowy w takim wypadku nadal wskaze dwie kreski?
-
wiem, wiem..nie ma co sie zadreczac wynikami bety..ale po naszych doswiadczeniach to same rozumiecie ze odchodze od zmysłów...
Zrobilam bete-21.07-102
23.07-167
27.07-967- to mój 39 d.c
po tym drugim wyniku lekarka powiedziala ze nie ma co sie cieszyc bo ciąża "spieprzona"i ze moze byc pozamaciczna..
Wy mnie pocieszałyście..i ten dzisiejszy wynik chybe nie najgorszy bo wzrost jest..
a ze cykle mam nieregularne..srednio 33-34 dni...to moze.....
...
-
cześć dziewczyny,
nigdzie w necie nie znalazłam takiego przypadku więc piszę ,może ktoś mi coś podpowie.Jestem w 7 tyg ciąży,od 29 dnia cyklu biorę duphaston,acard i clexane.Duphaston 3x 2.....mam 35 lat i jest to moja trzecia ciąża.Pierwsza poroniłam w 2008 roku w 9 tyg-od samego początku hcg nie rosło prawidłowo wiec lekarz ostrzegał mnie ,ze nie widzi szans na jej uratowanie:( skończyła się szpitalem i łyżeczkowaniem.Po poronieniu oczywiście cały zestaw badań i szukanie przyczyny.W ciągu ...
-
Chciałabym prosić Was o pomoc.
W grudniu zeszłego roku poroniłam. 10 tc, poronienie zatrzymane. Po trzech latach starań. Potanowiłam, że na tyle ne ile starczy mi sił i pieniędzy będę chciała znaleźć przyczynę poronienia, choc zdaję sobie sprawę, że mogę jej nigdy jednak nie poznać.
Postanowiłam udać się do prof. Jerzak. Poradziła wykonać min. usg na ew. pco. "Zwykły" internista zaś zlecil prolaktynę z obciążeniem. Prolaktyna już wiem, że po obciążeniu dużo za duża: na czczo 135 mU/l (127-6...
-
Witajcie,jestem tu nowa i nie bardzo wiem,od czego zaczac :( Nigdy nie myslalam,ze tu trafie :( Moze od poczatku: mieszkam w Anglii od prawie 8 lat, urodzilam tu 2 zdrowe corki 5 i 3 lata, kazda ciaza przenoszona i bez komplikacji (w drugiej lekko plamilam na poczatku i bralam na wlasna reke duphaston bo tu nie przepisuja, i plamienie ustalo). W te ciaze zaszlam 9-10 stycznia tego roku,bardzo chcialam syna,obserwowalam sie dlugo,znalam dokladny dzien owu i to byl jeden jedyny zloty strzal w t...
-
Witam wszystkie dziewczyny
Około 4 miesięcy temu przy wizycie kontrolnej u swojego lekarza dowiedziałam się, że mojemu dziecku serduszko już nie bije... Przeszło tydzień chodziłam z obumarłą ciążą... Potem szpital, zabieg i w ogóle. Jeszcze do teraz czasami płaczemy ale nikt o tym nie wie, wszyscy myślą, że wszystko już ok i zapomniałam, ale nikt mnie za bardzo nie może zrozumieć, bo przecież jestem jeszcze młoda mam 21 lat, mój facet 31, więc ja mam czas na dzieci...Poza tym on nawet nie ch...